"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Κατέρρευσε η οικοδομή στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

TRIKALA
Αν υπάρχει ένας δείκτης που μπορεί να περιγράψει εύγλωττα το μέγεθος της ύφεσης αυτός δεν είναι άλλος από το δείκτη εργασιών στον τομέα της οικοδομής.
Η συντριβή του κατασκευαστικού τομέα δεν άφησε ανεπηρέαστη και την περιοχή μας με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο η πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα να παρουσιάζεται της τάξης του 95% περίπου σε σχέση με το 2005, που θεωρήθηκε η χρονιά έξαρσης στον χώρο της κατασκευής.
oikodomi
Αυτή την εποχή στην πόλη των Τρικάλων κατασκευάζονται μόνο 1-2 πολυκατοικίες ενώ περίπου στο 30% υπολογίζεται και η πτώση στις τιμές των ακινήτων. Ακίνητο με παλιότερη τιμή 1.600 ευρώ το τετραγωνικό περίπου, σήμερα – κατά μέσο όρο πάντα – πωλείται 1.100 – 1.200 περίπου. Αλλά η ζήτηση παραμένει στα αζήτητα.

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται όλα τα επαγγέλματα με πρωταγωνιστικό το ρόλο όσων σχετίζονται με την οικοδομή. Κατασκευαστικές εταιρείες, οικοδόμοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι αναζητούν εναγωνίως μεροκάματο, αναπολώντας τις παλιές καλές εποχές!

Η ανέγερση οικοδομών, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, έχει ελαχιστοποιηθεί και τα παράπλευρα επαγγέλματα φυλλορροούν. Οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία πολλαπλασιάζονται και ο φόβος για το αύριο ενδυναμώνεται.

Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μειώνουν τις τιμές των πωλητηρίων τους, αναζητώντας ρευστό για την αποπληρωμή υποχρεώσεων, ενώ σαν το «ντόμινο» η μία επίπτωση επιφέρει την άλλη και σταματημό δεν έχει.

Τέλος, οι εγγραφές οικοδόμων στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ Τρικάλων είναι δεκάδες καθημερινά, γεγονός που αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης