Καρδίτσα: “Κλήσεις” σε… ανοήτως σταθμεύσαντες οδηγούς Reviewed by Momizat on . ΕκΚΛΗΣΕΙΣ για την προσβασιμότητα... την Τετάρτη 28/5, παγκόσμια ημέρα σκλήρυνσης κατά πλάκας από την Προς-Βάσιμη-Πόλη   Μέλη της ομάδας Προς-Βάσιμη-Πόλη βρ ΕκΚΛΗΣΕΙΣ για την προσβασιμότητα... την Τετάρτη 28/5, παγκόσμια ημέρα σκλήρυνσης κατά πλάκας από την Προς-Βάσιμη-Πόλη   Μέλη της ομάδας Προς-Βάσιμη-Πόλη βρ Rating: 0

Καρδίτσα: “Κλήσεις” σε… ανοήτως σταθμεύσαντες οδηγούς

Καρδίτσα: “Κλήσεις” σε… ανοήτως σταθμεύσαντες οδηγούς

ΕκΚΛΗΣΕΙΣ για την προσβασιμότητα… την Τετάρτη 28/5, παγκόσμια ημέρα σκλήρυνσης κατά πλάκας από την Προς-Βάσιμη-Πόλη

 

klisiΜέλη της ομάδας Προς-Βάσιμη-Πόλη βρέθηκαν χθες στους κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας διανέμοντας εκΚΛΗΣΕΙΣ για την προσβασιμότητα σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα σε θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρίες, ράμπες πεζοδρομίων κλπ. Η «ΠροςΒάσιμη Πόλη» συνεχίζει τη δράση της ευαισθητοποιώντας τους συμπολίτες μας και διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή χώρο για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα μειωμένης κινητικότητας και ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας στην Καρδίτσα για όλους. Η επιλογή της χθεσινής ημέρας δεν ήταν τυχαία καθώς από το 2009 η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα σκλήρυνση κατά πλάκας. Οπότε είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε στους συμπολίτες μας και υλικό του συλλόγου ατόμων με ΣΚΠ.

 

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των αρμόδιων κρατικών οργάνων για την χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων αλλά και των οικογενειών τους.

 

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος, που καταστρέφει τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ικανότητα επικοινωνίας τμημάτων του νευρικού συστήματος και να δημιουργούνται σωματικά, πνευματικά, ακόμη και ψυχιατρικά προβλήματα στον πάσχοντα. Ιδιαίτερη σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

klisi1Σήμερα 2,5 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ΣΚΠ, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των πασχόντων ανέρχεται στις 12.000. Πριν από 30 χρόνια, η συχνότητα εμφάνισης της νόσου ήταν 30/100.000 ενώ σήμερα είναι 130/100.000. Η αύξηση αυτή οφείλεται, όπως διαπιστώνει  η επιστημονική κοινότητα, αφενός στην αύξηση της τοξικότητας του περιβάλλοντος και αφετέρου στην βελτίωση της διάγνωσης.

 

Η προσβασιμότητα είναι δικαίωμα. Θέλουμε η Καρδίτσα να γίνει μια ανοιχτή, ασφαλής και προσβάσιμη πόλη για όλους. Συμβάλλετε σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Email: karditsaprosvasimipoli@gmail.com

www.facebook.com/pages/Προς-βάσιμη-πόλη

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας