Κανονικά η φορολογική ενημερότητα Reviewed by Momizat on . Θα χορηγείται σε όσους τη δικαιούνται ανεξαρτήτως οφειλών λόγω ΕΝΦΙΑ - «Ξεπαγώνουν» σύντομα και οι οι επιστροφές μετά τα σάλο που δημιουργήθηκε Η ύπαρξη βεβαιωμ Θα χορηγείται σε όσους τη δικαιούνται ανεξαρτήτως οφειλών λόγω ΕΝΦΙΑ - «Ξεπαγώνουν» σύντομα και οι οι επιστροφές μετά τα σάλο που δημιουργήθηκε Η ύπαρξη βεβαιωμ Rating: 0

Κανονικά η φορολογική ενημερότητα

Κανονικά η φορολογική ενημερότητα

Θα χορηγείται σε όσους τη δικαιούνται ανεξαρτήτως οφειλών λόγω ΕΝΦΙΑ – «Ξεπαγώνουν» σύντομα και οι οι επιστροφές μετά τα σάλο που δημιουργήθηκε

Η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση (π.χ. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος) δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, αναφέρει η Γενική Γραμματεία Εσόδων, με ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, αποδεικτικό ενημερότητας μπορεί να χορηγηθεί μέσω διαδικτύου με διάρκεια ισχύος δύο μηνών σε περιπτώσεις μη ύπαρξης βεβαιωμένων οφειλών.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, το πιστοποιητικό εκδίδεται με διάρκεια ισχύος ενός μήνα και χορηγείται από οποιαδήποτε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία ή Ελεγκτικό Κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και μέσω των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) του υπουργείου Οικονομικών.

Από το Σεπτέμβριο θα χορηγείται και ηλεκτρονικά, αποδεικτικό ενημερότητας για τις περισσότερες περιπτώσεις με διάρκεια ισχύος ενός μήνα.

Σε ότι αφορά στον συμψηφισμό χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) θα υπάρξει σύντομα, τις επόμενες ημέρες, απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ρυθμίζει το ζήτημα, σημειώνεται.

Πηγή: newmoney.gr 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή