Καταγγέλλουν το ΙΑΣΩ Λάρισας Reviewed by Momizat on . Η διοίκηση του Σωματείου Προσωπικού Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Εργαστηρίων Οικων Ευγηρίας Διαγνωστικών Κέντρων κ Συναφών Χώρων Ν. Λάρισας καταγγέλλει με ανα Η διοίκηση του Σωματείου Προσωπικού Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Εργαστηρίων Οικων Ευγηρίας Διαγνωστικών Κέντρων κ Συναφών Χώρων Ν. Λάρισας καταγγέλλει με ανα Rating: 0

Καταγγέλλουν το ΙΑΣΩ Λάρισας

Καταγγέλλουν το ΙΑΣΩ Λάρισας

Η διοίκηση του Σωματείου Προσωπικού Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Εργαστηρίων Οικων Ευγηρίας Διαγνωστικών Κέντρων κ Συναφών Χώρων Ν. Λάρισας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της «την απόλυση εργαζόμενης, μέλους του Δ.Σ. του κλαδικού σωματείου, για τη δράση της, από την εργοδοσία του ΙΑΣΩ Λάρισας.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Η νομιμοποίηση της απόλυσης και η αποδοχή που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν για το γεγονός ότι με τη λήξη της σύμβασης αποκτούν αυτόματα και το δικαίωμα να πετούν εργαζόμενους στο δρόμο λέγοντας τους μάλιστα πως η δοκιμασία τους έληξε… δοκιμασία εννιάμηνης εργασίας…άλλοτε και παραπάνω, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Η παραπάνω τακτική , όπου οι εργαζόμενοι «εκπαιδεύονται» για αρκετούς μήνες σε συνθήκες γαλέρας με μισθούς εξαθλίωσης, κι ύστερα απολύονται ή διακόπτεται η σύμβασή τους, όταν διαπιστώνεται η δράση τους για τα συμφέροντα τους, ή αποκτούν δικαιώματα, έχει επικρατήσει πια στους χώρους εργασίας. Οι επιχειρήσεις στην ιδιωτική υγεία, χρησιμοποιούν εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, επιδοτούμενους από τον οαεδ με 5μηνα, 8μηνα κ.α., στο όνομα της εισόδου στην αγορά εργασίας, και της εκπαίδευσης, με μισθούς εξαθλίωσης απολύοντας όταν και όποτε το θελήσουν, έχοντας πάντα ως πρωταρχικό και μοναδικό στόχο το όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος.

Η εργοδοσία του ΙΑΣΩ γνωρίζει πολύ καλά όπως και εμείς πως η συναδέλφισσα όλο αυτό το διάστημα συμμετείχε στη μάχη του κλαδικού σωματείου για την υπογραφή της σύμβασης , με μοναδική παρουσία στις απεργίες σε ότι αφορά στην κλινική, όπως επίσης είναι γνωστή η ιδιότητα της ως μέλος της Διοίκησης του κλαδικού Σωματείου. Είναι λοιπόν ξεκάθαροι και οι λόγοι για τους οποίους μετά από σχεδόν ένα χρόνο η εργαζόμενη αυτή πετιέται στην ανεργία με πρόσχημα τις διαφορετικές ανάγκες της επιχείρησης…(κέρδος) οι οποίες προφανώς για τον εκάστοτε επιχειρηματία υγείας είναι ανώτερες από τις ανάγκες για εργασία και βιοπορισμό κάθε ανθρώπου – εργαζόμενου.

Καταγγέλλουμε επίσης τη συμβιβαστική στάση της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου το οποίο σε αγαστή συνεργασία με εκείνους που δοκιμάζουν και απολύουν… δεν έπραξε το παραμικρό, πέρα από το να παν σκυμμένοι για δουλειά στις 11 του Ιούνη ημέρα πανελλαδικής απεργίας του κλάδου για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης , χωρίς φυσικά να ενημερώσει τους συναδέλφους, να πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στις ατομικές συμβάσεις οι οποίες προετοιμάζονται, ενάντια στις μειώσεις μισθών που έγιναν, ενάντια στις απολύσεις. Έτσι και σήμερα λουφάζει μπροστά στη βαρβαρότητα της εργοδοσίας, στην ασυδοσία να μεταχειρίζεται το προσωπικό όπως της αρέσει ,να απολύει οποίον διεκδικεί και παλεύει, οποίον μπαίνει εμπόδιο στην κατάργηση των συμβάσεων και δικαιωμάτων.
Καλούμε τους συναδέλφους, που αγωνιούν για το εργασιακό παρόν και μέλλον, που κάτω από το φόβο διστάζουν να βγουν μπροστά και επιλέγουν να σιωπούν, να δώσουν τέλος σ αυτόν κατήφορο.
Τώρα πλέον γνωρίζουν πως η στάση αυτή της αποδοχής, δε εξασφαλίζει καμία θέση εργασίας.

Η επιλογή να μην αντιδράσουμε στις ανατροπές στα εργασιακά που έφεραν οι χτεσινές και σημερινές κυβερνήσεις μας οδηγεί ολοένα και περισσότερο στην αποδυνάμωση και την ανέχεια. Ο κλάδος της ιδιωτικής υγείας παρά τα κωλύματα τα οποία αντιμετωπίζει ( χρέη ΕΟΠΥΥ ) εξακολουθεί να είναι κερδοφόρος, ενώ με την παραπέρα απαξίωση της δημόσιας δωρεάν υγείας αποτελεί γόνιμο πεδίο επιχειρηματικής δράσης. Οι επιδοτήσεις που χαρίζονται στους ιδιώτες, η κατάργηση παροχών ( εργαστηριακές – κλινικές εξετάσεις – νοσηλεία ) που παρείχε το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη, και επικράτηση των μονοπωλίων στην υγεία.

Μέσα σε συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού και κερδοφορίας που αντικειμενικά οδηγούν σε περεταίρω εκμετάλλευση, για εμάς τους εργαζόμενους ο μόνος δρόμος είναι αυτός της συσπείρωσης στις γραμμές του κλαδικού Σωματείου, της πίστης στη δύναμή μας, η οποία απορρέει απ τις τόσες κατακτήσεις που είχαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Απομονώνοντας εκείνους που παρέα με την εργοδοσία απεμπολούν δικαιώματα και κατακτήσεις , ξεπουλώντας την τάξη μας.

Το Δ.Σ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ :
Την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους- με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Υπογραφή Συλλογικής Κλαδικής Σύμβασης εδώ και τώρα.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή