"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Καλαμπακιώτισσα 25 χρονών φτιάχνει τις πιο ιδιαίτερες τσάντες από εφημερίδες και περιοδικά

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

tsantesΗ Ελένη Σαλονικίδη είναι 25 χρονών και κατάγεται από την Καλαμπάκα. Δεν παίρνει την εφημερίδα στα χέρια για τις κυριακάτικες βόλτες, αλλά την κάνει τσάντα και προτιμά να τη φοράει. Σταυρωτά, στο χέρι και σε όποιο μέγεθος της κάνει κέφι. Είναι απόφοιτος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και δικτύων, αλλά για την ώρα φαίνεται ότι το ταλέντο της βρίσκεται ανάμεσα σε στοίβες με περιοδικά κι εφημερίδες. Η Ελένη μίλησε στο LIFO.gr για την ιδιαίτερη τεχνοτροπία στις τσάντες που κατασκευάζει και έκλεισε το μάτι σε νέα πράγματα.

 

Από την ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΟΛΟΒΟΥ

 

 

Από πότε ασχολείσαι με την κατασκευή των τσαντών; Και για ποιο λόγο; Έφτιαχνες για σένα αρχικά;

Ασχολούμαι με τη κατασκευή των τσαντών τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν. Είναι κάτι που ξεκίνησε ως χόμπι. Αρχικά ξεκίνησα να φτιάχνω τσάντες για μένα και τις φίλες μου, μέχρι που αποφάσισα να μοιραστώ την αγάπη μου για αυτή την ασχολία, επεκτείνοντας το επαγγελματικά. Πάντα ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου πρωτότυπο και μοναδικό. Έχω αρκετή έμπνευση και φαντασία σαν άτομο, ταυτόχρονα όμως ενημερώνομαι για τις τελευταίες τάσεις της μόδας και με βάση αυτές και τις δικές μου ιδέες προσπαθώ να προσαρμόζω τα trend της εποχής στα ανάλογα στιλ και γούστα της κάθε κοπέλας.

 

Πώς γίνεται μία τσάντα από περιοδικό ή εφημερίδα;

Αρχικά γίνεται η πρώτη επιλογή του χαρτιού, σε σχέδιο και σε χρώμα και έπειτα κόβεται σε συγκεκριμένο μέγεθος. Το κάθε κομμάτι πλαστικοποιείται ώστε οι τσάντες να είναι αδιάβροχες και ανθεκτικές. Διπλώνουμε τα κομμάτια χαρτιού και στη συνέχεια τα κουμπώνουμε μεταξύ τους, δημιουργώντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο χάρτινες λωρίδες. Τέλος ράβουμε τις λωρίδες μεταξύ τους και προσθέτουμε τα επιπρόσθετα τμήματα όπως φερμουάρ, διάφορα δέρματα, κουμπιά κλπ.

 

Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να φτιάξεις μία τσάντα;

Ο χρόνος είναι ανάλογος με το μέγεθος της τσάντας. Παραδείγματος χάρη για μία τσάντα μεσαίου μεγέθους χρειάζονται 288 χαρτάκια! Για να πάρει μία τέτοια τσάντα τη μορφή της χρειάζονται περίπου δύο μέρες δουλειάς.

tsantes2 tsantes1

Μπορεί κάποιος να παραγγείλει μία τσάντα και να του την φτιάξεις;

Φυσικά! Πάντα προσαρμόζουμε τη τσάντα με το στυλ κάθε κοπέλας. Υπάρχουν βέβαια και έτοιμα σχέδια ώστε να μπορούμε να προτείνουμε και να διευκολύνουμε στην επιλογή της τσάντας. Η μοναδικότητα όμως της κάθε τσάντας, είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.

 

Είναι μια καλή ευκαιρία αυτή η δουλειά για σένα στα χρόνια της κρίσης;

Είναι κάτι που το κάνω με μεράκι και ο κόσμος δείχνει να το στηρίζει. Προς το παρόν όμως αυτή η ενασχόληση μου δε μου παρέχει επαρκείς βιοποριστικούς πόρους. Είναι απλά ένα επιπρόσθετο εισόδημα. Ελπίζω όμως στο μέλλον να αναπτυχθεί αρκετά ώστε να αποτελεί μια πλήρη απασχόληση για εμένα. Είναι ενθαρρυντικό που σε μια περίοδο κρίσης οι άνθρωποι στρέφονται όλο και περισσότερο στα χειροποίητα προϊόντα και αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα από τις ολοένα αυξανόμενες παραγγελίες που δέχομαι.

tsantes5 tsantes3 tsantes4

Θα έφευγες από την Αθήνα για να ζήσεις κάπου αλλού στην επαρχία πχ. και να δουλεύεις από κει;

Στην επαρχία ξεκίνησα. Βρίσκομαι στην Αθήνα τους τελευταίους έξι μήνες. Προς το παρόν δεν είναι στα σχέδια μου. Στο μέλλον ποιος ξέρει…

 

Έχεις και κάτι άλλο στα σκαριά; Ρούχα ή κοσμήματα ίσως από χαρτί;

Έχω πολλά σχέδια για το μέλλον. Θα μάθετε νέα μου σύντομα!

 

 

Τις τσάντες της Ελένης Σαλονικίδη θα τις βρεις εδώ elenahandmadebags.blogspot.gr

Πηγή lifo.gr

tsantes6 tsantes7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης