"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.6 C
Trikala

Καταργείται η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Να καταργήσουμε τις Νομαρχιακές Επιτροπές, ενεργοποιώντας τις Περιφερειακές Επιτροπές Μελών” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στη διάρκεια της ομιλίας του.

Πρότεινε την κατάργηση όλης της οργανωτικής δομής του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, φτάνοντας μέχρι τα καθοδηγητικά όργανά του.

Οι προτάσεις για εκ βάθρων αλλαγές στο κόμμα 

«Το κόμμα χρειάζεται εκσυγχρονισμό και ανανέωση» είπε και κατέθεσε τις παρακάτω «ιδέες προς συζήτηση και επεξεργασία» για την «απλοποίηση» της δομής κόμματος.

  • «Να ενεργοποιήσουμε τις δημοτικές επιτροπές μελών, καταργώντας τις ΟΜ, οι οποίες θα είναι κατά κύριο λόγο ψηφιακές συνελεύσεις μελών, επιφορτισμένες με τη διαβούλευση θέσεων και προγράμματος, τα εσωτερικά δημοψηφίσματα και τις προκριματικές εκλογές.
  • Να καταργήσουμε τις νομαρχιακές Επιτροπές, ενεργοποιώντας τις περιφερειακές επιτροπές
  • Να αντικαταστήσουμε την Κεντρική Επιτροπή με το Εθνικό Συμβούλιο Μελών, το οποίο θα αποτελείται από 201 μέλη, που θα συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο (Ιανουάριο και Ιούλιο) με αρμοδιότητα το ετήσιο πλάνο δράσης του κόμματος και την εκτίμηση του βαθμού υλοποίησής του ώστε ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, θα λαμβάνει σχετικές αποφάσεις.
  • Το ΕΣΜ να εκλέγει τον/την γραμματέα, τον/την συντονιστή/τρια Οργανωτικού και την Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος, το Πολιτικό Συμβούλιο μελών, τους συντονιστές και αναπληρωτές συντονιστές των Τμημάτων.
  • Στη θέση της Πολιτικής Γραμματείας, προτείνω το Πολιτικό Συμβούλιο Μελών, το οποίο θα αποτελείται από 21 μέλη: τον πρόεδρο, τον γραμματέα και τον συντονιστή οργανωτικού του κόμματος, τον επικεφαλής της Κ.Ο (σε περίπτωση που ο πρόεδρος δεν είναι βουλευτής), τον γραμματέα και τον διευθυντή της Κ.Ο.  Θα συμπληρώνεται με την εκ περιτροπής ετήσια συμμετοχή κατά 50% των βουλευτών της ΚΟ και κατά 50% των συντονιστών των τμημάτων
  • Εθνική Συνέλευση Μελών (Τακτικό Συνέδριο), που θα συγκαλείται κάθε 3 χρόνια και στην οποία θα μετέχουν ως σύνεδροι σε ποσοστό 10% και μέλη του κόμματος κατόπιν κλήρωσης».

Μιλώντας νωρίτερα για τις «δεκάδες αλλαγές», που κατά τον ίδιο πρέπει να γίνουν, πρότεινε «να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία, να ενισχύσουμε τη διαφάνεια, να εφαρμόσουμε διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, να εξοικονομήσουμε κόστη, να αξιοποιήσουμε προσφορά κάθε μέλους».

Για μια «μεγάλη κοινωνική συμμαχία»

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε την εισήγηση εκφράζοντας τη βούληση να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ηγέτιδα δύναμη στην πολιτική σκηνή επαναλαμβάνοντας τη θέση του για συγκλίσεις με άλλα κόμματα, με σταδιακές διαδικασίες από τα κάτω προς πάνω και με αυτοτέλεια υφιστάμενων σχημάτων, «γιατί ενώσεις διά της απλής συγκολλήσεως δεν κέρδισαν ένα κόμμα όσο διεφθαρμένο και αν ήταν», για «να σχηματιστεί μια ακηδεμόνευτη πολιτική μάζα, που δεν την κρατά κανείς και από πουθενά», για να μην «καταλήξουμε σε πασαρέλα προσώπων άνευ νοήματος».

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη για μια «μεγάλη κοινωνική συμμαχία των μη προνομιούχων, που το δίκιο τους έμεινε μισό», με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε αυτή τη Συμμαχία, ώστε να «εκπέμπει το μήνυμα ότι η Αριστερά είναι τρόπος ζωής και όχι βιοπορισμού».

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άντε με το καλό! γιατί μας είχαν ζαλίσει τόσο καιρό, από τότε που εκλέχτηκαν, με τις συνεντεύξεις τους, τις εισηγήσεις τους και βάλε, δεν έχουν μιλήσει ποτέ! τζάμπα εκλεχθήκανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης