Κανένας συνάδελφος μηχανικός μόνος του απέναντι στις κατασχέσεις!!! Reviewed by Momizat on . Δεδομένης της "επίσημης" έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) η μάχη του ασφαλιστικού των μηχανικών αλλά και συνολικότερα το ζή Δεδομένης της "επίσημης" έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) η μάχη του ασφαλιστικού των μηχανικών αλλά και συνολικότερα το ζή Rating: 0

Κανένας συνάδελφος μηχανικός μόνος του απέναντι στις κατασχέσεις!!!

Κανένας συνάδελφος μηχανικός μόνος του απέναντι στις κατασχέσεις!!!

papadakisΔεδομένης της “επίσημης” έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) η μάχη του ασφαλιστικού των μηχανικών αλλά και συνολικότερα το ζήτημα των κατασχέσεων από πλευράς των ασφαλιστικών ταμείων, βρίσκεται σε μια αρκετά κρίσιμη στιγμή. Μετά από σειρά κινητοποιήσεων συλλόγων και σωματείων στο ΤΣΜΕΔΕ, το ΤΕΕ, το ΕΤΑΑ και το υπουργείο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβρη, ανεστάλη η αποστολή των στοιχείων των ασφαλισμένων με οφειλές από το ΕΤΑΑ προς το ΚΕΑΟ μέχρι τις 31/1.

Υπενθυμίζω ότι ο φορέας αυτός αποτελεί το νέο εισπρακτικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης και της τρόικας. Από την 1/1/2014 για όλα σχεδόν τα ταμεία (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) προβλέπεται ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα μεταβιβάζονται από τα επιμέρους ταμεία στο ΚΕΑΟ το οποίο θα παίρνει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμοί, εγγραφή υποθηκών κ.α.).

Η μικρή αναβολή που κατακτήθηκε δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό καθώς η στρατηγική της κυβέρνησης και της τρόικας που είναι η ολομέτωπη επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα παραμένει. Σε λίγες μέρες το θέμα θα επανέλθει και θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι κανένα στοιχείο ασφαλισμένου δεν θα αποσταλεί στο ΚΕΑΟ σαν ένα κρίσιμο βήμα για την κατάργηση του φορέα αυτού και του νόμου ν.4152/2013 (περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης). Ενός φορέα ο οποίος κάθε άλλο παρά στοχεύει τους μεγαλοοφειλέτες και τις μεγάλες εταιρίες, αλλά πρόκειται να συντρίψει την πλειοψηφία των ανέργων και αυτοαπασχολούμενων-ημιαπασχολούμενων του κλάδου.

Με την λογική αυτή, θα πρέπει το Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του Τ.Ε.Ε. κάτι να κάνει. Να ενημερώσει τους συναδέλφους και να προτίνει αγωνιστικό πρόγραμμα.

Για ασφάλιση που δεν θα βασίζεται στην λογική της ανταποδοτικότητας, αλλά στις ανάγκες μας.

Για την διεκδίκηση ενός δημόσιου ταμείου το οποίο δεν θα αποτελεί ένα ακόμα δυσβάσταχτο χαράτσι, αλλά πραγματικό στήριγμα στην περίθαλψη και την σύνταξη.

Για ασφάλιση που θα εγγυάται όρους διαβίωσης και αξιοπρέπειας.

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή