"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Καταγγελία : Οι εκπαιδευτικοί στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Τρικάλων δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 29/3 γεμίζοντας την αίθουσα του 10ου Δημοτικού Σχολείου.

Στη Γ.Σ. συμμετείχαν 125 συνάδελφοι .Η αγωνία τους για τη συνέχιση του αγώνα ήταν σαφής τόσο από την προσέλευσή τους ,όσο και από τις παρεμβάσεις τους.

Αποδείχθηκε ότι στην πλειοψηφία τους οι συνάδελφοι στέκονται απέναντι στους
αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ, βρίσκονται στο πλάι των μαθητών και των οικογενειών που μοχθούν να μορφώσουν τα παιδιά τους,στέκονται απέναντι στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΔΙΚΤΥΟ) να μην επαναπροκηρύξει την απεργία – αποχή.

Η μαζικότητα και η μαχητικότητα ήταν καλύτερη απόδειξη πως οι συνάδελφοι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εφαρμογή της αξιολόγησης που στοχεύει στην κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση των
σχολείων μας.

Καταγγέλουμε την προκλητικά προσχεδιασμένη αποχώρηση του προεδρείου της
Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης(πρόεδρος,αντιπρόεδρος από τη ΔΑΚΕ) που από την αρχή προσπάθησαν να διαλύσουν την μαζική αυτή συνέλευση.

Έγινε σαφές σε όλους τους συναδέλφους πως η παράταξη της ΔΑΚΕ ήρθε αποφασισμένη στη Συνέλευση να εμποδίσει το Σώμα να πάρει αποφάσεις για προκήρυξη απεργίας αποχής από το σωματατείο και πρόταση να επαναπροκηρύξει Απεργία-Αποχή και η ΔΟΕ,θέτοντας ζήτημα καταστατικής απαρτίας την ώρα που το αποτέλεσμα ήταν καθολικό υπέρ της απεργίας-αποχής με 121 συναδέλφους υπέρ και μόνο 4 κατά.

Είναι ντροπή να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις που βάζουν τον κλάδο στη γωνία! Απαιτούμε η πρόεδρος να σεβαστεί την απόφαση των συναδέλφων στη μαζικότατη ΓΣ για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ αυτή να είναι η θέση του συλλόγου μας τη Δευτέρα στην Ολομέλεια προέδρων.

Με βάση την απόφαση της ΓΣ , το ΔΣ του συλλόγου μας, όλα τα μέλη του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υλοποιήσουν την απόφαση της Γ.Σ.: Προκήρυξη Απεργίας

–Αποχής από το σωματείο και να κατατεθεί πρόταση στην Ολομέλεια των Προέδρων για επαναπροκήρυξη από την ΔΟΕ για ενιαία και πανελλαδική κάλυψη!

Ο αγώνας τώρα στα χέρια των εκπαιδευτικών! Η τρομοκρατία δε μας λυγίζει!
Όλοι μαζί ενάντια στην αντιδραστική , αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση των σχολείων , να υπερασπιστούμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια!

Τρίκαλα 30/3/2024

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης