Κατά του ν/σ για την Υγεία και οι τρικαλινοί γιατροί Reviewed by Momizat on . Τη σφοδρή αντίδρασή τους στα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία εξέφρασαν οι Τρικαλινοί γιατροί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποί Τη σφοδρή αντίδρασή τους στα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία εξέφρασαν οι Τρικαλινοί γιατροί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποί Rating: 0

Κατά του ν/σ για την Υγεία και οι τρικαλινοί γιατροί

Κατά του ν/σ για την Υγεία και οι τρικαλινοί γιατροί

Τη σφοδρή αντίδρασή τους στα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία εξέφρασαν οι Τρικαλινοί γιατροί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Γιώργος Πέτρου  «το νέο νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα».

Στις τοποθετήσεις τους οι γιατροί τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «η ατελής και πρόχειρη κατάρτισή του δεν προωθεί την ισότιμη, καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Υγείας, ενώ διαφαίνεται ξεκάθαρα ο στόχος της απόλυσης των υπηρετούντων ιατρών στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ». Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του προέδρου των γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Νίκου Σακκά ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο πολίτης θα πληρώνει στο εφεξής επιπλέον χαράτσια για να βρει τον ιατρό του, να πάρει το φάρμακό του και να κάνει την εξέτασή του με τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας να εκμεταλλεύονται την πλήρη αποδόμηση του υφιστάμενου συστήματος Υγείας». Επίσης, ότι «η ένταξη συναδέλφων στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ μετά την πάροδο των οκτώ μηνών δημιουργεί συνθήκες απομάκρυνσης από το σύστημα». Τελικά οι γιατροί αποφάσισαν να περιμένουν τις σημερινές εξελίξεις της συζήτησης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και στη συνέχεια σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία θα αποφασίσουν για το τι θα πράξουν.

giatroi6

giatroi1

giatroi2

giatroi3

giatroi4

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή