"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Καταγγελία για υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και του χαρακτήρα της πόλης από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο οι ενέργειες του Δημάρχου της πόλης μας, οι οποίες αλλοιώνουν και υποβαθμίζουν τον χαρακτήρα και το φυσικό περιβάλλον της πόλης των Τρικάλων. Δέντρα κόβονται ή κλαδεύονται μέχρι τον κορμό, οπότε στην ουσία πετσοκόβονται, όπως για παράδειγμα στις όχθες του ποταμού Ληθαίου και στα παρκάκια απέναντι από τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Τζαμί (στην απέναντι μεριά του ποταμού).

Σε ερώτησή μου προς εργαζόμενους σε συνεργείο που έκοβαν δέντρα γιατί το κάνουν αυτό, μου απάντησαν για να μην πέσουν σπασμένα κλαδιά πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Πολύ ωραία λογική! Ας κόψουμε τότε όλα τα δέντρα της πόλης για χάρην της δήθεν προστασίας των αυτοκινήτων! Ας μείνουμε χωρίς σκιά το καλοκαίρι και χωρίς οξυγόνο όλες τις εποχές!


Αν είναι κάτι από το οποίο στην πραγματικότητα κινδυνεύουν τα αυτοκίνητά μας είναι οι ατελείωτες και μεγάλες λακούβες στους δρόμους της πόλης, όπου τα αυτοκίνητα μπορούν να υποστούν μεγάλη ζημιά πέφτοντας σ’ αυτές, αφού η πόλη μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Από την κεντρική πλατεία μέχρι τον πιο απόμακρο δρόμο της πόλης.


Καταλαβαίνω ότι τα κονδύλια και τα λεφτά είναι πολλά (…). Είναι η λογική της ιδιωτικοποίησης των πάντων και της χωρίς όρια κερδοφορίας… Είναι η λογική που έχει διαλύσει τη δημόσια Υγεία και την Παιδεία, έχει φτάσει αγαθά όπως το ρεύμα και οι τηλεπικοινωνίες σε δυσθεώρητα ύψη, έχει τολμήσει να ιδιωτικοποιήσει ακόμα και το νερό που πίνουμε (θα πούμε στην κυριολεξία «το νερό νεράκι», τη στιγμή που ο Δήμαρχος Τρικκαίων έχει καταστρέψει πολλές βρυσούλες της πόλης με τρεχούμενο νερό) και τέλος είναι η λογική που έχει απαξιώσει σε πρώτο στάδιο τις Δημόσιες Μεταφορές όπως τα τραίνα και σε δεύτερο στάδιο τις έχει ιδιωτικοποιήσει και ξεχαρβαλώσει, βάζοντας την ανθρώπινη ζωή σε δεύτερη μοίρα, φτάνοντας έτσι και στο ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ των Τεμπών…


Φυσικά δεν φέρει ευθύνη για όλα αυτά ο Δήμαρχος Τρικκαίων (αν και ανήκει στην παράταξη που κυβερνά τα τελευταία χρόνια τη χώρα…), αλλά του καταλογίζω ακέραια ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας, στη Δημαρχία της οποίας ηγείται.


Καλώ τον Δήμαρχο Τρικκαίων λοιπόν, όπως έκανα και σε προ 5 μηνών καταγγελία μου (και πήρα απάντηση μόλις σήμερα, χωρίς επί της ουσίας να μου απαντάει σε τίποτα απ’ ότι του καταλόγισα στην πρώτη καταγγελία μου…), να μου απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα σε όσα του καταλογίζω.


Ερωτώ λοιπόν:


1) Γιατί ο Δήμος Τρικκαίων κόβει τόσα πολλά δέντρα στην πόλη των Τρικάλων και επίσης όσα κλαδεύει, τα κλαδεύει χαμηλά μέχρι τον κορμό (δηλαδή στην ουσία τα «πετσοκόβει»)?
2) Γιατί έχει καταντήσει ο Δήμος Τρικκαίων την πόλη των Τρικάλων ένα απέραντο εργοτάξιο, σκαμμένη σε πάρα πολλά σημεία και με πολλές επικίνδυνες λακούβες στους δρόμους?
3) Γιατί ο Δήμος Τρικκαίων έχει καταστρέψει τόσες βρυσούλες με τρεχούμενο νερό στην πόλη των Τρικάλων? Θα επαναφέρει τις 2 βρύσες με τρεχούμενο νερό πέριξ της κεντρικής πλατείας Τρικάλων?
Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να λάβω μια απάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα ως πολίτης αυτού του Δήμου.

Κώστας / Διογένης Μαντζανάς, Χημικός, κάτοικος Τρικάλων.

36 ΣΧΟΛΙΑ

    • Φυσικά και γίνονται έργα!
      Ο Δήμος Τρικκαίων έχει τσιμεντώσει όλη την πόλη, έχοντας κόψει αμέτρητα δέντρα. Και έχει καταστρέψει τις μισές βρυσούλες των Τρικάλων, βάζοντας στη θέση τους ανόητες ομπρέλες…
      Ανάπλαση τα ονομάζει όλα αυτά… Πρέπει με κάποιον τρόπο να δικαιολογηθούν τα τόσα λεφτά που πέφτουν απ’ τα αμέτρητα κονδύλια… Και να δικαιολογήσει και η πόλη μας τον τίτλο προς τα έξω ως “έξυπνη πόλη”…

      Κύριε Παπαστεργίου, ανάπλαση μέχρι και στο δάσος του λόφου του Αη-Λιά??
      Θα τολμήσετε να τσιμεντώσετε μέχρι και τον Αη-Λιά??

      • Για να κοπούν δέντρα χρειάζεται άδεια.
        Πότε κόπηκαν αμέτρητα δέντρα, και γιατί δεν έκανες καταγγελία για να το σταματήσεις?

        • Πήγες εσύ ποτέ να κάνεις κάποια καταγγελία, πάσης φύσεως, να δεις τη γλύκα; Όλοι, μα όλοι, αστυνομίες-δασαρχείο- εισαγγελέας, κινούνται γύρω από το αρχαίο ρητό: μη μου τα …μέζεα τάραττε.

        • Άδεια που εγκρίνεται από τον ίδιο το Δήμο (τον οποίο καταγγέλλω…).
          Και έχουν κοπεί αμέτρητα δέντρα όντως, από παντού!
          Καταγγελία έκανα εκτός της παρούσης και προ 5 μηνών (αν είχες διαβάσει καλύτερα την παρούσα καταγγελία μου, θα το έβλεπες…), στις 26 Οκτώβρη 2022, από την οποία πήρα και αριθμό πρωτοκόλλου (51585).
          Και όχι μόνο σταμάτησε ο Δήμος την κοπή δέντρων, αλλά συνέχισε ασυστόλως να κόβει κι άλλα δέντρα…
          Στην καταγγελία της 26-10-2022 ο δήμαρχος μου απάντησε με μεγάλη καθυστέρηση (μόνο όταν πήγα να “ενοχλήσω” τις γραμματείς του…), με μικρότερη από μισής σελίδας απάντηση, όπου μου απάντησε με μια δήθεν ευγενική αλλά κατά βάθος ειρωνική απάντηση, όπου επί της ουσίας ΔΕΝ μου απάντησε σε ΤΙΠΟΤΑ απ’ όσα του καταλόγισα στην επί της 26-10-2022 καταγγελία μου…
          Επίσης καταγγελία είχα κάνει και πριν λίγα χρόνια πάλι, αλλά δεν ζήτησα (κακώς) αριθμό πρωτοκόλλου, οπότε και πήγε στα “αζήτητα”…
          Για να μην ξαναπάει λοιπόν στα αζήτητα, ζήτησα και πήρα αριθμό πρωτοκόλλου κι από την πρόσφατη καταγγελία που έκανα (5 Απρίλη 2023).

          • Επομένως έχει κάνει μόνο μια επίσημη καταγγελία προχθές και θα δούμε που θα καταλήξει, αν αναφέρεται συγκεκριμένα και αντικειμενικά γεγονότα, και όχι ισχυρισμούς σε ΜΜΕ που δε σημαίνουν τίποτε πρακτικά.

            • 2 πρωτοκολλημένες καταγγελίες (26-10-2022 και 5-4-2023) και 1 μη πρωτοκολλημένη (πριν λίγα χρόνια) αλλά υπογεγραμμένη ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

              Εσύ πού βλέπεις μόνο 1 επίσημη καταγγελία??

          • Για να λάβεις απάντηση σε γράμμα από το Δήμαρχο, δεν ήταν καταγγελία αλλά επιστολή με απόψεις σου.
            Σε καταγγελίες με συγκεκριμένα θέματα απαντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και μετά την απάντηση τους, μπορείς να την θέσεις μετά σε αρμόδια Περιφερειακή υπηρεσία ή και δικαστικά.
            Αν έκανες και τώρα τέτοια “καταγγελία”, τα ίδια θα γίνουν.
            Εκτός αν απλά θέλεις να μιλάς γενικά και να θέσεις υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος. Τότε καλά κάνεις και γράφεις άρθρα στα ΜΜΕ και γενικές επιστολές για “αμέτρητα δέντρα” που κόπηκαν.

            • Καλά, ό,τι νά ‘ναι γράφεις!
              Ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει αν το άρθρο μου ήταν καταγγελία ή μια απλή επιστολή? Αν είναι ο δήμαρχος, τότε ισχύει η παροιμία: “Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει” (…).
              Το αν στο άρθρο-καταγγελία μου ο δήμαρχος έδωσε το χαρακτήρα απλής επιστολής, αυτό δεν είναι δικιά μου ευθύνη, αλλά του ίδιου του δημάρχου.
              Και δεν μπορώ να ακούω χαζομάρες ότι πάω για δημοτικός σύμβουλος… Βρες τίποτα άλλο να πεις…

            • Όχι, ούτε για δημοτικός σύμβουλος θέλω να βάλω υποψηφιότητα, ούτε για δήμαρχος, ούτε για βουλευτής, ούτε για υπουργός, ούτε για πρωθυπουργός (…).
              Απλά έχω κάποιες οικολογικές ευαισθησίες, αλλά και ευρύτερες ευαισθησίες ως πολίτης αυτής της πόλης.
              Δεν έχω αυτό το δικαίωμα?

  1. Πόσο βλαξ και πρόβατο – ή βολεψάκιας και πρόβατο, ταυτοχρόνως – μπορεί να είσαι, ρε Trikaliné; Πόσα πληρώνεσαι και γράφεις, όπως αντίστοιχα άλλοι άλλων παρατάξεων, κάθε φορά…; Πάει με τη λέξη η πληρωμή ή με την πρόταση ή με την παράγραφο; Αφοδευμένα τα έχω όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις, υπόψιν, ειδικά τη νεοφιλελεύθερη ΝΔ…Τους ξέρω από τις χρονιές των σπουδών μου τι κουμάσια είναι. Στα κόμματα και στις παρατάξεις κάποτε – πριν από 3-4 δεκαετίες – ίσως, δεν ξέρω
    – έμπαιναν κάποιοι όντως για να προσφέρουν. Τώρα εισέρχονται μόνο γιατί κοιτούν το συμφέρον το δικό τους και των συγγενών και φίλων τους. Μόνο παρατάξεις που έχουν πηγές εσόδων από δικές τους εργασίες και δραστηριότητες, κι όχι να χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο κράτος το ελληνικό ή να έχουν κάνει κωλοτούμπες προς την εξυπηρέτηση της Λανγκάρντ και του Σόιμπλε, μπορούν να θεωρηθούν παρατάξεις που σκέφτονται το καλό του κόσμου, να προσφέρουν κλπ. Επίσης, αυτοί που είναι νέοι σχετικώς στην πολιτική και είναι απόγονοι πρώην βουλευτών κλπ, και ζητούν την ψήφο του κόσμου, γιατί εντάσσονται σε παλιά κόμματα κλπ και δεν κατεβαίνουν με ένα ανεξάρτητο νέο κόμμα, μιας και λένε ότι “κόπτονται” όλοι για το καλό του κόσμου και του τόπου;
    Αφοδευμένα τα έχουμε τα κόμματα, όπως αφοδευμένους μάς έχουν γενικώς…κι Αφοδευμένα τα είχαν και τα ηλεκτρονικά συστήματα αυτόματου ελέγχου και τα συστήματα τηλεδιοίκησης τα ανύπαρκτα, όλοι αυτοί που πέρασαν από θέσεις διοίκησης και γνώριζαν, όπως και οι τωρινοί υπεύθυνοι της Ιταλικής Hellenic Train, οι μεγαλοκαρχαρίες εταιρειών, καθώς και τα πιόνια τους, οι υπεύθυνοι υπουργοί και πρωθυπουργοί από το 2002-3 και μετά, που γνώριζαν τις ελλείψεις και δεν έλεγαν τίποτα. Σκοτώθηκαν τόσα άτομα, κυρίως ηλικίας κάτω των 23 ετών…και αυτοί οι πολιτικοί έχουν το θράσος να ασχολούνται με τις εκλογές και να κάνουν αγώνες για τις ψήφους. Βρίσκουν τα εναπομείναντα πρόβατα…και πράττουν τοιουτοτρόπως. Να πάτε εκεί που ξέρετε….Δε θα πω “στο Δι@0λ0, γιατί αφοδευμένες τίς έχω τις θρησκείες….
    Δίκιο έχει ο Χημικός Μαντζανάς σε αυτά που γράφει, δίχως να τον γνωρίζω…
    Πρώτη φορά γράφω σχόλιο στο σάιτ…και, γενικότερα, σε Τρικαλινή ενημερωτική ιστοσελίδα 1η φορά γράφω σχόλιο…Έχω ξαναδεί αυτόν τον Trikalinó και τα προπαγανδιστικά του σχόλια υπέρ της ΝΔ. Είναι εντελώς άθλιος και καθίζημα. Ούτε για φτύσιμο…Σκοτώθηκαν τόσα παιδιά…κι αυτός συνεχίζει απτόητος το “έργο” του….

    Ζαντήρης Ευάγγελος,
    Μηχανολόγος Μηχανικός Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με ειδίκευση στην Ενέργεια, το Περιβάλλον και τη διαχείριση Ενεργειακών Πόρων.

    • Αγαπητέ κ. Ζαντήρη.
      Σας αγαπώ, σας εκτιμώ, εν πολλοίς ασπάζομαι τις απόψεις σας, αλλά έως εδώ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον Trikalinos, τον έχω …καβατζάρει εγώ. Ο εν λόγω, μόλις τον ξεφτιλίζεις, σε πετάει ένα σπάραγμα (τσιτάτο) και νομίζει ότι ”καθάρισε”, νοιώθοντας μεγάλος, μορφωμένος.
      Υ.Γ. Μέχρι στιγμής, μας έχει γράψει τα ίδια τσιτάτα 7 φορές… Δεν γνωρίζει άλλα.

      • Ναι, δεν ασχολούμαι άλλο μαζί του, κύριε Jim. Εκτονωθείτε ελεύθερα εσείς στις απόψεις του. Πολύ ασχολήθηκα, είναι αλήθεια. Από τότε που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη, νιώθω ακόμη μεγαλύτερη οργή για όσους κατά καιρούς έχουν κυβερνήσει τη χώρα, ακόμη περισσότερη οργή από αυτή που είχα πιο πριν. Να πληρώσουν οι πραγματικοί υπαίτιοι, όχι μόνο ένας σταθμάρχης ελαφρόμυαλος και κομματόσκυλο, καθώς και οι επιθεωρητές και λοιποί υπάλληλοι της εταιρείας. Αυτοί που δεν είχαν πάρει την απόφαση τόσα χρόνια να τοποθετηθούν οι αυτοματισμοί και το πραγματικό σύστημα τηλεδιοίκησης, τα όργανα και μέσα που έμειναν σε κούτες τόσα χρόνια, ενδεχομένως και κάποιοι ή πολλοί συνδικαλιστές – αν και πολλοί τόνιζαν τις ελλείψεις, όπως μαθαίνουμε – που δεν ήθελαν να προσληφθεί προσωπικό που γνωρίζει τα βασικά αυτοματισμών και μπορεί να καταλάβει 2-3 πράγματα από τέτοια συστήματα, και ενώ έπρεπε να προσλαμβάνονταν άτομα – που θα εκπαιδεύονταν πραγματικά…και δεν θα περνούσαν 40/40 στις εξετάσεις για Σταθμάρχες – ως προσωπικό, όχι να περίμεναν χειροκίνητα μόνο να γίνεται η δουλειά στα Σταθμαρχεία από άσχετους και βολεψάκηδες.

  2. To ad hominem επιχείρημα βασικά σημαίνει “προσβολή στο άτομο που εκφράζει μια άποψη και όχι στην άποψη που πρεσβεύει”…

    Tα έργα γίνονται, όσο και αν βρίζεις

    • Είμαι κατά της βίας, από όπου κι αν προέρχεται. Μιλώ για τη σωματική και την ψυχική, ταυτοχρόνως… Εσείς που υποστηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια τα κόμματα αυτά που σας βολεύουν και σας εξυπηρετούν τα συμφέροντα, εσείς είστε που οδηγείτε ανθρώπους δίχως μια στοιχειώδη εκπαίδευση – συνήθως – , αλλά και ανθρώπους με εκπαίδευση πολλές φορές, σε εκτρώματα τύπου Χ. Αυγής, φελλο-βελόπουλους, Κρανιδιώτες και λοιπούς, όπως πράττουν – και πάλι τα Μέσα μαζικής… εξημέρωσης – και το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Αντί να ψηφίσει ο κόσμος μικρά κόμματα εξωκοινοβουλευτικά, που ενδεχομένως να τον εκφράζουν, επί παραδείγματι κόμματα με περιβαλλοντική συνείδηση κλπ, προσφεύγει στην ακροδεξιά, ακούγοντας πολλές φορές τραγό-παπες κλπ… Οπότε – για να τελειώνουμε – είμαι υπέρ του να σας ρίχνει ντομάτες ο κόσμος απλώς ή να σας προπηλακίζει, όχι να σας βαράει…
      Πηγαίντε μιλήστε με τους συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, όπως αντίστοιχα να πάει να μιλήσει η Δούρου για το Μάτι κλπ…Να δούμε τι θα σας πουν και τι θα έχτε να τους πείτε εσείς.
      Ελπίζω να χωρέσουν να μπουν κάποτε σε ένα αεροσκάφος με αυτόματο πιλότο – χωρίς άνθρωπο πιλότο – όλοι μαζί οι υπεύθυνοι πολιτικοί, μεγαλοκαρχαρίες εταιρειών, μεγαλοκαρχαρίες της Hellenic Train, διάφοροι μαφιόζοι με μπράβους, δημοσιοκάφροι, καθώς και φανατικοί των κομμάτων (σκύλοι) – οι οποίοι σαφώς και είναι χειρότεροι από τους οπαδούς ομάδων ενίοτε – , όλοι οι υπεύθυνοι του τραγικού αυτού δυστυχήματος, και να πέσει το αεροπλάνο στις Άνδεις τον Αύγουστο μήνα, τότε που θα έχει πολύ χιόνι και κρύο, και να ψοφήσουν ακαριαία ή σε λίγες μέρες…μπας και αλλάξει το μίγμα των ψηφοφόρων εν Ελλάδι, και ψηφίζουν πολλοί βάσει του κοινού καλού πια, και να μην κοιτούν μόνο το προσωπικό συμφέρον και των δικών τους…Μόνο έτσι θα υπάρξει καλύτερο στη χώρα αυτή…Μακάβριο, αλλά δεν πάει άλλο, ειλικρινά…Ο κόσμος να τους βρίσκει και να τους βρίζει, να τους πετά αυγά, ντομάτες, πατάτες κατακέφαλα, να τους φτύνει και να νομίζουν ότι βρέχει…Να επιστρέψουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε στο κράτος, να μείνουν λίγοι παπάδες σε κεντρικές εκκλησίες, να μην θεωρεί ο κόσμος τον εαυτό του ένα ποίμνιο, όποιος θέλει να πιστεύει κάπου να πάει στην εκκλησία, αλλά να μην έχουμε αυτό το χάλι που έχουμε τόσα χρόνια ως χώρα….

      Θα σου έλεγα τι γίνεται ΚΑΙ στην πόλη μας, αλλά δεν συνεχίζω…Με τα άχρηστα απορρίμματα που έχετε ως υπεύθυνους στο Δήμο, που όχι μόνο μελέτες δεν ξέρουν να κάνουν στις τεχνικές υπηρεσίες ή γνώσεις μηχανικών έχουν, αλλά ούτε έναν υπολογισμό ξέρουν να κάνουν, αλλά ακόμη και να τους βάλεις να γράψουν μια πρόταση, ούτε μια λέξη δε θα γράψουν σωστά…Πόσω μάλλον να ξέρουν 2-3 πράγματα Μηχανικού…Όταν σπούδαζαν, ήξεραν μόνο στην Πέγκι Ζήνα να πηγαίνουν. Πετούσαν χαρταετό γενικότερα, από το σχολείο ακόμη, όταν ήταν κάτω από 18 ετών ακόμη…
      Επίσης, εσύ κρύβεσαι μέσα στην ανωνυμία σου, κλασικό τρολ όπως είσαι και καθίζημα…Και άσε τις βαθυστόχαστες ηΛΙθι0τητες στην άκρη, γιατί αν θέλω μπορώ να σου αραδιάσω στα ισπανικά, αγγλικά, αρχαία ελληνικά κλπ, διάφορα. Αλλού αυτά, μέλος του ποιμνίου και πληρωμένο τρολ…

      Εν κατακλείδι, αυτό ήθελα να θίξω, μπετόν-αρμέ ανώνυμε Τρικαλινέ…Το ότι ενισχύονται τα άκρα περισσότερο λόγω της πολιτικής που εφαρμόζετε εσείς των καρεκλοκένταυρων κομμάτων των τελευταίων δεκαετιών, που έχετε καταδυναστεύσει τόσα χρόνια τη χώρα και μεριμνάτε για τα δικά σας παιδιά, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Ξέρεις για τον Όργουελ και τι έγραψε στη “Φάρμα των Ζώων” να φανταστώ…Έγραψε ότι “όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά κάποια είναι περισσότερο ίσα από τα άλλα..” . Ειδικά εσείς – της κυανής παράταξης – είστε περισσότερο ακόμη αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τέτοιο…Όχι ότι δεν θυμόμαστε τι γινόταν επί πράσινου ήλιου ή επί πολύχρωμου “αριστερού ριζοσπαστικού” (εδώ κι αν γελάμε), όταν κυβερνούσαν. Αλλά εσείς το έχετε τερματίσει…Ενισχύονται πάλι τα άκρα και μετά απορούμε γιατί…Κοιτάξτε στον καθρέπτη…Μακάρι να αποφύγει τέτοια ίδια “λογική” ο κόσμος…και να ψηφίσει – για πρώτη φορά – όλο και μικρότερα κόμματα που τον εκφράζουν έστω σε κάποιες ιδέες τους…Και να έχουν τα κόμματα που κυβέρνησαν – ή ήταν στο ΚΥΝΟβούλιο για αρκετά χρόνια και συγκάλυπταν, κι ακόμη συγκαλύπτουν, σκάνδαλα το ένα το άλλο, για να επιστραφεί αυτή η συγκάλυψη από το άλλο κόμμα που θα κυβερνά αργότερα – στις προσεχείς εκλογές όχι πάνω από 15% έκαστο…Να αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν 5-6 κόμματα μαζί και να γίνει Τέξας ενίοτε. Ας θέσουν για υπουργούς και συμβούλους στη διακυβέρνηση της χώρας το καθένα κόμμα αυτούς που κρίνει πως θα είναι πιο διαλλακτικοί και μη φανατικοί μέχρι τα μπούνια, να ελέγχει ο καθένας τον άλλο, να σταματήσει όλο αυτό που γίνεται τόσα χρόνια με τη διακυβέρνηση μόνο από ένα κόμμα. Κι όσοι από τους υπουργούς δεν δέχονται να συζητούν το ένα και το άλλο, να παίρνουν…ξέρεις τι, και να συνεχίζουν με τις ατομικές επιχειρήσεις τους, την εργασία τους, και να μην ασχολούνται με τα κοινά.
      Βεβαίως, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο ίδιος ο κόσμος, για τα όσα γίνονται….Στις 2 πορείες για τα Τέμπη, στις οποίες παρευρέθην, είδα πολλά παιδιά λυκειόπαιδα να λένε τα ίδια πράγματα, κάτι που είναι μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον. Αρκεί να μην αλλοιωθούν κι αυτά, συν τω χρόνω. Και μην πει κανείς ότι μόνο να κράζω ξέρω. Θα ασχολούμουν με τα κοινά, τα τοπικά τουλάχιστον, αν έβλεπα να βάζει κάποιος υποψήφιος με ανεξάρτητη παράταξη – όχι να ξοδεύει από χρήματα κομμάτων που χρωστάνε στο ελληνικό κράτος – και με ενέπνεε με τα κοινά οράματα, όχι των κομμάτων του ΚΥΝΟβουλίου κλπ. Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος στον προφορικό λόγο, γιατί είμαι συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου, αλλά έχω άλλα χαρίσματα. Γλείφτης, πάντως, δεν είμαι. Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος το έχει στο αίμα του να θέλει να πιστεύει ψέματα, οπότε δεν θα ταίριαζα σε αυτό το Σύστημα…Άμεση δημοκρατία παντού στη χώρα ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ…Μην πιστεύει κανείς τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ 28/2/2023.

  3. O Όργουελ στη “Φάρμα των Ζώων” όταν έγραψε ότι “όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά κάποια είναι περισσότερο ίσα από τα άλλα..” αναφερόταν στο σταλινικό διαχωρισμό, μεταξύ κομματικών μελών και μη του υπαρκτού σοσιαλισμού.
    Τέτοια ολοκληρωτικά καθεστώτα υποστηρίζετε οι αριστεροί, που έχουν ίδια μήτρα με του φασίστες του ενθικοσοσιαλισμού.

    • Σου απήντησα με ένα μήνυμα προηγουμένως, το οποίο η ιστοσελίδα δεν το “ενέκρινε”. Δεν κάθομαι να το ξαναγράψω. Εν ολίγοις, ξέρω πολύ καλά για ποιον τα έγραψε όσα έγραψε ο Όργουελ. Είσαι ο ΤΡΑΜΠ-ΑΚΟΥΛΑΣ, Χαμένε Χαμένε. Δεν ψηφίζω με τον τρόπο και τα κριτήρια που ψηφίζεις εσύ, γι’ αυτό και προτιμώ κεντρώα κόμματα μικρά και κόμματα που εκφράζουν ιδέες μου, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, των δασών κλπ. Εξάγεις συμπεράσματα αυθαίρετα, κρύβεσαι στην ανωνυμία σου… και δεν σου ξαναγράφω, μιας και δεν καταλαβαίνεις γενικώς. Δεν δύναμαι να κάνω κάτι γι’ αυτό. Καλά αρνιά και κατσίκια, με χρήματα του κόμματος, να φας.

  4. Οι σχολιαστές τύπου Trikalinos, Politis, ΣΧΌΛΙΟ, “Δικαιωματιστες”, είναι φανερό πως εξυπηρετούν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα του συστήματος, κι ας διατείνονται για το αντίθετο.
    Κάνω έκκληση προς τους υπόλοιπους σχολιαστές, να μην παρασύρονται από τα κατώτερα συναισθήματα τους και οργίζονται (γιατί έτσι χάνουν και το δίκιο τους), παρά μόνο να σχολιάζουν με ψυχρή λογική και ατρανταχτα επιχειρήματα.

    • Οι σχολιαστές που συμφωνούν μαζί σου είναι ΟΚ, αλλά όσοι διαφωνούν “εξυπηρετούν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα του συστήματος, κι ας διατείνονται για το αντίθετο”

      Κάπως έτσι θα ξεκινούσαν οι “δίκες της Μόσχας” κ στην Ελλάδα, αν επικρατούσε η Αριστερά…

      «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι»…

      • Επειδή μας έχεις ζαλίσει με αυτή τη φράση ΣΧΟΛΙΟ και είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ έχεις διαβάσει το βιβλίο (σιγά μην έχεις διαβάσει κάποιο βιβλίο της ”αριστεράς”) σε ΠΡΟΚΑΛΩ: γράψε μας το όνομα του δεσμοφύλακα των φυλακών της Κέρκυρας που βασάνιζε τον ήρωα του Τάκη Λαζαρίδη.
        Υ.Γ. Δεν αισθάνεσαι μειονεκτικά γράφοντας το ίδιο συνεχώς;

    • Μία άλλη άποψη κ. Ένας, είναι ότι αυτούς τους τέσσερις τους ”χρηματοδοτεί” η ίδια η ιστοσελίδα για να έχει πολλά σχόλια. Είναι λίγο δύσκολο να υπάρχουν τέτοια μυαλά ξουράφια σε τέτοια πανέξυπνη χώρα. Τώρα πως πιστεύουν όλοι τους στον Μητσοτάκη, είναι τρομερό*
      * Κατά το ”το πως τα βρίσκουν οι βλαμμένοι μεταξύ τους, είναι τρομερό”.

  5. Αυτό το ξέρω. Για νέο μάς το λες; Διαβάζεις πολύ, βλέπω…Αυτό κατάλαβες από όλα αυτά που έγραψα, ότι ψηφίζω ΚΚΕ, ΚΚΕ Μ-Λ, ΚΚΕ Λ-Μ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Τι κουβαλάς στο κεφάλι, άχυρο; Μακάρι να μπορούσαν να εφαρμοστούν οι ιδέες του Μαρξ. Ο Στάλιν ήταν η άλλη όψη του νομίσματος από αυτή του Χίτλερ. Εξάλλου, είχαν υπογράψει και συμφωνία μεταξύ τους. Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του τέτοιο ον που δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει τον κομμουνισμό ποτέ στην άρτια μορφή του, δυστυχώς, όσο κι αν μερικοί εξ ημών θα θέλαμε να επιχειρηθεί πραγματικά κάποτε αυτό. Στην Ελλάδα, με τη γενικότερη ψώρα και κουτσομπολιό και “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” και “τα Nike, Adidas και Mercedes μου να έχω, κι ς πεθαίνει ο κόσμος δίπλα μου”, σίγουρα ποτέ δεν θα εφαρμοζόταν.
    Μια φορά ψήφισα σε ευρωεκλογές την παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ…Ήταν ακριβώς μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από αυτούς που χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί ο Βορίδης, ο Άδωνις, ο Πλεύρης κι ο πορδυπουργός α αγαπημένος σας, ο τωρινός. Προτίμησα κεντρώα και φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής κόμματα, και σίγουρα όχι νεοφιλελεύθερα τύπου πολιτικής Μάργκαρετ Θάτσερ, στις 2 φορές που ψήφισα σε κοινοβουλευτικές εκλογές. Το ίδιο θα πράξω ξανά. Έχω διαφορετικά κριτήρια από τα δικά σου και αυτά των ομοίων σου, βλέπεις. Σου έγραψα εξαρχής ότι αφοδευμένα τα έχω τα κόμματα του ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, γιατί το συμφέρον τους λογαριάζουν μόνο. Οι 7.000 ή 8.000 ευρώ μηνιαίως να μπαίνουν στο λογαριασμό κλπ, αυτό κάνουν. Αλλά είσαι ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ…και δεν σκαμπάζεις. Οπότε, σταματώ εδώ και δεν συνεχίζω. Συνέχισε εσύ στον αγώνα σου για το κόμμα…
    -“Ποιο κόμμα;”
    -“Ένα είναι το κόμμα.”
    -“Γιατί να είναι ένα το κόμμα; 4,5 να είναι, πολλά να είναι τα κόμματα, ρε χαμμμμμμμμμμένε…”
    ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ…
    Όσες φορές και να δεις την ταινία “Αλαλούμ” εσύ, δεν θα καταλάβεις τπτ…
    Καλό Πάσχα, με αρνιά και κατσίκια σου όλα πληρωμένα από το κόμμα…
    -“Ποιο κόμμα;”
    -“Ένα είναι το κόμμα, ρε χαμμμμμμμμένε χαμμμμμμένε…”.

  6. Προς uno (έναν), εφόσον αναφέρεται σ’ εμένα, το Βαγγέλη Ζαντήρη:
    Τι ακριβώς καταλάβατε από όσα έγραψα; Διαβάσατε αναλυτικά τι έγραψα; Σε εμένα απευθύνεστε όταν αναφέρεστε στην ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ; Δεν είμαι ούτε υπέρ του κομμουνισμού που εφηρμόσθη στη Ρωσία επί Στάλιν και μεταγενέστερων της κόκκινης Ρωσίας κλπ, όπως δεν είμαι ούτε υπέρ του τι εφαρμοζόταν από τους τσάρους εκεί μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, κάτι όπως αυτά που κάνει τώρα ο Πούτλερ. Ξέρουμε ότι δεν εφαρμόζεται με τίποτα αυτό που επιθυμούσε ο Μαρξ. Πιστεύω στην άμεση δημοκρατία και σε πολλά που ήθελαν άγιοι – για εμένα αυτοί είναι άγιοι, όπως ο Ερνέστο Γκεβάρα στην Κούμπα κι ο Σαλβαδόρ Αζιέντε (στα αργεντίνικα ισπανικά έτσι, στα χιλιανικά είναι “Αγιέντε”) στη Χιλή – που πραγματικά ήθελαν να εφαρμοστεί πλήρως ο κομμουνισμός στη μορφή που προτάσσονται η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, πάνω από όλα η υγεία και η παιδεία, η εντιμότητα κλπ. Κανείς άνθρωπος δεν είναι τέλειος, αλλά αν προτάσσει αυτά, τότε βελτιώνεται ο τρόπος και η ποιότητα ζωής του κόσμου γύρω του, στη χώρα όπου ζει – μπορεί να ζει στη χώρα όπου γεννήθηκε, μπορεί κι αλλού – και συμβάλλει στη γενικότερη ευημερία του κόσμου ο ίδιος, ταυτοχρόνως με την προστασία του περιβάλλοντος, της χλωρίδας και της πανίδας μας.
    Ασφαλώς και υπάρχουν και άσχημες σκέψεις στις απόψεις του ανθρώπου πολλές φορές, γενικότερα, και δεν εννοούσα ότι θέλω όλοι αυτοί οι πολιτικοί της Βουλής να είναι στο αεροπλάνο χωρίς πιλότο άνθρωπο, το οποίο θα ήθελα να πέσει στις Άνδεις κλπ, και ό,τι προανέφερα…Μάλιστα, αν βρουν τους πραγματικούς υπεύθυνους του δυστυχήματος των Τεμπών κι άλλων συμφορών τραγωδιών στην Ελλάδα, θα επιθυμούσα απλώς να σαπίσουν όπως σάπισε ο Δικτάτορας της Χούντας, ο Παπαδόπουλος, στη φυλακή. Αλλά αν συνεχίζεται αυτό το πράγμα που βλέπουμε να συνεχίζεται ακόμη κι ενάμιση μήνα μόλις μετά το δυστύχημα, με τους αχρείους πολιτικούς, δημοσιοκάφρους κι όλους τούς παρατρεχάμενους και γλείφτες, καθώς και ιδιοκτήτες εταιρειών, καναλιών και μεγαλοκαρχαρίες, εύχομαι πραγματικά σε κάποια αεροπλάνα να γίνει κάτι τέτοιο, μιας και δεν θα χωράνε όλοι αυτοί σε ένα μόλις αεροπλάνο χωρίς πιλότο άνθρωπο, αλλά με αυτόματο. Είναι και πολλοί, σίγουρα, αυτοί οι αχρείοι, και δεν χωράνε σε ένα μόλις. Μπας και υπάρξει μέλλον για τις γενιές που τώρα είναι 10-15 ετών το πολύ, μπας και υπάρξει ευνομούμενο κράτος πραγματικά, πιο πολλή δικαιοσύνη, αξιοκρατία κλπ, όπως ανέφερα πολλάκις (σαν τον προβατομ@λλη του ΣΥΡΙΖΑ) – και Άδωνις μαζί (ή “ναζί” – Καρατζαφύρερ) – και πάλι…
    Κατανοητές οι απόψεις ή όχι ακόμη; Είμαι και heavy metal, αλλά μη με φοβάσαι…Προσαρμόζομαι, μέχρι ενός σημείου βεβαίως…
    Και κάτι τελευταίο: μακάρι να σταματήσει ο πόλεμος του Πούτλερ (που θέλω να ψοφήσει, πραγματικά, ή να τον σκοτώσουν) στην ανατολική Ευρώπη…Και το ΝΑΤΟ να διαλυθεί. Πολλά δεινά έχει προκαλέσει, αρκετά πια.

  7. Στον uno (” Έναν”) απευθυνόμουν για την παρατήρηση για τον κατευνασμό της οργής, που συνιστά κλπ…και στο ΣΧΟΛΙΟ όσον αφορά το ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ, όπως αναφέρει. Αν αναφέρεται σε εμένα κλπ, έλαβε την απάντησή του. Είστε και πολλοί οι ανώνυμοι…και μπερδεύτηκα απαντώντας σε ανώνυμους. Προφανώς και δεν αξίζει να ασχολείται εκτενώς με ανώνυμα σχόλια κανείς, αλλά ελπίζω να σταματήσουν κι αυτές οι ιστοσελίδες να δέχονται ανώνυμα σχόλια και προκλητικά συνάμα, ελάχιστο καιρό μετά το δυστύχηματων Τεμπών. Ας έχει το όνομά του και το επίθετό του όποιος θέλει να διαφωνήσει με απόψεις, γράφοντας το ονοματεπώνυμό του κανονικά ή γράφοντάς το σε άλλη γλώσσα με έμμεσο τρόπο, ώστε να παραπέμπει σε αυτό το όνομα που καταγραφεί εδώ.

    • Κύριε Βαγγέλη, εκτιμώ και σέβομαι απεριοριστα το γεγονός οτι σχολιαζετε με θάρρος, με τόλμη, με επιχειρήματα και τεκμηριωμένα, με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ τα γραφόμενά σας. Βλέποντας και την εξειδίκευσή σας, λογικό κατ εμε να έχετε οργή και αγανάκτηση για το θέμα…Αν δεν υπήρχε η ανωνυμία, εγω δεν θα σχολίαζα τη συγκεκριμενη χρονική στιγμη. Δεν εχω το δικό σας χαρακτήρα ή δύναμη ή ότι άλλο θελετε να σκεφτείτε.Δεν ξέρω αν θα αποκτήσω αυτή τη δυνατη υπογραφή (οχι απο φόβο, ειναι κι αλλοι παράγοντες κοινωνικοι, οικογενειακοί, επαγγελματικοί, προσωπικοί), ενδομυχα ευχομαι να συμβεί. Ενα θα σας πω μερες που ειναι και μέρες που ερχονται….όσοι εδωσαν την ΨΥΧΗ τους για την εξουσία, έμειναν απλώς χωρίς ψυχή…για να ξερετε σε ποιους απευθύνεστε….αν και εχω μια απολυτη σιγουριά οτι το γνωριζετε πολύ καλά…

      • Αγαπητέ (ή “-ή”, ενδεχομένως), σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια…Ειλικρινά, δεν το βλέπω ως κάτι το τιτανοτεράστιο αυτό, απλώς ακόμη και για άσχετα και ποταπά θέματα μπροστά στο δυστύχημα της 28ης Φλεβάρη (αθλητικού περιεχομένου, επί παραδείγματι) μού αρέσει πάντα να γράφω με το ονοματεπώνυμό μου, με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες, όπως π.χ. στο youtube. Αν και, πραγματικά, δε νιώθω πως μόνον εγώ και λίγοι ακόμη είμαστε μόνο που χρησιμοποιούμε κανονικά το ονοματεπώνυμό μας σε σχόλια (πρώτη φορά γράφω σε σχόλιο ιστοσελίδας τοπικής – αλλά και σε εθνικής ακόμη δεν έχω γράψει – εμβέλειας). Υπάρχουν πολλοί που πράττουν έτσι. Δεν λέει κάτι η ειδικότητα και άσε που δεν έχω κάτι σταθερό και μόνιμο για εργασία, ως πηγή εσόδων μου, υπόψιν. Είμαι συνεχώς στο ψάξιμο μέσω προγραμμάτων, μέσω αποστολής βιογραφικού σε εταιρείες κι οργανισμούς, έχω πάει και στο εξωτερικό για συνέντευξη σε αντικείμενο διαφορετικό από αυτό που σπούδασα, αλλά ενδιαφέρον, όμως μου έλειπε η προϋπηρεσία στο αντικείμενο αυτό, καθώς και μόνιμη κατοικία στην εκεί περιοχή, που είναι πολύ πυκνοκατοικημένη, και δεν τελεσφόρησε ούτε αυτό…Ακόμη και freelancer που επιχειρώ πια, τα πράγματα θέλουν υπομονή και είναι σκούρα για εμένα προσωπικώς ακόμη. Μπορείς να καταλάβεις από πού, επιπροσθέτως, πηγάζει η οργή μου αυτή για δαύτους. Καλά…με το δυστύχημα και τους θανάτους αυτούς, έχει φτάσει στο έπακρο η οργή μου αυτή, όπως κι άλλων ανθρώπων. Όλοι έχουμε κάνει τα λάθη μας…Και να σου πω και κάτι; Νομίζεις ότι εγώ δεν ζήτησα κάποτε διευκόλυνση/ βύσμα για κάτι; Ήταν όταν είχα πάρει αναβολή από τη στρατιωτική θητεία, γιατί ήταν από τις χειρότερες περιόδους της ζωής μου, και δεν τα κατάφερα την 1η φορά που πήγα για τη θητεία. Ήθελα να τελειώνω κάνοντάς την, βρήκα περιοχή που πολλοί ήταν γνωστοί μεταξύ τους στο κέντρο αρχικά, και είχα πάρει αναβολή. Μετά ζήτησαν οι δικοί μου ρουσφέτι 》 βύσμα…και μάλιστα από μέλος τωρινής κυβέρνησης. Ήταν η ανταπόδοση για ψήφους που είχε πάρει το πρόσωπο και από άτομα που γνώριζαν τους γονείς μου, και όταν τούς έλεγαν τους γονείς μου (που δεν ψηφίζουν γενικώς πια ποτέ, αλλά και ποτέ δεν ψήφισαν ΝΔ) “πάμε για εκλογές σε λίγες μέρες και δεν ξέρουμε ποιον να επιλέξουμε από στέλεχος ΝΔ, τους απαντούσαν οι δικοί μου: “Ψηφίζετε που ψηφίζετε
        αυτό το κόμμα, τουλάχιστον ψηφίστε αυτόν, γιατί τον ξέρουμε και είναι νέο παιδί και φιλότιμος, εν συγκρίσει με παλιούς της ΝΔ”.
        Και χρησιμοποιήσα(ν) βύσμα για ρη θητεία μου λοιπόν. Το επέστρεψα κι εγώ, αφενός γιατί ήθελα πραγματικά να κάμω τη θητεία μου, κι αφετέρου αν γινόταν πάλι κάποια στραβή και τη 2η φορά, αν και δεν το ήθελα…Όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι, άλλοι είναι πιο ευαίσθητοι και είναι λιγότερο σκληρόπετσοι. Αν είσαι άρρεν ειδικά, κατάλαβες. Και, φυσικά, μαγκιά του καθενός είναι αν δεν θέλει να πάει στρατό και να συντηρεί το σύστημα αυτό έτσι όπως έχει γίνει, με τα εξοπλιστικά και τις χασισοφυτείες στο Αφγανιστάν παλιότερα. Αλλα εγώ ήθελα να τελειώνω κάνοντάς την, πραγματικά, κι όχι αποφεύγοντάς την. Είναι δικαίωμα του καθενός, κατά την άποψή μου, πώς κι αν θέλει να την κάνει, αν θέλουμε να θεωρούμαστε ότι έχουμε πραγματική δημοκρατία..που σκ@τ@ έχουμε, για να λέμε την αλήθεια…Ο αγαπημένος μου Έλλην (που ανέφερε κι απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη στην ΕΡΑ παλιά) ήταμ και θα είναι πάντα ο Τζίμης ο Πανούσης, ο οποίος ούτε βύσμα θέλησε ποτέ να χρησιμοποιήσει ούτε την πάλευε εκεί καιβδεν ήθελε να υπηρετήσει – και καλά – τ…την πατρίδα.
        Και γνώρισα κι έκανα φίλους τη 2η φορά που ξαναπήγα, συν-φάνταρους, όπως και απλά στελέχη παλληκάρια, με τα οποία μιλούσα για μουσική, για συναυλία των AC/DC που είχε παρευρεθεί ο άλλος κλπ…
        Είχα ξεκαθαρίσει στους γονείς μου ότι μόνο αυτό θα ζητούσα από πολιτικό – που πάντα βρίσκει κι έχει τα μέσα για οτιδήποτε εδώ – και να μην μου ανέφεραν κάτι από πιθανές γνωριμίες που έχουμε ως οικογένεια, για κάτι μεταγενέστερο, για εργασία ευπρεπή σε ιδιωτική εταιρεία που θα γνωρίζει ο πολιτικός κλπ κλπ. Αυτός είμαι, ειλικρινά, και για αυτό το λόγο έχω χάσει πολλούς “φίλους” παλιούς, επειδή τότε με κορόιδευαν που είχα αποτύχει την 1η φορά να τελειώσω με τη θητεία τη στρατιωτική. Τότε, την 1η φορά, που δεν είχα βάλει το κλασικό – και σύνηθες για πολλούς – βύσμα, το οποίο αυτοί οι παλιοί “φίλοι” είχαν χρησιμοποιήσει για τη δική τους θητεία, και τον έπαιζαν και ότι κάτι έκαναν κατά τη θητεία τους. Αυτό που μπορούσα να κάμω εγώ, επιπροσθέτως, στη δική μου θητεία, το έκανα…και με το παραπάνω. Σίγουρα δεν είμαι κανένα μάχιμο, υπόψιν, χαχα…και μισώ πολύ τα όπλα, καθώς έχω και φοβία και απέχθεια για αυτή την “φοβερή εφεύρεση” των μηχανικών των Μηχανολόγων, Χημικών κλπ…
        Να ξέρεις πως καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό που μου λες για τους λόγους τους κοινωνικούς, προσωπικούς, οικογενειακούς, επαγγελματικούς κλπ, για τους οποίους πολλοί δεν χρησιμοποιούν το ονοματεπώνυμό τους. Κι εδώ που τα λέμε, καλώς πράττεις…
        τέτοιο χαμαιτυπείο και τίγκα στους μαφιόζους που είμαστε ως χώρα, γιατί πολλά γίνονται.
        Απλώς, τουλάχιστον να μην εμπιστεύεται ποτέ αυτά τα καθιζήματα όλων των χρημάτων ο κόσμος, να ψηφίσει στις ερχόμενες εκλογές μικρά κόμματα εξωκοινοβουλευτικά, σύμφωνα με τις απόψεις που τα κόμματα αυτά έχουν, την ιδεολογία και φιλοσοφία που τυχόν αυτά τα κόμματα έχουν, αν συμφωνούν με τις προσωπικές ιδέες και απόψεις των ατόμων που θέλουν να ψηφίζουν πάντα κάτι το διαφορετικό από τα τετριμμένα και με την ψευτιά, λαμογι@ και υποκρισία που έχουν τα συνηθισμένα κόμματα τόσα χρόνια…
        Να είσαι πάντα καλά…κι ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο, με λιγότερα δυστυχήματα και τραγωδίες/συμφορές όπως αυτή των Τεμπών, της 28ης Φλεβάρη 2923. Ένα καλύτερο αύριο, γενικώς. Επίσης και σε εσένα, καλές γιορτές να έχεις….

        • speechless αγαπητέ…συνεχίστε στον ίδιο ρυθμό και τόνο.Συμπέρασμα ιδίας πείρας : Η ισχυρότερη ΒΟΥΛΗΣΗ – το πιο δυνατό ΘΕΛΩ – ΚΕΡΔΙΖΕΙ….!!! Πλην εξαιρέσεων…Καλές γιορτές, καλύτερες μέρες, φωτεινότερο αύριο, ελπίζω αναστάσιμο.

  8. Έχουμε ένα σούπερ σούπερ κλάσικο, με βγαλμένες τις ονομασίες από δύο ομάδες αγαπησιάρικες από Σαντιάγο της Χιλής και Μαδρίτη της Ισπανίας, την Κόλο Κόλο και την Ράγιο Βαγεκάνο: Έχουμε super-super-clásico Κωλο Κωλο contra Rayados Vaye clano de Grecia.
    Αν ρωτήσεις τούς περισσότερους με ποιο γνώμονα επιλέγουν ποιον και τι θα ψηφίσουν, θα σου πουν “Αυτόν που θα με βολέψει εμένα ή συγγενείς, παιδιά μου κλπ”. Το εννοούν, πραγματικά, δεν το λένε απλώς για να σε εκνευρίζουν περισσότερο. Η εντιμότητα, η αξιοκρατία, η ευγένεια, η δικαιοσύνη, η σοβαρότητα κι όχι σοβαροφάνεια – μέσω γραβάτας και κουστουμιού, τρομάρα τους – είναι παντελώς άγνωστες έννοιες για πάρα πολλούς, αναμφιβόλως.
    Κι έχεις και ακροδεξιά βαρίδια κι απορρίμματα ταυτοχρόνως, που τυγχάνει να έχω δει να γράφουν στην ιστοσελίδα αυτή κατά καιρούς, που είναι μισαλλόδοξα ερπετά και μισούν ανθρώπους λόγω διαφορετικού χρώματος, άλλης θρησκείας και σεξουαλικής προτίμησης, καταγωγής κλπ, που τυγχάνει να γεννήθηκαν εδώ…και νομίζουν ότι έπιασαν τον Πάπα Φρανσίσκο τον Αρχεντίνο από τα ουέβος του. Υπάρχει τέτοιος ελληνόφρων-ελληνοπρεπής, του οποίου έχω διαβάσει ΤΙΣ Π@Π@ΡΕΣ κλπ, κι ο οποίος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά της λέξεως “δηκτικός”》 που σημαίνει “καυστικός”, από τη λέξη “δεικτικός”…Δεν δείχνεις, ρε Ολυμπιονίκη μ@λθ@κέ…Καυστικό σχόλιο θες να κάνεις. “Δηκτικός” είναι η λέξη που θες να γράψεις, που κάθεσαι κι αραδιάζεις ένα σωρό από μπαρ0υφες και μας πρήζεις τα μπ0μπ0λια με μισαλλόδοξες απόψεις πολλές φορές, την ώρα που θέλουμε να δούμε σε κάποια τοπική ιστοσελίδα κάτι νέο που έχει γίνει στην πόλη, και βλέπουμε τη φωτογραφία σου και τις ηλιθι0’τητές σου. Είναι πολλοί, δυστυχώς, αυτοί που σκέπτονται εδώ και πολλά χρόνια μισαλλόδοξα τοιουτοτρόπως, και ψηφίζουν τα γνωστά κόμματα εκτρώματα και συμμορίες. Όπως δεν συμφωνώ με διάφορες ΜΚΟ που υποτίθεται πως όλες φροντίζουν για το καλό προσφύγων και νόμιμων μεταναστών, ενώ πολλές φορές μαθαίνουμε τι γίνεται με διάφορα κυκλώματα…Αναμφιβόλως σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες που επιτελούν έργο με μεταφραστές και καθηγητές, δασκάλους κλπ, αλλά υπάρχουν και πολλές από αυτές που προανέφερα. Για Βελ0π0υλους, Καρατζαφύρερ, Κλανιδιώτες και Τζήμερους, Κλασιδιάρηδες, Μιχαλιολάκκους, ….και γαλάζια ακροδεξιά παιδιά:
    Άδωνι, Βαρίδιο Βορίδη, Πλεύρη του Μεγάλου Πεύκου κλπ κλπ, δεν επεκτείνομαι άλλο. Ας κρίνουν οι ψηφοφόροι τι πρέπει να κάνουν για την πρόοδο και πραγματική ανάπτυξη στη χώρα. Αν επιλέξουν τον άλλο πόλο – colo (culo), με προβατομάλλη και ΣυριζοΆδωνι Πολάκη, να τον χαρούν…Όπως και τον καράφλα που δεν ξέρει τη λέξη περιβαλλοντολογία και αναφέρει “περιβαντολογία” ή τον άλλο τσομπανοπράσινο εκ της Κρήτης ορμώμενο κλπ….
    Όσο πλίνθοι κι αν είναι πολλοί εκ των ψηφοφόρων, δυστυχώς, ίσως προκύψει αποτέλεσμα που επιτέλους να δίδει μία νότα αισιοδοξίας για το πολιτικό τοπίο στην χώρα, με συγκυβερνήσεις κλπ, για να ελέγχει ο ένας τον άλλον και να αποφευχθούν, αν γίνεται, νέα Τέμπη….

  9. Και να σου προσθέσω, επίσης, ότι μέχρι κι αίτηση για απλός συνοδός (αχθοφόρος, όπως ο μοιραίος Σταθμάρχης, ενδεχομένως) είχα κάνει αίτηση στο Σταθμαρχείο αυτό στη Λάρισα πριν από 2-3 έτη, με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά δεν έμαθα ποτέ τα αποτελέσματα και ούτε μου τηλεφώνησε κανείς για τα αποτελέσματα ή να δείξει ενδιαφέρον που έστειλα το βιογραφικό για αυτή τη θέση…Έστω να συζητήσει μαζί μου, να με γνωρίσουν.
    Κι αυτό συμβαίνει και με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα πολλές φορές, όταν στέλνεις το ρεζουμέ σου και συνοδευτική επιστολή, και τα συναφή…Σε προγράμματα κοινωφελή του ΟΑΕΔ (τώρα ΔΥΠΑ), βρίσκεις μπετά τύπου αντι-περιφερειάρχη κλπ, αλλά και τεχνικές υπηρεσίες που ούτε είναι πρόθυμες να σε αξιοποιήσουν κάπως και να σου μάθουν 2-3 πράγματα, τα οποία θα προσθέσεις κιόλας στο βιογραφικό σου, από αυτήν την 8μηνη εμπειρία, εκτός 2-3 φιλότιμων υπαλλήλων…Στην Καρδίτσα, και συγκεκριμένα στο Αμαξοστάσιο αυτής, και αξιοποιήθηκα σε ένα 8μηνο πρόγραμμα, αλλά κι έμαθα πράγματα πρακτικά, επιδιόρθωσης βλαβών οχημάτων και μηχανημάτων, όπως και βοήθησα με τις γνώσεις μου την υπηρεσία…Ίσως είναι και καλύτεροι άνθρωποι, γενικώς, οι Καρδιτσιώτες….ασχέτως από την κόντρα που έχουμε στο ποδόσφαιρο…χεχε…Εδώ είμαστε πολύ του φαίνεσθαι, ασχέτως αν είμεθα εντελώς γκ@φ@λια και γ[δ[α στην πλειοψηφία….
    Μετά λένε γιατί βρίζουμε τη νοοτροπία που έχουν μερικοί υπεύθυνοι, καθώς και το πελατειακό κράτος ευρύτερα.

    Καλές γιορτές….

  10. Τύποι ανθρώπων όπως ο Trikalinos κι άλλα ονόματα και ονομασίες που γράφουν σχόλια, είναι τύποι ανθρώπων που είναι και ο μέσος Τρικαλινός και νεο-Έλλην. Οι συγκεκριμένοι έχουν αυτήν την ψευδαίσθηση ότι όσοι βρίζουν και κατακεραυνώνουν με τις εκφράσεις τους επωνύμως, είναι όλοι άνθρωποι που θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα σε παρατάξεις γενικότερα. Είναι τόσο φελλοί, κουφιοκέφαλοι και ισχυρογνώμονες, που νομίζουν ότι όλοι σκέφτονται με τα δικά τους “μυαλά”, τη δική τους “λογική”, ότι σε αυτή τη ζωή το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γλείφεις λυσσαλέα τον ένα και τον άλλο…πολιτικό, παπά κλπ, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δικών σου, των συγγενών και φίλων σου…Ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται ότι κάτι ίσως να αλλάξει σε αυτό το χαμαιτυπείο επιτέλους, μέσα από πιο αξιοκρατικά κριτήρια, περισσότερη δικαιοσύνη και πραγματική δημοκρατία, περισσότερη σκέψη για το κοινό καλό όλων στην κοινωνία, με ταυτόχρονη περιβαλλοντική συνείδηση κι ευαισθησίες για τα δέντρα, τα δάση, τα ζώα (όχι τα πρόβατα που πάνε στις κάλπες για συγκεκριμένους σκοπούς και κόμματα συγκεκριμένα), τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου εδώ αλλά και της χώρας, αλλά και όλης της γης ευρύτερα. Τους φαίνεται αδιανόητο να γράφουν και να κοινοποιούν τις απόψεις τους άνθρωποι σκεπτόμενοι τοιουτοτρόπως, γιατί η πλειοψηφία σκέπτεται και πράττει διαφορετικά και με άλλα κριτήρια…Δηλαδή δεν είναι δυνατό να υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο; Πώς την έχουν “δει” τα πληρωμένα τρολ της δεξιάς, αριστεράς, των μπλε, των ροζ, των κόκκινων, πράσινων και των ποικιλόχρωμων σημαιών που υπάρχουν σε διάφορες παρατάξεις; Πρέπει ντε και καλά να θέλει να θέσει υποψηφιότητα ως σύμβουλος, βουλευτής, υπουργός σε παράταξη – παλιά ή νέα – , για να εκφράζει δημοσίως τα …αυτονόητα για πολλούς πληθυσμούς κι ανθρώπους με περιβαλλοντική συνείδηση, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού, αλλά – ευτυχώς – κι εδώ στη χώρα μας ορισμένες φορές; Ή μήπως πρέπει ντε και καλά να είναι σε μία περιβαλλοντική – ή και άλλου είδους – οργάνωση, για να θέτει τα αυτονόητα ως προβληματισμούς; Κι όχι ότι κρίνω πως δεν είναι καλό να είναι κάποιος εγγεγραμμένος σε μια περιβαλλοντική οργάνωση και δράσεις πραγματικές…Κάθε άλλο….
    Γι’ αυτό και πολλοί εξ ημών, όπως κι ο γράφων αυτό το σχόλιο, είμαστε απαισιόδοξοι ότι κάτι μπορεί να γίνει μελλοντικά και να βελτιωθούν κάποιες παλιές στάσεις σε ορισμένα πράγματα…Για αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις και σκέψεις “παλιάς κοπής”, της εποχής των παχειών αγελάδων κλπ. Γι’ αυτό και προσπαθούμε και πάμε σε συνεντεύξεις σε εξωτερικό κλπ, ακόμη και για θέσεις εργασίας που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο σπουδών, αλλά κάποια συνάφεια λιγοστή μόνο. Και την πατάμε αν δεν έχουμε μόνιμη κατοικία στον τόπο προορισμού, γιατί βολεύει τις εταιρείες να έχεις ήδη ενοικιαζόμενο σπίτι εκεί ή ιδιόκτητο, σε χώρες ευνομούμενες και πιο αξιοκρατικές, αλλά και πυκνοκατοικημένες (αυτό είναι τεράστιο εμπόδιο ενίοτε) και πολυπολιτισμικές (κάτι το υπέροχο), στις οποίες υπάρχουν άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης, με περγαμηνές και προσόντα, οπότε αν – επιπροσθέτως – δεν έχεις προϋπηρεσία σε ένα αντικείμενο, θα προτιμήσουν άλλον/η υπάλληλο. Δεν το βάζουμε κάτω και προσπαθούμε για κάτι καλό.
    Και ταυτοχρόνως, ναι, γουστάρουμε και βρίζουμε στη μούρη πάντα αυτά τα καθιζήματα που λυμαίνονται την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ο κάθε λαός αναδεικνύει αυτούς που του αξίζουν, στην πλειοψηφία του. Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα νεαρά άτομα – γυμνασιόπαιδα, λυκειόπαιδα και φοιτητές – που παρευρέθησαν σε πορείες ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ για την τραγωδία των Τεμπών, “αλλοιώνονται” ιδεολογικά και πνευματικά συν τω χρόνω, οπότε συνεχίζεται αυτό που υπάρχει στη χώρα και τον τόπο αυτόν για χρόνια. Και πού συμβαίνει αυτό, ε…; Στη χώρα που είναι το λίκνο της Δημοκρατίας. Στη χώρα που λες ότι κατάγεσαι – προφορικά, ενώπιος ενωπίω, ή σε συνομιλίες γραπτές σε εφαρμογή διαδικτύου, επί παραδείγματι – σε ανθρώπους από άλλες χώρες (από Ινδία, Βραζιλία, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Κολομβία, ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία, Ολλανδία, Φιλιππίνες, Νιγηρία κλπ) και σου λένε ότι θα πρέπει να είσαι περήφανος για τον τόπο σου….Μπορεί να είσαι περήφανος για τον τόπο και την ιστορία του, για την Ελλάδα της αρχαιότητας, τους φιλοσόφους και τους αρχαίους Θεούς, αλλά για πολλούς εκ των Νεοελλήνων μόνο αηδία αισθάνεσαι.
    Καλές γιορτές.

  11. 1.300 δέντρα και θάμνοι θα φυτευθούν στις όχθες του Ληθαίου και του Αγιαμονιώτη ποταμών, στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση ζώνης πρασίνου στους ποταμούς Ληθαίο και Αγιαμονιώτη του Δήμου Τρικκαίων» με προϋπολογισμό 366.000 € από το “Πράσινο Ταμείο”.

  12. Ναι, Trikaliné. Επικροτώ όταν γίνονται τέτοιες δράσεις, όπως και για τη βία κατά των γυναικών και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργα ανάπλασης πραγματικής και άλλα. Ή όταν βλέπω να προχωρούν έργα ποδηλατόδρομου, προσπάθειες για βιώσιμη κινητικότητα και άλλα, να είσαι σίγουρος ότι τα επιθυμώ και τα επικροτώ. Δεν κρίνω βάσει πολιτικής ιδεολογίας – λέμε τώρα …ότι έχουν ιδεολογία κιόλας οι όμοιοί σου…δημοκράτες νεοφιλελεύθεροι ή άλλοι ψευτοαριστεροί κλπ – τα έργα. Κρίνω από αυτά που βλέπω να γίνονται πολλές φορές, τα κονδύλια ΕΣΠΑ και τη διασπάθιση χρήματος, ιδιαίτερα από νεοφιλελεύθερους τόσα χρόνια, της αγαπητής τους Μάργκαρετ Θάτσερ λάτρεις….Μέχρι και ο Δήμαρχος – ο εργοδότης σου, ντε – παραδέχεται ότι έχουν πέσει πολλά κονδύλια τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στα Τρίκαλα, συγκεκριμένα. Για τα χάλια του Σταδίου των Τρικάλων στο χορτάρι, για τα χάλια των εγκαταστάσεων, με συνέπεια να μην αποφασιστεί να διοργανωθούν αγώνες στίβου στο Στάδιο τούς προσεχείς μήνες, δεν μας έχει πει τίποτα. Δεν είναι μόνο εύθυνη της εκάστοτε διοίκησης του Α.Ο.Τρίκαλα το πώς θα είναι ο αγωνιστικός χώρος – για ποδόσφαιρο – του Σταδίου. Έχει μερίδιο ευθύνης κι ο Δήμος, όπως και η Περιφέρεια θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο. Αλλά δεν υποστηρίζουν Α.Ο.Τρίκαλα πολλοί τοπικοί “Άρχοντες”. Το μυαλό τους είναι στη Σούπερ λίγδα και στις ομαδούλες τους που τρώνε κάθε φορά 3άρες, 4άρες και πεντάρες στην Ευρώπη. Για τα εργοτάξια στην πόλη ολόκληρη, τα οποία έχουν στηθεί προεκλογικά, όλοι λένε τα χειρότερα, με τα “παλληκάρια” ΔΑΠίτες και ΟΝΝΕΔίτες, που έχετε ως υπεύθυνους, και οι οποίοι δεν ξέρουν όχι μόνο από μηχανική, αλλά ούτε μια πρόταση ορθώς διατυπωμένη να γράψουν, ως @στοιχείωτ@ παιδαρέλια του κομματικού σωλήνα που είναι, που στο νου τους είχαν μόνο το μπουκάλι ουίσκι στα μπουζούκια, όταν σπούδαζαν. Πώς να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις μετά…;
    Και τα λεωφορεία χωρίς οδηγό – τα γκαβά – ξέρουμε πως λόγω επιδοτήσεων ΕΣΠΑ έπρεπε να εφαρμοστούν, ειδάλλως τίποτα δεν θα εφαρμοζόταν. Εσείς και η Σιγκαπούρη, το Βερολίνο, το Τόκιο και το Πεκίνο τόση τεχνολογία, τι να σου πω…Βγαίνουν κι άρθρα – επί πληρωμή – σε γνωστές ξένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, για τον επιτελικό Δήμο. Και πολύς κόσμος πέφτει στην παγίδα και τα πιστεύει όλα, σαν πρόβ@τ@ που είναι τόσα χρόνια. Για την Ανακύκλωση και το σύστημα διαχείρισης τι έχουμε να πούμε; Ναι, ξέρω..ΘΑ ΘΑ ΘΑ…Είναι έτοιμο το κύτταρο για τη διαχείριση αποβλήτων κλπ κλπ. Είμαστε με 19% ποσοστό ανακύκλωσης τόσα χρόνια, μαζί με Μάλτα και Κύπρο. Άλλη μία πρωτιά…από την ουρά της βαθμολογίας. Ούτε καν ξέρουν οι περισσότεροι πολίτες της Ελλάδας ότι πληρώνουμε ως χώρα – ο λαός, όχι ο εκάστοτε Δήμαρχος ή βουλευτής, υπουργός και πορδυπουργός – εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τουλάχιστον, κάθε χρόνο λόγω των παρανόμων χωματερών που υπάρχουν ακόμη, όπως και της κακοδιαχείρισης στο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων, απορριμμάτων σύμμεικτων, αλλά και ανακυκλώσιμων υλικών κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης