"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Κατάληψη κάνει ο Σύλλογος Φοιτητών/τριων των Εστιών ΑΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τους λόγους για τους οποίους κάνει κατάληψη στο κτίριο της φοιτητικής μέριμνας στο ΤΕΙ Λάρισας, εξηγεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών/τριων των Εστιών ΑΤΕΙ Θεσσαλίας. Αναλυτικά:

Σήμερα από τις 7 το πρωί έχουμε κάνει κατάληψη στο κτίριο της φοιτητικής μέριμνας στο ΤΕΙ Λάρισας. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε τον τόνο για να συνεχιστεί ο αγώνας που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα απέναντι στο νομοσχέδιο “Γαβρόγλου”, που όλοι μαζί κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ, Περιφέρεια, δήμοι και διοίκηση του ΤΕΙ συμφώνησαν για να πραγματοποιηθεί.

Συγκεκριμένα εδώ και λίγο καιρό έχει προχωρήσει η διαδικασία που συγχωνεύει το Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και υποβαθμίζει τις σπουδές μας. Το σίγουρο είναι πως το επόμενο διάστημα με την συγχώνευση  θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε περισσότερα προβλήματα από αυτά που έχουμε καθημερινά εμείς όλοι που μένουμε στις εστίες. Αφού θα ανοίξουνε ακόμα άλλα 13 τμήματα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας που θα λειτουργούνε ταυτόχρονα με τα σημερινά τμήματα του ΤΕΙ μέχρι το 2024. Αυτό σημαίνει πως το Ίδρυμα θα λειτουργεί με την ίδια χρηματοδότηση – γιατί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για επιπλέον κονδύλια ειδικά για την φοιτητική μέριμνα – με τα διπλάσια τμήματα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό πως οι εστίες λειτουργούνε σαν επιχείρηση μέσα στο Ίδρυμα. Όλοι άλλωστε έχουμε ακούσει την ατάκα, με τις βαλίτσες στο χέρι, από την διοίκηση της φοιτητικής μέριμνας πως “αν δεν δώσεις τα 400/150 ευρώ τώρα δεν παίρνεις το κλειδί για το δωμάτιο που δικαιούσαι”. Επικαλούνται βέβαια πως αυτά τα χρήματα πάνε σε παροχές, οι οποίες δεν υπάρχουν!

Kαλούμε όλους τους σπουδαστές του ΤΕΙ όλο το επόμενο διάστημα να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις, στις συνελεύσεις ετών και στις αγωνιστικές δράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης