Καταγγελία της ΚΝΕ Τρικάλων για «προληπτικές» συλλήψεις μαθητών Reviewed by Momizat on . Σε σοβαρή καταγγελία προέβη πριν από λίγο το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ, Σύμφωνα με αυτή, το βράδυ της Κυριακή προσήχθησαν 4 μαθητές του 3ου Λυκείου Σε σοβαρή καταγγελία προέβη πριν από λίγο το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ, Σύμφωνα με αυτή, το βράδυ της Κυριακή προσήχθησαν 4 μαθητές του 3ου Λυκείου Rating: 0

Καταγγελία της ΚΝΕ Τρικάλων για «προληπτικές» συλλήψεις μαθητών

Καταγγελία της ΚΝΕ Τρικάλων για «προληπτικές» συλλήψεις μαθητών

Σε σοβαρή καταγγελία προέβη πριν από λίγο το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ, Σύμφωνα με αυτή, το βράδυ της Κυριακή προσήχθησαν 4 μαθητές του 3ου Λυκείου με την υποψία των κινητοποιήσεων, δηλαδή κατάληψης. Η ΚΝΕ αναφέρει ότι το σχολείο ήταν από νωρίς περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις. Αναφέρει, δε, τι έλεγαν οι αστυνομικοί στους μαθητές. Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

 

kne«Με μεθόδους που θύμιζαν παλιές μαύρες εποχές την Κυριακή το βράδυ η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων προχώρησε στην προσαγωγή 4 μαθητών του 3ου Λυκείου Τρικάλων, μεταξύ αυτών και ενός μέλους της ΚΝΕ, με την υποψία και μόνο πιθανών μαθητικών κινητοποιήσεων!!!

 Από νωρίς το βράδυ της Κυριακής οι δρόμοι και ο χώρος γύρω από το 3ο Λύκειο Τρικάλων ήταν περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις με τον φόβο μην πάνε οι μαθητές και κάνουν κατάληψη στο σχολείο, λόγω του αναβρασμού και των κινητοποιήσεων που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Σ’ αυτή τους την «επιχείρηση» προχώρησαν και στην προσαγωγή των 4 μαθητών, σε μια απόσταση άνω των 200 μέτρων από το σχολείο και την ώρα που περπατούσαν στο δρόμο, με το πρόσχημα ότι είχαν σκοπό να πάνε να καταλάβουν το σχολείο!

Κατά την προσαγωγή των μαθητών στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. οι αστυνομικοί, που κάποιοι εξ αυτών ήταν ντυμένοι και με πολιτικά, προσπαθούσαν να φοβίσουν τους μαθητές, ώστε να βγάλουν τελείως από το νου τους κάθε υποψία κινητοποιήσεων, ότι οι κινητοποιήσεις είναι ενέργειες αλητόπαιδων και ότι εντέλει κάθε αγωνιστική μαθητική κινητοποίηση στρέφεται ενάντια στους γονείς τους που πληρώνουν τόσα λεφτά στα φροντιστήρια γι’ αυτούς. Λες και οι μαθητές γιατί αγωνίζονται; Μα για να μην πληρώνουν οι γονείς τους αναρίθμητα μεροκάματα για τη μόρφωσή τους, για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.

Αντίστοιχη προσπάθεια έγινε και στο 1ο Λύκειο Τρικάλων όπου τη Δευτέρα το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις με παρουσία εισαγγελέα πήγαν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές που έκαναν κατάληψη στο σχολείο, απειλώντας τους με νέα μαθητοδικεία.

Την ώρα που η κατάσταση στα σχολεία είναι αφόρητη για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει όποιον νέο τολμά έστω και να σκεφτεί να σηκώσει το κεφάλι του. Αυτό δείχνουν και οι συγκεκριμένες προσαγωγές καθώς και η προληπτική περικύκλωση σχολείων με περιπολικά και αυτοκίνητα της ασφάλειας από βραδύς. Έτσι εννοεί την εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και τάξη» η κυβέρνηση: Ή σκύψτε το κεφάλι και συμβιβαστείτε με την αντιλαϊκή πολιτική ή αλλιώς θα νιώσετε την καταστολή στο πετσί σας.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ καταγγέλλει αυτά τα γεγονότα και δηλώνει ότι το λαϊκό κίνημα έχει εμπειρία από τέτοιες πρακτικές, δεν φοβάται, δεν υποχωρεί, δεν λυγίζει.

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών προέκυψαν μέσα από μαζικές διαδικασίες και συνελεύσεις που έγιναν στα σχολεία τους. Αυτές οι διαδικασίες και η μαζικότητά τους καθορίζουν και τις μορφές αγώνα των μαθητών. Πρέπει να συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά και μαζικά , να κλιμακωθεί η οργάνωση της πάλης και ο συντονισμός και κοινός αγώνας των μαθητών με τους γονείς και εκπαιδευτικούς τους . Αυτή να είναι η ηχηρή απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης.

  • Καλούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλο τον λαό των Τρικάλων να καταδικάσει την καταστολή των μαθητικών και των λαϊκών αγώνων.
  • Απευθύνουμε μαχητικό κάλεσμα! Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 5 Οκτώβρη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα».

 

Ν.Σ. Τρικάλων της ΚΝΕ

30/9/2013

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή