"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Καρδίτσα – Στο χωριό των «Φλίνστοουνς» στους πρόποδες των Αγράφων, δίπλα στον ποταμό Πάμισο μπορείτε να ζήσετε σε ένα… παραμύθι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ένα υπέροχο καταπράσινο περιβάλλον, με άφθονα νερά και δάσος από έλατα, σε υψόμετρο 650 μέτρων, βρίσκεται ένα μικρό πανέμορφο χωριουδάκι, η Δρακότρυπα. Το χωριό πήρε το όνομά του από το σπήλαιο «δρακότρυπα» που βρίσκεται εκεί, ανήκει στο δήμο Μουζακίου και απέχει 40 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα, 30 από τα Τρίκαλα και 240 από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τόπο καταγωγής πρωταθλητών καθώς αποτελεί μεταξύ άλλων, τη γενέτειρα του Ολυμπιονίκη μας Δημοσθένη Ταμπάκου, ενώ έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία και σημαντικά μνημεία.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ… Στον οικισμό «Κεραμαριό», σε μία εκταση 40.000 τ.μ. περιτριγυρισμένη από πλατανια και δίπλα στον ποταμό Πάμισο στους πρόποδες των Αγράφων, μπορεί κανείς να ανακαλύψει ένα παραμυθοχωριό, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί.

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, σε συνδυασμό με τη χρησιμοποίηση της τοπικής ποταμίσιας πέτρας, του ξύλου και των δέντρων, παραπέμπει στο χωριό της δημοφιλής σειράς των κινούμενων σχεδίων «Φλίνστοουνς». Πανέμορφα σπιτάκια (εξοπλισμένα με τα πάντα στο εσωτερικό τους), πέτρινα μονοπάτια, μία πισίνα στον εξωτερικό χώρο παρόμοιας αισθητικής και το όμορφο λιβάδι με διάφορα ζωάκια που κυκλοφορούν ανενόχλητα, όπως ελάφια, σκιουράκια, πόνυ, παγώνια, κουνέλια και πολλά άλλα.

Οπως καταλάβετε στο χώρο μπορεί κανείς να φιλοξενηθεί, να ταξιδέψει στο παραμύθι και τα κινούμενα σχέδια, να ηρεμήσει, να απολαύσει το μαγευτικό περιβάλλον και να γευτεί μοναδικές ντόπιες γεύσεις στο εστιατόριο, η κεντρική είσοδος του οποίου έχει διαμορφωθεί πάνω σε έναν κορμό δέντρου, ενώ στην κεντρική αίθουσα υπάρχει ένα… ολόκληρο δέντρο, πάνω στο οποίο στηρίζεται η οροφή.

Εμπνευστής και δημιουργός αυτού του χώρου είναι ο κύριος Δημήτρης, που επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του από την Αμερική και παρότι όλοι θεωρούσαν τρέλα το εγχείρημά του, κατάφερε, μαζί με τη βοήθεια και της οικογένειάς του να το κάνει πραγματικότητα.



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης