«Καμπανάκι» Δριτσέλη για τον φούρνο της γειτονιάς μας Reviewed by Momizat on . Με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων, Περιχώρων συναντήθηκαν οι βουλευτές Γιώργος Σταθάκης, Λίτσα Αμμανατίδου, Χρήστος Μαντάς, Παναγιώτα Δριτσέλη καθώς κ Με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων, Περιχώρων συναντήθηκαν οι βουλευτές Γιώργος Σταθάκης, Λίτσα Αμμανατίδου, Χρήστος Μαντάς, Παναγιώτα Δριτσέλη καθώς κ Rating: 0

«Καμπανάκι» Δριτσέλη για τον φούρνο της γειτονιάς μας

«Καμπανάκι» Δριτσέλη για τον φούρνο της γειτονιάς μας

dritseli2Με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων, Περιχώρων συναντήθηκαν οι βουλευτές Γιώργος Σταθάκης, Λίτσα Αμμανατίδου, Χρήστος Μαντάς, Παναγιώτα Δριτσέλη καθώς και ο Δημήτρης Χριστοφίδης από το Τμήμα Εμπορίου και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκπρόσωποι των αρτοποιών ανέλυσαν τις θέσεις τους σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην αγορά άρτου που δρομολογεί το Υπουργείο καθ’ υπόδειξη του ΟΟΣΑ, ενώ εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς άρτου, των σημείων πώλησης άρτου και της χρήσης του όρου «φούρνου». Υπογράμμισαν επίσης ότι με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις θα ευνοηθούν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες διάθεσης τροφίμων, το Κράτος θα χάσει έσοδα από πόρους με κοινωνική ανταποδοτικότητα, ενώ ο καταναλωτής θα δει την διατροφική ποιότητα της καθημερινότητάς του να υποβαθμίζεται σημαντικά.

Οι αρτοποιοί  εκτός από φόρους, χαράτσια, επιβαρύνσεις και αλλεπάλληλες αυξήσεις του κόστους παραγωγής έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και τις στρεβλώσεις στην αγορά άρτου που δρομολογεί το Υπουργείο Ανάπτυξης. Οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την βιοτεχνική και παραδοσιακή αρτοποιία, σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε απώλεια ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται πλήρως τους προβληματισμούς των αρτοποιών, ενώ καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την πρόσβαση των καταναλωτών στο φρέσκο ψωμί και να μην επιτρέψει τον «ξαφνικό θάνατο» των φούρνων της γειτονιάς.

(Από το γραφείο Τύπου της Παν. Δριτσέλη)

 

Αφήστε το σχόλιο σας