Κατά των φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ και οι τρικαλινοί φαρμακοποιοί Reviewed by Momizat on . Να σταματήσουν τα παιχνίδια γύρω από το φάρμακο που έχουν στόχο να καταλήξουν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα ράφια των σούπερ-μάρκετ καλεί τα συναρμόδια υπ Να σταματήσουν τα παιχνίδια γύρω από το φάρμακο που έχουν στόχο να καταλήξουν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα ράφια των σούπερ-μάρκετ καλεί τα συναρμόδια υπ Rating: 0

Κατά των φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ και οι τρικαλινοί φαρμακοποιοί

Κατά των φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ και οι τρικαλινοί φαρμακοποιοί

Να σταματήσουν τα παιχνίδια γύρω από το φάρμακο που έχουν στόχο να καταλήξουν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα ράφια των σούπερ-μάρκετ καλεί τα συναρμόδια υπουργεία ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων .

Ο φαρμακευτικός κόσμος χαρακτηρίζει θετική την αρνητική στάση των φορέων αλλά και της πλειοψηφίας των κομμάτων στην πρόθεση του υπουργού Ανάπτυξης να απελευθερώσει την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα φαρμακεία.

“Ουσιαστικά η κίνηση αυτή έρχεται να καταργήσει το φαρμακείο” εκτιμά εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων ο Πρόεδρος κ. Νίκος Μάνος και εξηγεί:

«Είναι φάρμακα, που μπορεί να μην συνταγογραφούνται, αλλά η κατανάλωσή τους απαιτεί σύσταση γιατρού και τις οδηγίες χρήσης από τον φαρμακοποιό. Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει όταν οι πολίτες θα αρχίσουν να αγοράζουν φάρμακα από τα ράφια των σούπερ-μάρκετ, των περιπτέρων και των ψιλικατζίδικων; Ποιος θα έχει την ευθύνη της χορήγησης αυτών; Ποιος θα ελέγχει τις συνθήκες φύλαξής τους, ώστε να μην αλλοιώνονται; Ποιος θα έχει την ευθύνη έναντι του πολίτη;».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή