Καταγγελία για διευθυντή των Σ/Μ Λάρισα: “απείλησε εργαζόμενους με τον μπαμπούλα της ΧΑ” Reviewed by Momizat on .   Ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου υπαλλήλων – εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας Με τον «μπαμπούλα» της Χρυσής Αυγής» απείλησε διευθυντής της αλυσίδας Σούπ   Ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου υπαλλήλων – εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας Με τον «μπαμπούλα» της Χρυσής Αυγής» απείλησε διευθυντής της αλυσίδας Σούπ Rating: 0

Καταγγελία για διευθυντή των Σ/Μ Λάρισα: “απείλησε εργαζόμενους με τον μπαμπούλα της ΧΑ”

Καταγγελία για διευθυντή των Σ/Μ Λάρισα: “απείλησε εργαζόμενους με τον μπαμπούλα της ΧΑ”

 

Ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου υπαλλήλων – εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας

Με τον «μπαμπούλα» της Χρυσής Αυγής» απείλησε διευθυντής της αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ Λάρισα εργαζομένους της επιχείρησης, που παραβρέθηκαν στα δικαστήρια, σαν ένδειξη συμπαράστασης σε συναδέλφισσά τους.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 13/03, πραγματοποιήθηκε δίκη κατά την οποία πρώην εργαζόμενη στα σούπερ μάρκετ διεκδικεί από την επιχείρηση δεδουλευμένα προηγούμενων ετών. Ο συγκεκριμένος παραβρέθηκε σαν μάρτυρας υπεράσπισης της επιχείρησης.

Με την λήξη της διαδικασίας κι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν βγει από των χώρο των δικαστηρίων, το στέλεχος της επιχείρησης που είναι και μέτοχος, άρχισε να τους απειλεί ότι θα τους κανονίσει, επικαλέστηκε για άλλη μια φορά την Χρυσή Αυγή, άρχισε να τηλεφωνεί να καλέσει χρυσαυγίτες για να «τακτοποιήσουν» τους εργαζόμενους κτλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δίνει εξετάσεις στην εργοδοσία, για το πόσο καλά μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όταν και όπου τον χρειαστεί. Πριν 2 χρόνια είχε απειλήσει ξανά εργαζομένους κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης έξω από κατάστημα της αλυσίδας. Και τότε με την ίδια τακτική, επικαλέστηκε τα παλληκάρια της Χρυσής Αυγής και πρώτο και καλύτερο τον γιο του, που τον είχε φέρει και μαζί να σπάσει την περιφρούρηση.

Το αποτέλεσμα ήταν, ενώ η επιχείρηση εδώ και 2 χρόνια έχει απολύσει δεκάδες εργαζόμενους που δεν δέχονται μείωση στον μισθό τους, να προσληφθεί και ο  μπαμπάς και ο γιος στην επιχείρηση, για να προσφέρουν απλόχερα τις «υπηρεσίες» τους.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή, είναι συνεπής στην αποστολή της να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργοδοτών και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων , γι’ αυτό και στελέχη της Χρυσής Αυγής υπερασπίζονται τα μεροκάματα πείνας των 18 ευρώ (τόσα προσφέρουν στα δουλεμπορικά γραφεία που ίδρυσαν) για να βοηθήσουμε τους εργοδότες. Διαφορετικά θα βρίσκονταν στο πλευρό όσων αγωνίζονταν για ανάκληση των απολύσεων ή για υπογραφή καλύτερων συλλογικών συμβάσεων. Όμως, θέλουν τους εργάτες με το κεφάλι σκυμμένο να τους παρακαλούν για ένα συσσίτιο ή να πίνουν νερό στο όνομα του εκμεταλλευτή τους και να τον ευγνωμονούν γιατί τους πέταξε ψίχουλα από τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους της αλυσίδας Σουπερ Μάρκετ Λάρισα, αλλά και όλους τους εργαζόμενους τους κλάδου και την τοπική κοινωνία της πόλης μας, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταδικάσουν τέτοιες  πρακτικές και με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στη λαϊκή δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε παντού.

Με τη στάση μας και τη δράση μας, να απομονώσουμε τα φασιστοειδή, να μην έχουν τόπο να σταθούν. Τα σωματεία, οι φορείς του μαζικού κινήματος, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, να βγάλουμε συμπεράσματα για το ρόλο τους και με τη συλλογική μας δράση να τους τσακίσουμε, να τους απομονώσουμε, στέλνοντας τους οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Να τσακίσουμε τους φασίστες και το σύστημα της εκμετάλλευσης που τους γεννά και τους θρέφει, ανεξάρτητα αν κατά περιόδους τους περιορίζει και άλλοτε τους ξαμολάει.

Πηγή: paidis.com

Αφήστε το σχόλιο σας