Καρδίτσα: Νέες συλλήψεις για κλοπές μετασχηματιστών ΔΕΗ Reviewed by Momizat on . Συνελήφθησαν χθες (11.12.2013) το πρωί, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 34, 40 και 24 ετών, γ Συνελήφθησαν χθες (11.12.2013) το πρωί, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 34, 40 και 24 ετών, γ Rating: 0

Καρδίτσα: Νέες συλλήψεις για κλοπές μετασχηματιστών ΔΕΗ

Καρδίτσα: Νέες συλλήψεις για κλοπές μετασχηματιστών ΔΕΗ

Συνελήφθησαν χθες (11.12.2013) το πρωί, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 34, 40 και 24 ετών, για κλοπές μετασχηματιστών του δικτύου της Δ.Ε.Η. με σκοπό την περαιτέρω διάθεση των εξαρτημάτων τους στην αγορά. Για την υπόθεση αυτή, αναζητούνται άλλοι δύο 20χρονοι ημεδαποί Ρομά, συνεργοί τους.
metasxΣε βάρος των παραπάνω πέντε εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής διερεύνησης για οργανωμένη κλοπή μετασχηματιστών από στύλους της Δ.Ε.Η. σε αγροτικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων Καρδίτσας και για αποθήκευση των χάλκινων εξαρτημάτων (πηνία, δακτύλιοι, ελάσματα κ.α.) με σκοπό τη μετέπειτα διάθεσή τους στην αγορά, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή του Τμήματος Ασφαλείας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων και του, ενώ  διενεργήθηκαν χθες (11.12.2013) το πρωί, νομότυπες έρευνες σε τέσσερις (4) οικίες στον παλαιό οικισμό Ρομά των Σοφάδων.
Κατά τις έρευνες  βρέθηκαν στοιβαγμένα, σε κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο οικίας, δεκαέξι σάκοι με χάλκινα εξαρτήματα των μετασχηματιστών, συνολικού βάρους (940) κιλών περίπου. Επιπλέον, βρέθηκαν παραπλεύρως διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτες, πένσες κ.α.), καθώς και ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός αποξήλωσης των μετασχηματιστών από στύλους.
Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν μέσα σε κοντινό αποστραγγιστικό χαντάκι άλλοι πέντε (5) σάκοι με χάλκινα εξαρτήματα, συνολικού βάρους (400) κιλών.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι τα ανευρεθέντα χάλκινα εξαρτήματα προέρχονται από δεκαεπτά (17) συνολικά μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η., οι δώδεκα από τους οποίους εξακριβώθηκε ότι αφαιρέθηκαν το διήμερο (09/10-12-2013) από την ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων.
metasx2Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν, ενώ η συνολική οικονομική ζημία που υπέστη η επιχείρηση της Δ.Ε.Η. εκτιμάται ότι ανέρχεται στις (120.000) ευρώ.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η περαιτέρω διάθεση του χαλκού και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή