Καταδίκη Δημάρχου στην Ξάνθη Reviewed by Momizat on . Το Εφετείο Θράκης έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος τον Δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου και διατήρησε την πρωτόδικη ποινή των 15 μηνών φυλάκισης και ε Το Εφετείο Θράκης έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος τον Δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου και διατήρησε την πρωτόδικη ποινή των 15 μηνών φυλάκισης και ε Rating: 0

Καταδίκη Δημάρχου στην Ξάνθη

Καταδίκη Δημάρχου στην Ξάνθη

Το Εφετείο Θράκης έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος τον Δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου και διατήρησε την πρωτόδικη ποινή των 15 μηνών φυλάκισης και ενός έτους στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Χατζηευαγγέλου που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και έχει εκλεγεί τέσσερεις συνεχείς φορές, είχε τεθεί σε προσωρινή αργία πριν από 2 εβδομάδες με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Αθανάσιου Καρούντζου. Μετά την απόφαση του Εφετείου, στο οποίο ήρθε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο κ. Χατζηευαγγέλου παύεται οριστικά από τα καθήκοντα του και αντικαθίσταται από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του, Φώτη Πυροστιάνη. Επιπλέον δεν θα έχει τη δυνατότητα για υποψηφιότητα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι η καταδίκη οφείλεται σε καταγγελία της αντιπολίτευσης για παράβαση καθήκοντος καθώς δεν έθεσε σε παύση υπάλληλο του Δήμου Τοπείρου (ανταποκριτή του ΟΓΑ) ο οποίος είχε καταδικαστεί τελεσιδίκως για υπεξαίρεση.

(Πηγή Thrakinews.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας