Καστράκι – Ξεθεμελίωσαν τον ναό ψάχνοντας για Θησαυρό Reviewed by Momizat on . Είναι γνωστό ότι ένα από τα εθνικά μας σπορ είναι η χρυσοθηρία . Δεν το λέμε εμείς αλλά οι διάφορες λαθρανασκαφές που γίνονται σε επιλεγμένα σημεία και χώρους κ Είναι γνωστό ότι ένα από τα εθνικά μας σπορ είναι η χρυσοθηρία . Δεν το λέμε εμείς αλλά οι διάφορες λαθρανασκαφές που γίνονται σε επιλεγμένα σημεία και χώρους κ Rating: 0

Καστράκι – Ξεθεμελίωσαν τον ναό ψάχνοντας για Θησαυρό

kastraki
Είναι γνωστό ότι ένα από τα εθνικά μας σπορ είναι η χρυσοθηρία .

Δεν το λέμε εμείς αλλά οι διάφορες λαθρανασκαφές που γίνονται σε επιλεγμένα σημεία και χώρους κατά καιρούς .

Ωστόσο αυτό που αντικρίσαμε επισκεπτόμενοι με τον Πρόεδρο Καστρακίου Περικλή Γιάννη και τον Ιερέα του χωριού Πατήρ Ιωάννη Παπαϊωάννου , για άλλο λόγο βέβαια , στην παλιά εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου που βρίσκεται κάτω από το αδράχτι (Την γνωστή πέτρα που στέκει σαν σφόνδυλος ), ήταν απερίγραπτο και μάλλον επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές περί λαθρανασκαφών .

Συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά του ναού άγνωστοι αναποδογύρισαν τεράστιους ογκόλιθους και χώματα ψάχνοντας προφανώς για τον πολυπόθητο θησαυρό .

Είναι περίεργο το ότι η συγκεκριμένη λαθρανασκαφή δεν έγινε αντιληπτή , που όπως καταδεικνύουν τα χώματα και οι πέτρες , μάλλον φαίνεται να έγινε πρόσφατα και πάντως όχι πέραν του δεκαημέρου .

Βέβαια η περιοχή είναι απρόσιτη από τον οικισμό καθώς η πυκνή βλάστηση και τα πανύψηλα δένδρα αποτελούν μια φυσική κρύπτη , ωστόσο όμως κάνει εντύπωση ότι ουδείς πείρε μυρουδιά το γεγονός για να αποκαλυφθεί εντελώς τυχαία .

Να προσθέσουμε εδώ ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι η δεύτερη φορά που γίνεται τόσο μεγάλη παρέμβαση (σκάψιμο) καθώς και πέρσι είχε γίνει κάτι ανάλογο ανασκάπτοντας την θεμελίωση του ναού .

Αν και δεν είμαστε ειδικοί στατικοί μηχανικοί εντούτοις κείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η πρόσφατη λαθρανασκαφή μάλλον θέτει σε κίνδυνο την στατικότητα του ναού καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα θεμέλια και σε συνδυασμό με την παλιότερη , ακριβώς επί της θεμελίωσης , λαθρανασκαφή , μάλλον εγκυμονεί κινδύνους για τον ιστορικό αυτό ναό που δυστυχώς έχει γίνει βορά του χρόνου , της αδιαφορίας και καταφύγιο πολλών ερπετών και πετεινών του ουρανού όπως μαρτυρούν τα περιττώματα εντός του Ναού

Πηγη:stagonnews.gr.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή