Καταπέλτης για τη ΝΔ και τις Κυριακές, το στέλεχός της Β. Κορκίδης Reviewed by Momizat on . Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ζητά ο Βασίλης Κορκίδης ο οποίος παραιτήθηκε τη Δευτέρα από τη ΝΔ. Μιλώ Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ζητά ο Βασίλης Κορκίδης ο οποίος παραιτήθηκε τη Δευτέρα από τη ΝΔ. Μιλώ Rating: 0

Καταπέλτης για τη ΝΔ και τις Κυριακές, το στέλεχός της Β. Κορκίδης

Καταπέλτης για τη ΝΔ και τις Κυριακές, το στέλεχός της Β. Κορκίδης

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ζητά ο Βασίλης Κορκίδης ο οποίος παραιτήθηκε τη Δευτέρα από τη ΝΔ.

Μιλώντας στο nooz.gr, εξαπέλυσε πυρά στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας περίεργες τις εντολές του ΔΝΤ και αφήνοντας αιχμές για συμφέροντα.

Η συνέντευξη στο nooz.gr

Ερ.: Κύριε Κορκίδη ανακοινώσατε ότι αποχωρήσατε από τη ΝΔ. Τι ακριβώς έγινε;

Απ.: Νομίζω ότι οι τελευταίες εντολές του ΔΝΤ για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε ολόκληρη τη χώρα με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο.
Αφού, λοιπόν, το υπουργείο Ανάπτυξης υιοθετεί αυτές τις εντολές με μία υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή αύριο, νομίζω ότι δεν έχω πλέον θέση.
Πρώτα απ’ όλα, θα ήμουν ασυνεπής με τον εαυτόν μου. Συνειδητά λοιπόν, παραιτούμαι από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και αποχωρώ από τον Τομέα Παραγωγικών Τάξεων.
Ενημέρωσα το πρωί τον πρωθυπουργό με επιστολή μου και από εκεί και πέρα νομίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τη σμίκρυνση, την εξαφάνιση των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

Ερ.: Έχετε δηλώσει ότι ήδη έχει υπογραφεί το άνοιγμα των καταστημάτων σε 13 περιοχές;

Απ.: Πράγματι, έχει γίνει μια συμφωνία στις 14 Μαϊου ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΔΝΤ, υπάρχει μια επιστολή προθέσεων αλλά επισπεύστηκαν κάποια βήματα.
Ενώ είχαμε συμφωνήσει σε τρεις τουριστικές περιοχές, πήγαμε αμέσως στο επόμενο βήμα και εμφανίστηκαν δεκατρείς περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με πρόθεση η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου έως τον Μάρτιο του 2015 να επεκταθεί σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ερ.: Είχατε κάποιες απευθείας επαφές με την ηγεσία του ΥΠΑΝ ή κάποια αντίδραση από τη ΝΔ;

Απ.: Μίλησα το Σάββατο με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Γιακουμάτο καθώς η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση ανήκει στη δική του αρμοδιότητα, ενώ με τον κύριο Δένδια που μίλησα την Κυριακή μου είπε ότι σε αυτήν τη συγκυρία πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και να δούμε εκ του αποτελέσματος.
Όμως, επειδή το αποτέλεσμα το ξέρουμε από τις εφτά Κυριακές που ανοίξαμε και είναι μηδενικού αθροίσματος και ότι απλώς αναδιατάσσει τα μερίδια της αγοράς σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης και τα κατευθύνει προς τις πολυεθνικές και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, δεν μπορώ να ανακαλέσω οτιδήποτε.
Από τον πρωθυπουργό δεν είχα καμία αντίδραση, παρά το γεγονός ότι ενημέρωσα το Μαξίμου από το Σάββατο.

Ερ.: Ποιά είναι τα επόμενα βήματα;

Απ.: Θεωρώ ότι η λειτουργία της αγοράς δεν είναι θέμα του ΔΝΤ. Μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο το ΔΝΤ ξαφνικά να ασχολήθηκε με τη Ραφήνα, την Ερμούπολη, την περιοχή γύρω από την Ομόνοια, την Ερμού, την Τσιμισκή, τη Ρόδο, την Κω, το νότιο Αιγαίο.
Όλα αυτά μου φαίνεται πολύ περίεργο να τα ζήτησε το ΔΝΤ. Κάποιοι τα ζητήσανε και κάποιοι τα συμπεριλάβανε σε όλη αυτήν την επιστολή προθέσεων.

Ερ.: Είστε αρκούντως αιχμηρός. Μήπως θέλετε να μας ξεκαθαρίσετε σε ποιούς αναφέρεστε;

Απ.: Για να μην αδικώ κανέναν, δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες στον κύριο Δένδια ή στον κύριο Γιακουμάτο που είναι δεκαπέντε μέρες υπουργοί. Οπότε σαφέστατα, η παρακαταθήκη έμεινε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Δεν αφήνω αιχμές, τα λέω ξεκάθαρα τα πράγματα.
Από κει και πέρα υπάρχουν λόγοι ηθικής τάξης που δεν μπορώ να παραμείνω σε κάποια όργανα την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ή τον Τομέα Παραγωγικών Τάξεων όταν δεν υποστηρίζει τις παραγωγικές τάξεις.
Αλλά ξεκάθαρα το λέω ότι θα παραμείνω απλός ψηφοφόρος της ΝΔ. Μπορεί κάποια πράγματα να με στεναχωρούν και να προσπαθώ να τα αλλάξω στο πλαίσιο του επιτρεπτού με προτάσεις. Όταν όμως αυτές πέφτουν στον κάλαθο των αχρήστων καταλαβαίνετε ότι και ως άνθρωπος αισθάνομαι μία πικρία.
Έχω περισσότερες απαιτήσεις από τη ΝΔ γιατί είναι ο χώρος στον οποίο ανήκω και ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση από τον χώρο που υποστηρίζω και υποστηρίζομαι αυτό με κάνει να νιώθω πραγματικά άσχημα.

Ερ.: Ποια είναι η εικόνα σήμερα στην αγορά;

Απ.: Πραγματικά δεν είναι η κατάσταση που ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Τα πράγματα αρχίζουν να εξισορροπούν. Υπάρχει ανάσχεση της κατηφόρας που είχαμε το τελευταίο διάστημα. Και πάνω που αγορά ηρεμεί έρχονται όλα αυτά να την ταράξουν.
Είναι λάθος κινήσεις και θέλω να πιστεύω ότι ίσως ο πρωθυπουργός την τελευταία στιγμή να κάνει την παρέμβασή του.
Εγώ προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω στις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού. Θεωρώ ότι συμπορεύεται με τους μικρομεσαίους της αγοράς και εμείς τον θέλουμε στο πλευρό μας και όχι απέναντί μας.

Συνέντευξη: Έλλη Κομνηνού

Σχόλια (1)

 • Τασιόπουλος Παναγιώτης

  Η αυτασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική.

  Όταν δεν ψηφίζεις, ψηφίζονται οι άλλοι, υπερφορολογούν εσένα και πληρώνονται αυτοί καλά.
  Άκυρες οι κατασχέσεις για χρέη αυτασφάλισης δηλ. ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ κ.λ. ταμεία.
  Ελληνίδα Έλληνα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΕΜΠΟΡΑ, ΒΙΟΤΕΧΝΗ, ΑΓΡΟΤΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ, ΑΝΕΡΓΕ
  Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
  ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ Χατζημαρκάκη ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  (Ιδρυτής και πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος)
  500.000 Επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ (900 € το δίμηνο).
  Η δύναμη όλων των Ελευθέρων Επαγγελματιών
  σε ψήφους είναι 4.000.000- Τέσσερα εκατομμύρια ψήφοι.
  Ετοιμάζονται ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.
  Μπαίνουμε στη Βουλή για σταμάτημα της αδικίας και για εφαρμογή του Συντάγματος. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ – ΔΗΛΩΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ –ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ για ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ.
  ΔΙΑΓΡΑΦΗ παράνομων χρεώσεων ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ.
  Συμψηφισμός οφειλών σε χαμηλή κατηγορία.
  80 € το μήνα εισφορά για ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ όσο και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
  Αντίστοιχη μείωση και για τις εισφορές των άλλων ταμείων.
  Η εγγυημένη Εθνική σύνταξη από τον Ιανουάριο του 2015 είναι 360 €.
  Άρα και η δόση για ασφάλιση ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ αντιστοιχεί σε 80 € το μήνα.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή