Κατά της επιμήκυνσης στο φρέσκο γάλα και το ΠΑΣΟΚ Καλαμπάκας Reviewed by Momizat on . Την «ιδιαίτερη ανησυχία» του για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος εκφράζει ο τομέας Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ Καλαμπάκας, αναφέρον Την «ιδιαίτερη ανησυχία» του για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος εκφράζει ο τομέας Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ Καλαμπάκας, αναφέρον Rating: 0

Κατά της επιμήκυνσης στο φρέσκο γάλα και το ΠΑΣΟΚ Καλαμπάκας

Κατά της επιμήκυνσης στο φρέσκο γάλα και το ΠΑΣΟΚ Καλαμπάκας

Την «ιδιαίτερη ανησυχία» του για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος εκφράζει ο τομέας Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ Καλαμπάκας, αναφέροντας ότι μία τέτοια ενέργεια «θα υποβίβαζε την υψηλή διατροφική αξία του προϊόντος».
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε επίσης τη θέση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων εντός και εκτός Ελλάδας.
Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στις πρόσφατες ενστάσεις που διατύπωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης.

«Η επιμήκυνση όχι μόνο υποβιβάζει το προϊόν, αλλά και λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών και γεωγραφικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας μπορεί να αποτελεί και κίνδυνο ακόμα και για την ασφάλεια του καταναλωτή», συμπληρώνεται.
Απαντώντας στην επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται ότι μια τέτοια κίνηση θα φέρει μείωση στην τιμή του γάλακτος, το ΠΑΣΟΚ διερωτάται «γιατί πραγματικά δεν ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι ελληνικές προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει σε περιοχές όπως η Λάρισα, η Δράμα, το Κιλκίς, οι Σέρρες, που έχουν επιφέρει μείωση στην πράξη της τιμής του πραγματικά φρέσκου γάλακτος».
«Με την ενίσχυση παρόμοιων ελληνικών προσπαθειών θα γίνει εφικτό να υπάρξει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη της ελληνικής επικράτειας και παράλληλα να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός επιφέροντας μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος», συνεχίζει.
«Άραγε όσοι υποστηρίζουν την άποψη για επιμήκυνση των ημερών διατήρησης του φρέσκου γάλακτος, γνωρίζουν τι προβλέπουν οι κανονισμοί για το γιαούρτι και τα τυριά; Γνωρίζουν ότι θα ανοίξουν την κερκόπορτα ώστε να υποβιβαστούν και αυτά τα προϊόντα;»,
Καταλήγοντας, ο τομέας Αγροτικού του Κινήματος σημειώνει ότι «η ασφάλεια των Ελλήνων καταναλωτών, η διασφάλιση της βιωσιμότητας της ελληνικής κτηνοτροφίας αποτελούν εθνική υποχρέωση».
Ο υπεύθυνος αγροτικού τομέα της
Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλαμπάκας.
Βελούλας Δημήτριος

(πηγή kalabakacity.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή