"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Καταπολέμηση Κουνουπιών στο Νομό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

KOUNOUPIA

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26-05-2015 στην Τοπική Κοινότητα Ζάρκου, ψεκασμός σε εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος που έχει ξεκινήσει πριν από δύο περίπου μήνες γίνεται από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τους Δήμους και τους προέδρους τον Τοπικών Κοινοτήτων.

Η εφαρμογή των φαρμάκων έγινε με εκνέφωση εδάφους με σύγχρονους εκνεφωτές κοντά στις εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών και με σκευάσματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΤ λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης των ανθρώπων, του οικοσυστήματος, των οικόσιτων και παραγωγικών ζώων και του περιβάλλοντος από εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Στη σημερινή διαδικασία της κουνοποκτονίας παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Μεριβάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Μπαγιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μέμηλας, Αγγέλης και Κοκκινίδης.
KOUNOUPIA
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε:

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την υλοποίηση του προγράμματος κουνοποκτονίας. Σήμερα βρεθήκαμε στην Τοπική Κοινότητα Ζάρκου όπου συνεχίζουμε τον ψεκασμό σε εστίες κουνουπιών και σε περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, περιοχές που μας έχουν υποδείξει οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι Δήμοι της Π.Ε. Τρικάλων».

Όπως τονίζει σε δηλώσεις του και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «με σωστό προγραμματισμό και όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εφαρμόζουμε το πρόγραμμα κουνοποκτονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας. Στόχος μας είναι να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία των πολιτών, και να μην υπάρχουν επιπτώσεις στις τουριστικές περιοχές της Θεσσαλίας. Η αιρετή Περιφέρεια εκτιμώντας τις κλιματολογικές συνθήκες, προέβη στην έγκαιρη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Έχουμε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι στόχος μας είναι με λίγα να επιτύχουμε πολλά, να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και προς αυτήν την κατεύθυνση συντείνουν όλες οι ενέργειές μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης