Κατά της Χ.Α. ο νέος Δήμαρχος της Ν. Υόρκης Reviewed by Momizat on . Ονομάζεται Μπιλ ντε Μπλάζιο, και από χτες είναι ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, διαδεχόμενος τον Ρεπουμπλικάνο Μάικλ Μπλούμπεργκ που έφερε τον τίτλο του «πρώτο Ονομάζεται Μπιλ ντε Μπλάζιο, και από χτες είναι ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, διαδεχόμενος τον Ρεπουμπλικάνο Μάικλ Μπλούμπεργκ που έφερε τον τίτλο του «πρώτο Rating: 0

Κατά της Χ.Α. ο νέος Δήμαρχος της Ν. Υόρκης

Κατά της Χ.Α. ο νέος Δήμαρχος της Ν. Υόρκης

Ονομάζεται Μπιλ ντε Μπλάζιο, και από χτες είναι ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, διαδεχόμενος τον Ρεπουμπλικάνο Μάικλ Μπλούμπεργκ που έφερε τον τίτλο του «πρώτου πολίτη» της αμερικανικής μεγαλούπολης για δώδεκα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, ο 109ος δήμαρχος της Νέας Υόρκης που εξελέγη με τους Δημοκρατικούς, παρουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, έδωσε έμφαση στις «κοινωνικές ανισότητες» που απειλούν τη «συνοχή και την ηρεμία» της πόλης, όπως δήλωσε.

Μια από τις βασικές προεκλογικές του υποσχέσεις ήταν ότι ως δήμαρχος θα επιδιώξει να αυξήσει τους φόρους για τους πλουσιότερους Νεοϋορκέζους προκειμένου να διατεθούν περισσότερα χρήματα για την Παιδεία, δημιουργώντας νέα σχολεία και νέα σχολικά προγράμματα προς όφελος κυρίως των κοινωνικά χαμηλότερων στρωμάτων της πόλης.

Ο Μπλάζιο ως συνήγορος του Πολίτη, είχε πρωτοστατήσει και κατά της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη και σε συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια, στις 5 Οκτωβρίου 2012, είχε δηλώσει: «Στέκομαι εδώ σήμερα για να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο κόμμα της Χρυσής Αυγής που προσπαθεί να διεισδύσει στη Νέα Υόρκη. Δεν είσαστε ευπρόσδεκτοι σε αυτήν την κοινότητα, ούτε σε αυτήν την πόλη, ούτε σε αυτήν τη χώρα. Το μίσος και η αδιαλλαξία σας δεν πρόκειται να βρουν ακροατές στο Κουίνς (περιφέρεια της Νέας Υόρκης), τον πιο πολυπολιτισμικό δήμο της Αμερικής, όπου άνθρωποι κάθε φυλής, εθνικότητας και θρησκεύματος ζουν αρμονικά μαζί».
Φωτογραφιες θα δείτε εδώ
Και κείμενο (στα αγγλικά) θα βρείτε εδώ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή