"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Καλό ταξίδι Δάσκαλε

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς ο καθηγητής και πρώην διευθυντής του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας Αριστοτέλης Κούτσικος

Ο καθηγητής πολλών γενιών Φαρκαδόνιων, Αριστοτέλης Κούτσικος, δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας. Έφυγε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς σε ηλικία 80 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στα παιδιά, στα εγγόνια του, στους φίλους αλλά και σε πολλούς πρώην μαθητές του.
Ο επί σειρά ετών καθηγητής Θεολόγος στο λύκειο της Φαρκαδόνας και μετέπειτα, ως διευθυντής, υπήρξε ένας από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους της περιοχής μας.

Αγαπητός στην ευρύτερη κοινωνία του Δήμου Φαρκαδόνας κι όχι μόνο, φιλικός, ευδιάθετος, φιλότιμος, ήταν μερικά από τα προτερήματα, του κ. Τέλη, του δασκάλου, όπως τον αποκαλούσαν πρώην μαθητές και φίλοι του. Ήταν ο άνθρωπος που είχε μάθει να ακούει, να συμβουλεύει, να καταθέτει με θάρρος την γνώμη και υπεραμύνεται αυτής ακόμη κι αν δεν ήταν αρεστή σε κάποιους. Ήταν ο άνθρωπος που συμβούλευε κάθε στιγμή, ειδικά τους πρώην μαθητές του, που έσπευδαν να του ζητήσουν την άποψή του, για προσωπικά θέματα κι όχι μόνο. Ήταν ο άνθρωπος που αντιλαμβανόταν τη χαρά και το πόνο, σπεύδοντας να χαρεί και να λυπηθεί, με τη χαρά και το δάκρυ του άλλου, του φίλου αλλά και του απλού ανθρώπου.
Ο δάσκαλος έφυγε από κοντά μας, το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Η φωνή του δασκάλου δεν θα σβήσει ποτέ, θα ηχεί στα αυτιά μας, μέσα από τα cd που δημιούργησε με την ομάδα του, αυτή του Μουσικού Συλλόγου Φαρκαδόνας «Ο Αμφίων».
Πρωτεργάτης της σύστασης του Μουσικού Συλλόγου Φαρκαδόνας «Ο Αμφίων» το 2006 εργάστηκε σκληρά για να δημιουργήσει μια δυνατή αλυσίδα ανθρώπων, καλλίφωνων, προάγοντας και αναδεικνύοντας την παραδοσιακή και δημοτική μουσική. Στην Χορωδιακή Ομάδα που δημιούργησε υπήρξε χοράρχης, μιας και υπήρξε πτυχιούχους Βυζαντινής Μουσικής.

Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα που σύστησε, κατάφερε να διακριθεί και να αγκαλιαστεί σε κάθε γωνιά της Φαρκαδόνας, να ξεπεράσει τα τοπικά σύνορα και να ακουστεί σε περιοχές της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Καρδίτσας. «Ήταν τα δικά του παιδιά», όπως συνήθιζε να λέει, μιλώντας για τα μέλη της χορωδίας, προτρέποντας τα νεότερα μέλη να μην απομακρυνθούν ποτέ από την δημοτική – παραδοσιακή μουσική, που αποτελεί κομμάτι της Ελλάδας μας, κομμάτι του πολιτισμού μας.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια ο Αριστοτέλης Κούτσικος, δεν το έβαζε κάτω. Αποτελούσε πηγή θάρρους και δύναμης για όλους μας, ο μπροστάρης, ο καραβοκύρης που δεν εγκαταλείπει το καράβι στις μεγάλες τρικυμίες.
Παρά τα προβλήματα, ο χοροδιδάσκαλος δεν άφηνε μόνα τα παιδιά του, τα μέλη της χορωδίας του. Ήταν εκεί δίπλα τους, στο ψαλτήρι των εκκλησιών, σε διάφορες εκδηλώσεις, στις συνάξεις του Συλλόγου. Ήταν εκεί και χαιρόταν με το δημιούργημά του, ήταν εκεί, καθοδηγώντας και συμβουλεύοντας τους μαθητές του που τον υπερεκτιμούσαν.
Όλοι αυτοί, όλοι εμείς θα συνοδεύσουμε το δάσκαλο στο τελευταίο ταξίδι, που θα του πούμε το τελευταίο αντίο στο μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας.

Η σορός του θα βρίσκεται από απόψε στην οικία του στη Φαρκαδόνα, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη 02-01-2018 στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνας. Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών ΓΚΑΓΚΑΣ στη Φαρκαδόνα.
Καλό ταξίδι Δάσκαλε και Καλό Παράδεισο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης