"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.9 C
Trikala

Κασσελάκης από Λάρισα: Εμπιστοσύνη στο «σχέδιο Κουρέτα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με μηνύματα τόσο για την πορεία ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, όσο και για το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, χαρακτηρίστηκε η πρόσφατη επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά την παρουσία του  στη Λάρισα – όπως και στις επαφές που είχε σε Μαγνησία και Καρδίτσα – άσκησε οξεία κριτική προς την Κυβέρνηση για όσα δεν έγιναν πριν την καταστροφή του περασμένου Σεπτεμβρίου, όπως και για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε διεξοδικά σε καίρια σημεία – όπως στη λίμνη Κάρλα – αλλά και στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για όλο το πλέγμα των ζητημάτων που έχουν αφήσει πίσω οι πλημμύρες.

Είναι χαρακτηριστικό πως έδειξε πλήρη εμπιστοσύνη στο σχέδιο Κουρέτα – το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις έργων – παρεμβάσεων – ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, όπως αυτήν την στιγμή στήνεται εκ βάθρων μετά από δουλειά του Δ. Κουρέτα και των συνεργατών του. «Σε λίγο καιρό η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι πρότυπο για όλες τις περιφέρειες, για το πως στήνεται ένας μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας» ήταν η ενδεικτική αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη κατά τις δηλώσεις που πραγματοποίησε στη Λάρισα.

 

Αφήνοντας σαφείς αιχμές σε ότι αφορά το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων προ του Σεπτεμβρίου 2023 διερωτήθηκε «που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα για τα έργα που δεν έγιναν;» και έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις από την πλευρά της κεντρικής κυβέρνησης σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις. Κλείνοντας την αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συνεχίσει την δουλειά τόσο εντός, όσο και εκτός του Κοινοβουλίου, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε «χρειάζεται να διεκδικήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη με λιγότερη  λιτότητα, για λύση στο μεταναστευτικό που θα φέρνει την Ευρώπη στην ευθύνη που της αρμόζει και όχι η Ελλάδα να γίνεται αποθήκη ψυχών», ενώ σε άλλο σημείο δήλωσε «χρειάζεται να έχουμε μια καλύτερη ζωή τώρα, όπως λέει και το σύνθημά μας και όχι μια σταθερότητα στον πάτο, που είναι το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε από την Ευρώπη αυτά που θέλουμε για την Ελλάδα, απλά ακούστε την Ευρώπη. Ακούστε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που ερευνά την σπατάλη 2,5 δισ. σε ψηφιακές αναθέσεις, που καταδίκασε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Ακούστε την Ευρώπη που λέει ότι δεν μπορεί να κάνει την ερευνά της για τα Τέμπη, αλλά και που τώρα ελέγχει τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Για ακόμη μία φορά ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στους νέους, επισημαίνοντας ότι τα μεγαλύτερα προβλήματά τους είναι οι μισθολογικές απολαβές από την εργασία τους, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να είμαστε μια χώρα που κάποιος άνθρωπος να δουλεύει τόσο σκληρά και να πεινάει».

Για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επέλεξε την απευθείας επαφή με τους πολίτες, ενώ περπατώντας στα κεντρικά καφέ της Λάρισας μίλησε με πολλούς νέους για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

        • Μα τι δεν κατάλαβες; Φυσιολογικά είναι, διότι τώρα στις ευρωεκλογές που θα βγούνε οι κομμουνιστές και θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη, αυτοί θα χτίσουν καινούργια και θα τα πουλάνε σε χρυσές τιμές. Η δουλειά τους είναι εξάλλου, δεν είναι ντροπή.

  1. που τον κατάντησε το ΣΥΡΙΖΑ!!!Και δεν μιλάνε!!! Αλλά όποιος μιλάει, τον εξαφανίζουν, βλέπε Βασιλειάδης!Το ωραίο είναι ότι κάποιοι βαυκαλίζονται ότι μετά τις ευρωεκλογές θα τον εκπαραθυρώσουν. Και δεν ακούνε η δεν θέλουν ν ακούσουν αυτά που λέει ο ίδιος. “Ήρθα για να μείνω, ανεξάρτητα από τ αποτελέσματα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης