"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Καταγγελία για τα εργασιακά στο Mikel

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καταγγελία για τη συμπεριφορά της εργοδοσίας της αλυσίδας Mikel σε εργαζόμενους έκανε σήμερα το συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού νομού Λάρισας υποστηρίζοντας ότι καταπατούνται όροι των συμβάσεων των εργαζομένων και μάλιστα τους ζητείται να εργαστούν περισσότερες ώρες χωρίς την ανάλογη αύξηση των ενσήμων, των δώρων και των επιδομάτων. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

«Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισας δέχτηκε καταγγελία από εργαζόμενες στο τμήμα παραγωγής προϊόντων της γνωστής αλυσίδας καφέ MIKEL, για την μη τήρηση των στοιχειωδών όρων εργασίας που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δηλαδή:

Ενώ οι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει σύμβαση για 4ωρη, πενθήμερη εργασία, εργάζονταν 8ωρο, με τα ένσημά τους να παραμένουν μισά και αντίστοιχα οι άδειες, τα δώρα, τα επιδόματα αδείας, να δίδονται με βάση 4ωρη εργασία.

Ενώ εργάζονταν, νύχτες, Κυριακές, Αργίες ουδέποτε καταβλήθηκαν οι αντίστοιχες προσαυξήσεις (25% για νυχτερινή εργασία, 75% για Κυριακές-Αργίες)

Επίσης μεταφέρουν τις βάσιμες ανησυχίες τους για την πορεία του συγκεκριμένου τμήματος, αφού το τελευταίο διάστημα υπολειτουργεί, και οι ίδιες εργάζονται για ένα μεροκάματο το δεκαπενθήμερο, με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει στη ζωή τους και στις οικογένειές τους.

Σε παρέμβαση που έκανε το  Συνδικάτο, εκπρόσωπος της εργοδοσίας δεσμεύτηκε:

Να καταβάλλει τις διαφορές σε εργαζόμενες που κατήγγειλαν το γεγονός (όχι σε όλους)

Ότι εντός του μήνα θα λυθεί το πρόβλημα του συγκεκριμένου τμήματος και δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

Ότι οι εργαζόμενες θα δουλεύουν κανονικά 8ωρο, πενθήμερο με όλες τις νόμιμες αποδοχές

Ότι δεν θα υπάρξει καμία απειλή – πίεση απέναντι στην εργαζόμενη που διεκδικεί τα δικαιώματα της.

Παρά όμως τις διαβεβαιώσεις, η εργοδοσία έκανε καθαρές τις προθέσεις της: Διαμήνυσε στην εργαζόμενη πως για να κρατήσει την δουλειά της πρέπει να σταματήσει να διεκδικεί.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία για τις πρακτικές της και προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους.

Καλούμε τους συναδέλφους στην αλυσίδα να οργανωθούν στο Συνδικάτο τους για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα τους που έχει στόχο την εξασφάλιση και την αύξηση της κερδοφορίας της.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης