Καταγγελία του ΠΑΜΕ Τρικάλων για δίωξη σπουδαστή ΟΑΕΔ στο Καλαμάκι Reviewed by Momizat on . Η Γραμματεία Ν.Τρικάλων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη δίωξη συναδέλφου σπουδαστή στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ Καλαμακίου με την επιβολή 3ημερης αποβολής. Την Δευτέρα στις 9/12 Η Γραμματεία Ν.Τρικάλων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη δίωξη συναδέλφου σπουδαστή στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ Καλαμακίου με την επιβολή 3ημερης αποβολής. Την Δευτέρα στις 9/12 Rating: 0

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Τρικάλων για δίωξη σπουδαστή ΟΑΕΔ στο Καλαμάκι

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Τρικάλων για δίωξη σπουδαστή ΟΑΕΔ στο Καλαμάκι

Η Γραμματεία Ν.Τρικάλων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη δίωξη συναδέλφου σπουδαστή στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ Καλαμακίου με την επιβολή 3ημερης αποβολής.

Την Δευτέρα στις 9/12 ο διευθυντής, μετά από αίτηση του καθηγητή στο τμήμα Ηλεκτρολογίας, τιμώρησε συνάδελφο μας μέλος του επταμελούς, γιατί ενημέρωνε μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων και καλούσε τους σπουδαστές να διεκδικήσουν για να παρέχονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται για τα εργαστήρια , για να καλυφτούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις των καθηγητών, για δωρεάν εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις και οι εργοδοτικές οργανώσεις σουλατσάρουν ελεύθερα μέσα στις σχολές, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα η παρουσία των συνδικάτων, η συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση για 3ημερη αποβολή.

 

Την οργάνωση μας φοβούνται.   Με οργάνωση να απαντήσουμε.

 

Σε συνέχεια των διώξεων κατά Συνδικαλιστικών Στελεχών του ταξικού κινήματος.

Στις 20 Δεκέμβρη σέρνονται στα δικαστήρια 35 στελέχη του ΠΑΜΕ από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.

Η παράσταση οργανώθηκε για τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχθηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις και όχι με τον ιδρώτα, τις κρατήσεις και το αίμα των ασφαλισμένων.

Τα μέτρα που εξήγγειλε από τότε ο υπουργός και η κυβέρνηση του τσάκισαν ακόμα παραπέρα συντάξεις, παροχές και προνοιακά δικαιώματα, αποδείχνουν γιατί επιχείρησε να στήσει προβοκάτσια ο Υπουργός ότι δήθεν οι εργαζόμενοι έκαναν ζημιές στο γραφείο του.

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη του Νομού μας, στους εργαζόμενους και καλούμε τα σωματεία του νομού μας, Ομοσπονδίες, Δ.Σ., να καταγγείλουν αυτές τις ενέργειες της Κυβέρνησης σε βάρος των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ.

Σκοπός των διώξεων είναι να υποτάξουν το κίνημα στις επιλογές της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για πολιτικές διώξεις και για κλίμα φόβου και τρόμου, που ωστόσο «δεν μπορεί να κάμψει τους αγώνες» και πρόσθεσε ότι το κίνημα «πρέπει να τις αντιμετωπίσει αποφασιστικά και δυναμικά.

Αυτές οι διώξεις πρέπει να σταματήσουν. Το κίνημα θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει μαχητικά, αποφασιστικά, μαζικά και δεν πρέπει να κάνει πίσω από τους αγώνες, που πρέπει να συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες δυνάμεις για να μπουν εμπόδιο στην αφαίρεση δικαιωμάτων, σ’ αυτή την κατακρήμνιση όλων των δικαιωμάτων, των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, του λαού.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε.

 

Αφήστε το σχόλιο σας