Καταπέλτης η “Φυσάει Κόντρα” για το παγοδρόμιο Reviewed by Momizat on . Με τίτλο "Είναι καιρός πλέον να φύγει το έκτρωμα από την κεντρική πλατεία της πόλης" η παράταξη "Φυσάει Κόντρα"  παρεμβαίνει δημοσίως για το ζήτημα του παγοδρομ Με τίτλο "Είναι καιρός πλέον να φύγει το έκτρωμα από την κεντρική πλατεία της πόλης" η παράταξη "Φυσάει Κόντρα"  παρεμβαίνει δημοσίως για το ζήτημα του παγοδρομ Rating: 0

Καταπέλτης η “Φυσάει Κόντρα” για το παγοδρόμιο

Καταπέλτης η “Φυσάει Κόντρα” για το παγοδρόμιο

Με τίτλο “Είναι καιρός πλέον να φύγει το έκτρωμα από την κεντρική πλατεία της πόλης” η παράταξη “Φυσάει Κόντρα”  παρεμβαίνει δημοσίως για το ζήτημα του παγοδρομίου. Αφού αναφέρει ότι και οι τρικαλινοί και η παράτξη, ανέχθηκαν σειρά καταστάσεων με αφορμή και αιτία το παγοδρόμιο, ζητά την απομάκρυνσή του. Και όντως, όσο γρήγορα κατασκευάστηκε, τόσο αργά φαίνεται να φεύγει. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αν γίνονταν πράξη οι διάφορες σκέψεις που ακούστηκαν για παραμονή του (!) στη πλατεία, να συζητώντας και στο Δημοτικό Συμβούλιο ή απλώς να τίθονταν σε διαβούλευση. Η δε παράταξη ζητά, ακόμη, την ερχόμενη Τρίτη, στη συνεδρίαση του Σώματος, να συζητηθεί και ο απολογισμός των ξωτικών. Στο δε τελευταίο μέρος της παρέμβασης, ουσιαστικά κάνει πλάκα με εκείνη την τοποθέτηση, ότι… θα δημιουργηθεί ομάδα χόκεϊ επί πάγου στην πόλη, αλλά μετά μιλά σοβαρά και αναφέρει ότι, αν όντως υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον, υπάρχουν τόσοι και τόσοι χώροι για το εγχείρημα.
Η επιστολή αυτούσια είναι η εξής;

“Ανεχθήκαμε , για να μην χαλάσουμε τη «χαρούμενη ατμόσφαιρα» που θέλησαν να  εμφυσήσουν στην τοπική κοινωνία η δημοτική αρχή και οι υπεύθυνοι των «Ξωτικών», την ύπαρξη κατά τη διάρκεια  των γιορτών του εκτρώματος που κατασκευάσθηκε και τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Ανεχθήκαμε την καταπάτηση του δημόσιου χώρου , τη λεηλασία του χώρου πράσινου, την παραβίαση βασικών αρχών της κανονιστικής διάταξης για τη ρύθμιση και τη χρήση των δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων , που το δημοτικό συμβούλιο με τη σημερινή του σύνθεση ψήφισε στις αρχές το 2012, ανεχθήκαμε την παράνομη έλλειψη αδειοδότησης της επιχείρησης «αναψυκτηρίου» που επιχείρησε ανεπιτυχώς  ευτυχώς,  να ανταγωνιστεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ίδιο αντικείμενο  γύρω από την πλατεία .

Ανεχθήκαμε σε τελική ανάλυση το «νεοπλουτισμό» και τον «μεγαλοϊδεατισμό» της δημοτικής αρχής και της οργανωτικής επιτροπής των «Ξωτικών».

Είμαστε σίγουροι ότι όσο τους ανεχθήκαμε εμείς , τους ανέχθηκαν και οι πολίτες που γύρισαν την πλάτη τους στις ευρεσιτεχνίες του εύκολου και γρήγορου κέρδους ορισμένων .

Σήμερα κιόλας μαζί με την εμπορική και εισπρακτική αποτυχία του «παγοδρομίου» τους, μαζί με τα «απομεινάρια» των φαντασμαγορικών τους ιδεοληψιών, ας μαζέψουν και την εκτρωματική τους κατασκευή που για ένα μήνα τώρα έχει καταστήσει απροσπέλαστο στους πολίτες το πιο  κεντρικό σημείο της πόλης.

Και ας φέρουν στην προγραμματισμένη για την Τρίτη 14/1 τακτική  συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου, τον οικονομικό απολογισμό του συγκεκριμένου αυτού εγχειρήματος, για να διαπιστώσουν οι Τρικαλινοί που σπαταλούνται σημαντικοί οικονομικοί πόροι του Δήμου, την ώρα που στην ίδια συνεδρίαση έρχεται προς ψήφιση ο οικονομικός προϋπολογισμός για το 2014 μέσα από τον οποίο η δημοτική αρχή θα ευθυγραμμιστεί για ακόμα μία φορά με τις πιο σκληρές πολιτικές λιτότητας που επιδιώκει να επιβάλλει η συγκυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση, ώστε να αποφασισθούν  εξωφρενικές μειώσεις στις δαπάνες για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, για τις προνοιακές δομές, τις δομές της εκπαίδευσης , για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων τεχνικής υποδομής.

Όσο για τις ανιστόρητες γραφικότητες του κ. Ράπτη για μόνιμη εγκατάσταση του παγοδρομίου στην πλατεία, που έχει ως έμβλημα της το στρατηγό του απελευθερωτικού αγώνα Στέφανο Σαράφη, ως «αγωνιστική έδρα ομάδας χόκευ», αφού του συστήσουμε να σέβεται  και να τιμά την ιστορία αυτής της πόλης , να τον ενημερώσουμε κιόλας ότι μία ομάδα «χόκευ  επί πάγου» όχι μόνο δεν μπορεί να προπονηθεί, αλλά ούτε καν να «στρίψει» στο έκτρωμα που κατασκεύασε στην πλατεία .

Κατά τα άλλα και αν όντως υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από ομάδα συμπολιτών μας προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι να διατεθεί δημοτική έκταση , π.χ. στο χώρο της  πρώην «Ζωοαγοράς» για την κατασκευή ενός πραγματικού παγοδρομίου- γηπέδου χόκευ, για να μπορούν να ασχοληθούν με το άθλημα που τους αρέσει και προτείνουμε μάλιστα ο κ. Ράπτης να αναλάβει και την  εμπορική χορηγία της .

Σε καμία περίπτωση όμως σε βάρος της πόλης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ”

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή