Κατά τα άλλα , μας φταίνε τα προσφυγόπουλα …. Reviewed by Momizat on .   Είμαι από τους πολλούς κατοίκους αυτής της πόλης που απολαμβάνουν το μοναδικό πάρκο της περιοχής, αυτό του Αϊ-Γιώργη. Την Τρίτη το μεσημεράκι λοιπόν πήγα εκεί   Είμαι από τους πολλούς κατοίκους αυτής της πόλης που απολαμβάνουν το μοναδικό πάρκο της περιοχής, αυτό του Αϊ-Γιώργη. Την Τρίτη το μεσημεράκι λοιπόν πήγα εκεί Rating: 0

Κατά τα άλλα , μας φταίνε τα προσφυγόπουλα ….

Κατά τα άλλα , μας φταίνε τα προσφυγόπουλα ….

 

Είμαι από τους πολλούς κατοίκους αυτής της πόλης που απολαμβάνουν το μοναδικό πάρκο της περιοχής, αυτό του Αϊ-Γιώργη.

Την Τρίτη το μεσημεράκι λοιπόν πήγα εκεί για να περπατήσω και  βρέθηκα μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα, όχι για πρώτη φορά θα  έλεγα ….

Σε όλη την έκταση του πάρκου υπήρχαν σκουπίδια, χαρτιά, πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια νερού, περιτυλίγματα ειδών περιπτέρου κλπ, κλπ.

Ανάμεσα τους έπαιζαν τα παιδιά κάποιου δημοτικού σχολείου της πόλης, πραγματοποιώντας την εκδρομή του μήνα .

Μετά από πολλή σκέψη πλησίασα  την ομήγυρη των δασκάλων και τους  είπα ευγενικά πως, είτε ήταν δικά τους τα σκουπίδια είτε όχι, καλό θα ήταν πριν φύγουν, να ζητήσουν από τους μαθητές και τις μαθήτριες να τα μαζέψουν.

Με διαβεβαίωσαν πως αυτό θα γίνει , πως είναι αυτονόητο.

Τα παιδιά όμως αποχώρησαν δίχως να μαζέψουν ούτε ένα χαρτάκι…!!!

Εν έτη λοιπόν 2016, το απολύτως αυτονόητο, δηλαδή το να κρατάμε καθαρούς τους δημόσιους χώρους, δεν γίνεται υπόθεση των παιδαγωγών των παιδιών μας !!!

Θα ήταν μια θαυμάσια αφορμή, κατά την διάρκεια της σχολικής εκδρομής, τα  παιδιά να μυηθούν στις έννοιες της καθαριότητας και  της ανακύκλωσης των σκουπιδιών …

Κατά τα άλλα μας φταίνε τα προσφυγόπουλα , τα οποία διεκδικώντας το δικαίωμα στην μόρφωση, αλλοιώνουν τα χρηστά μας ήθη και έθιμα, καθώς  και  τον  υψηλού επιπέδου πολιτισμό μας !!!

 

Εύη Παπαθανασιου

 

υ.γ.1 Μπορούμε φυσικά να μάθουμε ποιο δημοτικό σχολείο ήταν, αλλά δεν έχει καμία σημασία.

 

υ.γ.2 Να επισημάνουμε όμως, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία,  ότι τα περισσότερα καλάθια απορριμμάτων ήταν ασφυκτικά γεμάτα, καθώς επίσης  και μερικά ήταν χωρίς πάτο.

Σχόλια (1)

  • kolimenoi alilegioi

    Άσχετο συμπέρασμα!
    Μην κολλαμε σε όλα τους πρόσφυγες και μη συγκρινουμε ανομοια πράγματα.
    Δεν θα κατεβασουμε και τα παντελονια για τους πρόσφυγες και τους προστατες τους!

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή