Καταγγελία προέδρου Μεσοχώρας για… πολλά Reviewed by Momizat on . Εναντίον του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Πύλης, καταφέρεται ο πρόεδρος του συμβουλίου της ΤΚ Μεσοχώρας, Γιώργος Χονδρός. Κάνει ευθέως λόγο για αντιδημοκραιτκή Εναντίον του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Πύλης, καταφέρεται ο πρόεδρος του συμβουλίου της ΤΚ Μεσοχώρας, Γιώργος Χονδρός. Κάνει ευθέως λόγο για αντιδημοκραιτκή Rating: 0

Καταγγελία προέδρου Μεσοχώρας για… πολλά

Καταγγελία προέδρου Μεσοχώρας για… πολλά

Εναντίον του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Πύλης, καταφέρεται ο πρόεδρος του συμβουλίου της ΤΚ Μεσοχώρας, Γιώργος Χονδρός. Κάνει ευθέως λόγο για αντιδημοκραιτκή συμπεριφορά, καθώς δεν δόθηκε ο λόγος στο ίδιον (σε συνεδρίαση του Σώματος), για θέμα που αφορά στο χωριό! ΑΛλά πηγαίνει κι ένα βήμα παραπέρα, ασκώντας κριτική στον τρόπο λειτουργίας των θεσμών, μετά την “καλλικρατική” παρέμβαση στους Δήμους. Αναμένουμε την απάντηση του προέδρου, αλλά και του Δημάρχου, καθώς καταγγέλλεται ευθέως ότι δεν έχουν αποδοθεί χρήματα στις κοινότητες, για τις απλές λειτουργίες, συντηρήσεις και μικροέξοδα, την ώρα που σύμβοουλοι πληρώνονται κανονικά Η επιστολή – καταγγελία έχει ως εξής:

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του Προέδρου του Δ. Συμβουλίου του Δήμου Πύλης και της Δημοτικής Αρχής

Συνεδρίαζε χθες 10.11 το ΔΣ του Δήμου Πύλης και στη συνεδρίασή του αναδείχθηκαν εντός και εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που αφορούν στην Κοινότητα Μεσοχώρας. Όπως είναι φυσικό αλλά και σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και το νόμο “Καλλικράτη” οι οποίοι δίνουν στους Προέδρους των Τ. Κοινοτήτων τα δικαιώματα των Δημοτικών Συμβούλων, δικαίωμα ψήφου, λόγου κ.λπ., όταν τα θέματα αφορούν στην Κοινότητά τους, ο Πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου όφειλε να δώσει το λόγο στην Κοινότητα Μεσοχώρας.

Αντί για αυτό ο Κύριος Κωστούλας επέδειξε μια άνευ προηγουμένου απαράδεκτη, αλαζονική και ανάρμοστη προς τον ρόλο του αντιδημοκρατική συμπεριφορά και ύφος. Δεν επέτρεψε να τοποθετηθεί η Κοινότητα Μεσοχώρας δια του εκλεγμένου Προέδρου της σε ένα θέμα που την αφορά. Το γεγονός δε, ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και το σύνολο των Δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, με την σιωπή τους ενέκριναν την στάση του Προέδρου, αναδεικνύει τα εξής θέματα:
Πρώτον. Την αντιδημοκρατική αντίληψη των παρατάξεων και των μελών τους.
Δεύτερον. Την αντίληψη ότι οι Πρόεδροι των Τ. Κοινοτήτων είναι απλά, χρήσιμα αμορτισέρ για να απορροφούν τα προβλήματα των κατοίκων αλλά και ευπρόσδεκτο ακροατήριο στα έδρανα της αίθουσας του ΔΣ για να παρακολουθούν τις ανούσιες κοκορομαχίες των ΔΣ και των επικεφαλής τους στις συνεδριάσεις.  Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ελάχιστες φορές δόθηκε ο λόγος στους Προέδρους; Τι σημαίνει ότι εδώ και τρία χρόνια δεν έγινε καμία ειδική συνεδρίαση του ΔΣ για να γίνει ακρόαση Προέδρων; Τι σημαίνει ότι μέχρι σήμερα η Δημοτική αρχή παρακρατεί παράνομα τα 1000 ευρώ που αντιστοιχούν σε κάθε Κοινότητα κάθε χρόνο; Τι σημαίνει το γεγονός ότι ενώ οι υπόλοιποι αιρετοί, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος ΔΣ εισπράττουν κανονικά και στην ώρα τους την νόμιμη αποζημίωση τους, ενώ των Προέδρων παρακρατείται παράνομα για χρόνια;

Το τελευταίο καταφύγιο των κατοίκων των Τ. Κοινοτήτων, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων, μετά την “Καλλικρατική” εξόντωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι τα Τοπικά Συμβούλια και οι Πρόεδροι, έστω και μ’ αυτές τις ελάχιστες αρμοδιότητες. Όταν όμως μια Δημοτική Αρχή αποστεώνει ακόμη και αυτό το τελευταίο Κοινοτικό κύτταρο, τότε είναι φανερό ότι εναρμονίζεται με την Καλλικρατική και μνημονιακή λογική που θέλει τις Τοπικές Κοινωνίες εξαρτημένες, αποκομμένες και εξαθλιωμένες. Χρέος όλων των Προέδρων – και η πλειοψηφία το κάνει – είναι να κρατήσουμε τα Χωριά μας ζωντανά και με αξιοπρέπεια. Θα το κάνουμε, ακόμη και κόντρα στις απαξιωτικές για μας επιλογές και συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής.

 

Με ιδιαίτερη τιμή

 

Γιώργος Κ. Χονδρός

Πρόεδρος Τ. Κοινότητας Μεσοχώρας

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή