Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για μεταφορά οδηγών από τα Νοσοκομεία στο ΕΚΑΒ Reviewed by Momizat on . Μια σοβαρή καταγγελία κάνει η ΠΟΕΔΗΝ (η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία) για τους εργαζόμενους που έχουν μπει στο «στόχαστρο» για διαθεσιμότητα απ Μια σοβαρή καταγγελία κάνει η ΠΟΕΔΗΝ (η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία) για τους εργαζόμενους που έχουν μπει στο «στόχαστρο» για διαθεσιμότητα απ Rating: 0

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για μεταφορά οδηγών από τα Νοσοκομεία στο ΕΚΑΒ

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για μεταφορά οδηγών από τα Νοσοκομεία στο ΕΚΑΒ

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει η ΠΟΕΔΗΝ (η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία) για τους εργαζόμενους που έχουν μπει στο «στόχαστρο» για διαθεσιμότητα από τον υπουργό Υγείας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο Υπουργός Υγείας ήδη έβαλε στο στόχαστρο τους οδηγούς των Νοσοκομείων και συλλέγει τα υπηρεσιακά τους στοιχεία προκειμένου εν συνόλω να τους διαθέσει στο ΕΚΑΒ. Οι οδηγοί Τεχνικού των Νοσοκομείων δεν διαθέτουν τα προσόντα που απαιτούνται για το ΕΚΑΒ (ΔΕ πληρωμάτων Ασθενοφόρων).
Στα Νοσοκομεία είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση δρομολογίων (εσωτερικές διακομιδές, μεταφορές υλικών, φαγητού, αίματος κ.α.)». Δηλαδή, παίρνει οδηγούς από τα Νοσοκομεία, που δεν έχουν ειδικότητα πληρώματος ασθενοφόρου, με συγκεκριμένη εκπαίδευση, ενώ είναι απαραίτητοι για λοιπές εργασίες στο Νοσοκομείο. Και συνεχίζουν, σε κάτι που είναι επίσης σοβαρό:
»Στοχοποιημένες είναι στο σύνολο οι υποστηρικτικές υπηρεσίες (Διοικητικές, Τεχνικές Υπηρεσίες, πλυντήρια, μαγειρεία κα) προκειμένου να τεθεί μεγάλος αριθμός του υπηρετούντος προσωπικού σε Διαθεσιμότητα. Μεθοδεύεται από την κυβέρνηση η ιδιωτικοποίηση του συνόλου των υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψει ο Υπουργός Υγείας τους Υγειονομικούς σε πειραματόζωα προς Διαθεσιμότητα προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ».
Αν αληθεύουν, θα το δούμε πολύ σύντομα. Θα είναι, όμως, σαφές, ότι η αποδυνάμωση των Νοσοκομείων προχωρά ακόμη περισσότερο.

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή