Κατά του κλεισίματος των πολυιατρείων το Δημ. Συμβούλιο Τρικκαίων Reviewed by Momizat on . Την αντίθεσή του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων στο επαπειλούμενο κλείσιμο των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Πολυιατρεία) του ΕΟΠΥΥ και ζ Την αντίθεσή του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων στο επαπειλούμενο κλείσιμο των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Πολυιατρεία) του ΕΟΠΥΥ και ζ Rating: 0

Κατά του κλεισίματος των πολυιατρείων το Δημ. Συμβούλιο Τρικκαίων

Κατά του κλεισίματος των πολυιατρείων το Δημ. Συμβούλιο Τρικκαίων

Την αντίθεσή του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων στο επαπειλούμενο κλείσιμο των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Πολυιατρεία) του ΕΟΠΥΥ και ζητά με ψήφισμα του από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες τη διατήρηση αλλά και την ενίσχυση αυτών προς όφελος των πολιτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία με το ψήφισμα που διετυπώθη από τη διευρυμένη διαπαραταξιακή επιτροπή, ενώ μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Καΐκης από την «Λαϊκή Συσπείρωση Τρικάλων» και Βασίλης Ζώης από το «Φυσάει Κόντρα», έχει ως εξής:

 

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τρίκαλα  10-10-2013

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

«Η διαφαινόμενη πρόθεση της Κυβέρνησης να κλείσουν οι Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια στις τάξεις των ασφαλισμένων. Τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, είναι η μόνη διέξοδος των ασφαλισμένων όλων των ταμείων και ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων και των μικροσυνταξιούχων. Μόνο σε αυτά μπορούν να έχουν Δημόσια Δωρεάν Φροντίδα Υγείας. Κλείνοντας τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο με όλα τα συνεπακόλουθα για τη Δημόσια Υγεία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων εκφράζει την αντίθεσή του στο επαπειλούμενο κλείσιμο των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Πολύϊατρεία) του ΕΟΠΥΥ και ζητά από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες τη διατήρηση αλλά και την ενίσχυση αυτών προς όφελος των πολιτών.

Η επί θύραις αναμενόμενη πρόταση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψη τις προτάσεις των θεσμικών φορέων – συμβούλων της πολιτείας, δηλαδή των Ιατρικών Συλλόγων, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου καθώς και της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Θεωρούμε απαραίτητο να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Αρνούμαστε το κόστος της κρίσης και των πολιτικών λιτότητας να πέφτει συνεχώς στους ώμους των φτωχών, των αδυνάμων, αυτών που η φωνή τους ακούγεται δυσκολότερα και ας είναι οι ανάγκες τους μεγαλύτερες.

Εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων τη Μονάδας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Πολυιατρεία) του Νομού Τρικάλων.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, στον Υπουργό Υγείας, στους Βουλευτές του Νομού Τρικάλων, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, στα Σωματεία Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και στα τοπικά ΜΜΕ με δελτίο Τύπου.»

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤA ΜΕΛΗ

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή