"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Καμπανάκι για τρικαλινούς: Εκλεψαν αρχείο ιστορίας της πόλης από ερασιτέχνη μελετητή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μερικές φορές, η υλική αξία είναι πολύ μικρή μπροστά στην ιστορική αξία. Ειδκά όταν πρόκειται για σπάνιο υλικό, που μπορεί α χρησιμοποιηθεί στο μέλλον, ειδικά από τον Δήμο και από ιστορικούς. Αλλά δυστυχώς, ο κλέφτης δεν ξέρει τι έχει μέσα ο υπολογιστής, όταν τον κλέωει. Οπως συνέβη στην πε΄ριπτωση του συμπολίτη Μίμη Οικονόμου. Φωτογράφου στο επάγγελμα, που έχει ένα μεγάλο αρχείο από φωτογραφίες της πόλης, αλλά και από άλλα σημεία. Και το οποίο εκλάπη κάποιο διάστημα ανάμεσα στις 13 και στις 15 Αυγούστου. Η κλοπή έγινε αντιληπτή σήμερα 19 Αυγούστου, όταν ο κ. Οικονόμου επισκέφτηκε το μικρού στούντιο που διατηρεί επί της οδού “Αριστερά οδού Μετεώρων 211”.
Πρόκειται, όπως λέει ο ίδιος, “για δουλειά 5 χρόνων, πολλών ωρών την ημέρα”. Διότι οι φωτογραφίες εκλάπησαν από δύο υπολογιστές, οι οποίοι “έχουν μέσα τα γραφτά μου εκπομπές που τα είχα και στους δυο υπολογιστές”.
Συγκεκριμένα, εκλάπησαν :
– Δύο πύργοι υπολογιστές
– Υπολογιστή επεξεργασίας εικόνας βίντεο με 5 σκληρούς δίσκους (με μεγάλο αρχείο εικόνων, με τμήμα της ιστορίας των Τρικάλων)
– Δεύτερο υπολογιστή επεξεργασίας φωτογραφίας, μαζί με το αρχείο ήχου, την ιστορία του ρεμπέτικου και λαϊκού – έντεχνου – ελαφρού και ποιοτικού τραγουδιού, εργασίες διάφορες, κείμενα και αρχείο εκπομπών από το 2005 και εντεύθεν
– 3 στικάκια 4 GB
– 2 οθόνες των υπολογιστών (πλάσμα η μία, μεγάλης ευκρίνειας)
Παραδόξως, δύο  επαγγελματικές κάμερες που επίσης εκλάπησαν, βρέθηκαν ή επεστράφησαν!
Σημασία έχει, εκτός
από την υλική ζημιά, η μεγάλης αξίας ζημιά για την ιστορία της πόλης ή των ρεινών μας. Για παράδειγμα, ο κ. Οικονόμου έχει κάνει μια αξιόλογη εργασία για τη μάχη της Πόρτας (δείτεε τη εδώ).
Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια μεγάλη “ηθική” κλοπή, αφού ο κ. Οικονόμου, λόγω του επαγγέλματός του, είχε κρατήσεια ρχείο από πλήθος δεδομένων για την πόλη των τρικάλων.
Οπως λέει κι ο ίδιος:
“Παράκληση αν διαβάσουν, για αυτούς που τους πήραν δεν έχουν αξία για μένα όμως που προσπαθώ πολλά χρόνια να φτιάξω κάτι για την ιστορία της πόλης μας είναι μέσα πράγματα σημαντικά που δυστυχώς δεν ξαναγίνονται.
Τους παρακαλώ να μην σβήσουν τόσων χρόνων δουλειά.
Τον ένα υπολογιστή πιθανόν να μην μπορέσουν και να τον λειτουργήσουν
Ας τους αφήσουν κάπου και ας τηλεφωνήσουν στους σταθμούς, εφημερίδες, ΜΜΕ ή στην Αστυνομία”.
Τι λέτε; Να βοηθήσουμε όλοι;

(Μπορείτε να επικοινωνείτε και με το trikkipress.gr στο trikkipress@gmail.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης