Καμία σωτηρία Reviewed by Momizat on . Μπορεί να πεις το ψωμί ψωμάκι για να καταφέρεις να καμαρώσεις το παιδί σου επιστήμονα κι εκείνο να έχει κοπιάσει πάνω από τόμους βιβλίων, ωστόσο πάντα θα υπάρχε Μπορεί να πεις το ψωμί ψωμάκι για να καταφέρεις να καμαρώσεις το παιδί σου επιστήμονα κι εκείνο να έχει κοπιάσει πάνω από τόμους βιβλίων, ωστόσο πάντα θα υπάρχε Rating: 0

Καμία σωτηρία

Καμία σωτηρία

Μπορεί να πεις το ψωμί ψωμάκι για να καταφέρεις να καμαρώσεις το παιδί σου επιστήμονα κι εκείνο να έχει κοπιάσει πάνω από τόμους βιβλίων, ωστόσο πάντα θα υπάρχει ο “εξυπνάκιας” γόνος της αστικής τάξης που θα αγοράζει από ψεύτικους βαθμούς στα ιδιωτικά σχολεία που φοιτα μέχρι πτυχία και μεταπτυχιακά με βαρύγδουπους τίτλους. Και συ, φουκαρά, αυτους τους γόνους πας και τους ψηφίζεις κιόλας, τους θαυμάζεις και τους “γλείφεις”γιατί κατάφεραν ανερυθρίαστα να σου πασάρουν τους εαυτούς τους ως επιστημονικές και πολιτικές αυταξιες που θα σώσουν τον τόπο. Καμία σωτηρία.

K.M.

Σχόλια (5)

 • Nothingman

  Όταν ένας πολίτης απευθύνεται έναν επιστήμονα (γιατρό, δικηγόρο, οικονομολόγο) για κάποιο σημαντικό ζήτημα της ζωής του, επιλέγει αυτόν που θα του προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες.
  Επίσης στις εκλογές ο πολίτης είναι ελεύθερος να ψηφίσει αυτόν που θεωρεί τον καταλληλότερο για να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή του.
  Η επιλογή είναι ελεύθερη.
  Το αν συμφωνείτε εσείς με τις επιλογές των πολιτών και αν τους μαλώνετε που ψήφισαν ΝΔ και όχι ΚΚΕ, ελάχιστους αφορά.

  Απάντηση
 • ΑΘΗΝΑΙΟΣ

  ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ .ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ”ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ” ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ” ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ” ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ..ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΨΑΧΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ [ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΤΣΑ ] ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ .

  Απάντηση
 • Ξενομανής

  Εσύ Nothingman δεν ξέρεις τι σου γίνεται πέρα από τα Τρίκαλα και σαν γνήσιος επαρχιώτης αντιμετωπίζεις με βαθύ κόμπλεξ την πλούσια και ανίκανη εξουσία…
  Έχεις έλλειμμα δικαιοσύνης και δεν σε αγγίζει το γεγονός ότι πλούσιοι σκερβελέδες με αγορασμένα Πτυχία από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ηγούνται σήμερα στο πολιτικό και οικονομικό πεδίο και όχι οι αξίες που κατάγονται από φτωχές οικογένειες.
  Πέραν της ιδεοληψίας σου και του επαρχιώτικου κομπλεξισμού, διανθισμένο με τα φληναφήματα περί έξυπνης πόλης, δεν βλέπεις πέρα από την μύτη σου… Γι αυτό άλλωστε υπογράφεις και με ξενικές λέξεις…

  Απάντηση
  • Nothingman

   Καλύτερα να χρησιμοποιείτε τον ελληνικό όρο ”σύμπλεγμα” και όχι τον ξενικό ”κόμπλεξ”!!!
   Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να χαρακτηριστείς επαρχιώτης και κοντόφθαλμος από κανέναν ισχυρογνώμονα παντογνώστη του πληκτρολογίου που βρίζει όσους διαφωνούν μαζί του και όσους χρησιμοποιούν ξένες λέξεις….

   Απάντηση
   • Ξενομανής

    Σε πληροφορώ ότι η λέξη “κόμπλεξ” έχει ήδη περάσει στην Ελληνική γλώσσα και γράφεται στο Ελληνικό αλφάβητο. Άρα οι παρατηρήσεις σου για την λέξη αυτή δεν έχουν βάση.
    Το Nothingman μόνο είναι μία αποκλειστικά ξένη λέξη, για αυτό άλλωστε το γράφεις στην Λατινική.
    Δεν βρίζουμε κανέναν, απεναντίας εσύ κομματικοποιείς τις απόψεις του κάθε πολίτη με λεκτικές και νοηματικές ακροβασίες. Λες και είναι υποχρεωτικό να ανήκει κάποιος σε κομματικό σχηματισμό.
    Το κύριο νόημα στο μικρό αυτό άρθρο είναι η αδικία που διαπράττει κάποια κυρία Κεραμέως, που κατά τα άλλα δηλώνει ότι είναι με τους αρίστους, εξισώνοντας τα ΙΕΚ με τα Πανεπιστήμια, υποτιμώντας τους κόπους των παιδιών με αξία, που ως επι το πλείστον προέρχονται από φτωχές οικογένειες, με τα ελλειμματικά πλουσιόπαιδα που αγοράζουν άκοπα πτυχία.
    Τι σχέση μπορεί να έχει εδώ η φράση “Η επιλογή είναι ελεύθερη.
    Το αν συμφωνείτε εσείς με τις επιλογές των πολιτών και αν τους μαλώνετε που ψήφισαν ΝΔ και όχι ΚΚΕ, ελάχιστους αφορά.” Σας το λέω ότι δεν έχει καμία συσχέτιση!
    Εκείνο που θα έπρεπε να επισημάνετε ήταν μόνο ένα: Με την εξίσωση των πτυχίων της Κεραμέως καταργείται η αξιοκρατία και η αριστεία, που υποτίθεται πρεσβεύει η ΝΔ!
    Ερμηνεύοντας τα λεγόμενά σου Nothingman, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ενώ συμπλέεις με την Αριστερά στο επίπεδο της αριστείας, την ίδια στιγμή την κατηγορείς και από πάνω…! Έχει λογική βάση αυτό;

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή