Καπιταλισμός: Μαγαζί στον Βόλο φέρνει εργαζόμενους από Λάρισα κάθε Τρίτη – Πέμπτη! Reviewed by Momizat on . Αλυσίδα ανδρικής ένδυσης που διατηρεί κατάστημα στο Βόλο με βασική πελατεία του Βολιώτες καταναλωτές, σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες εμποροϋπαλλήλων συγ Αλυσίδα ανδρικής ένδυσης που διατηρεί κατάστημα στο Βόλο με βασική πελατεία του Βολιώτες καταναλωτές, σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες εμποροϋπαλλήλων συγ Rating: 0

Καπιταλισμός: Μαγαζί στον Βόλο φέρνει εργαζόμενους από Λάρισα κάθε Τρίτη – Πέμπτη!

Καπιταλισμός: Μαγαζί στον Βόλο φέρνει εργαζόμενους από Λάρισα κάθε Τρίτη – Πέμπτη!

Αλυσίδα ανδρικής ένδυσης που διατηρεί κατάστημα στο Βόλο με βασική πελατεία του Βολιώτες καταναλωτές, σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες εμποροϋπαλλήλων συγκεκριμένες μέρες την εβδομάδα απασχολεί προσωπικό το οποίο μεταφέρει από αντίστοιχη επιχείρηση από τον όμορο νομό της Λάρισας.

Μάλιστα όπως λένε οι ίδιες πηγές αυτό γίνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα και ειδικά τις μέρες Τρίτη και Πέμπτη που η εμπορική αγορά της Λάρισας είναι κλειστή, το προσωπικό μεταφέρεται στο κατάστημα του Βόλου και παρέχει τις υπηρεσίες του.

Το θέμα απασχολεί ήδη τους εμποροϋπαλλήλους της Μαγνησίας και τα θεσμικά τους όργανα ενώ έχει γίνει γνωστό και στον εμπορικό σύλλογο του Βόλου.

Η εργατική νομοθεσία δεν προβλέπει περιορισμούς όσον αφορά την μετακίνηση προσωπικού ενώ με τις ατομικές συμβάσεις που στις περισσότερες των περιπτώσεων υποχρεώνονται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι για να μην χάσουν τη δουλειά τους είναι αλήθεια ότι αποδέχονται διάφορες παρόμοιες απαιτήσεις των επιχειρήσεων υπό το βάρος της ανάγκης να εργαστούν.

Παραμένει ωστόσο το ηθικό θέμα που έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο Βόλο και ουσιαστικά ο τζίρος της γίνεται από λεφτά των Βολιωτών καταναλωτών να απασχολεί προσωπικό από άλλη πόλη όταν μάλιστα η ανεργία στην περιοχή μας έχει αγγίξει το 30% και πλέον.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται κάτι τέτοιο στη Μαγνησία. Παλαιότερα ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας είχε καταγγείλει επίσημα την αλυσίδα των σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη, που μετέφεραν προσωπικό από την Κατερίνη και απασχολούνταν στα σούπερ μάρκετ που διατηρούσε η επιχείρηση σε Βόλο, Νέα Ιωνία και Αλμυρό, επί καθημερινής μάλιστα βάσης.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εφημερίδα Ταχυδρόμος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή