"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Καταγγελία του Σωματείου Λογιστών ν. Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών Ν. Τρικάλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφε Συναδέλφισα

 

Το Σωματείο μας χαιρετίζει όλους εκείνους που συμμετείχαν από το Νομό μας το Σάββατο 1η Νοέμβρη στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, Αυτοαπασχολούμενους, Αγρότες, Γυναίκες, νέους που συναντηθήκαμε με την αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας.

‘’Ενώσαμε τις φωνές μας με τις χιλιάδες φωνές που σηκώσανε κεφάλι διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, αρνούμενοι να ζήσουμε σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης’’.

Το συλλαλητήριο έστειλε μήνυμα στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τους άνεργους, ότι υπάρχουν νέες δυνάμεις που είναι έτοιμες να κάνουν το βήμα και να ενισχύσουν τις γραμμές του εργατικού, λαϊκού κινήματος και του ταξικού αγώνα.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε!

 

Συνάδελφοι η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει .

Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου , η οποία κρίνει καταχρηστική και παράνομη την απόλυση του συναδέλφου Ν.Γ. αποτελεί μια νίκη για το εργατικό κίνημα και αποδεικνύει ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει ακόμη και εάν επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας στους εργασιακούς χώρους όσον αφορά την συνδικαλιστική δράση και μας δείχνει το δρόμο , ότι η οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία μπορεί να πετύχει πολλά.

  • Καταγγέλλουμε όμως ως εκδικητική και τρομοκρατική λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητας( μέλος ΔΣ του Σωματείου) και δράσης του συναδέλφου τη στάση της εταιρείας ΑΦΟΙ Π.ΓΚΟΥΜΑ ΟΕ .

Η Εταιρεία αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση και να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο Ν.Γ. όπως γνωρίζετε ήδη.

Ωστόσο όμως με διάφορες προφάσεις , όπως αλλαγή εργασιακού χώρου και μη δίνοντας του αντικείμενο εργασίας σχετικό με το επάγγελμα του Βοηθ. Λογιστή προσπαθεί να τον ωθήσει στην οικιοθελή αποχώρηση.

  • Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά του εργοδότη, προσβάλει γενικότερα την προσωπικότητά του ως εργαζόμενο (και δη μέλος της διοίκησης συνδικαλιστικής οργάνωσης) στην εκδήλωση της επαγγελματικής του αξίας και υπόληψης και τον θίγει τόσο ηθικά όσο και υλικά.
  • Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοιες προκλήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

  • Επίσης καταδικάζουμε την στάση της κεντρικής διοίκησης του ΣΕΠΕ που δίνει στις περιφερειακές διευθύνσεις γραμμή να μην παίζουν αποφασιστικό ρόλο στις εργατικές διαφορές που προκύπτουν αλλά να μένουν μόνο σε ρόλο συμβουλευτικού – συμβιβαστικού χαρακτήρα αποφάσεις και να μεταθέτουν την λύση τους στα πολιτικά δικαστήρια ενώ θα έπρεπε να δίνουν άμεσες λύσεις με την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας στο πλευρό των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Μην αναθέτουμε την λύση των προβλημάτων μας σε κανέναν. Εμείς θα βρούμε τις λύσεις , εμείς θα τις διεκδικήσουμε μέσα από το σωματείο μας .

Πουθενά δεν λύθηκαν προβλήματα με ανάθεση, δεν υπάρχουν σωτήριες .

Αντίθετα μόνο η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ μαζική και οργανωμένη δράση φέρνει θετικά αποτελέσματα και για τον κλάδο, και συνολικά για τους εργαζόμενους .

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

Καλούμε τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος να βρεθούν σε θέση ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και αποφασιστικότητας για να τα βγάλουμε πέρα στο διαρκή πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η πλουτοκρατία, οι κυβερνήσεις της και οι κάθε λογής μηχανισμοί που είναι στην υπηρεσία της.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 27 Νοέμβρη που οργανώνει στις 10.00π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!

 

ΤΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης