Καταργούνται 116 οργανικές δασκάλων στον νομό Τρικάλων; Reviewed by Momizat on . Συνεδρίασε σήμερα το ΠΥΣΠΕ προκειμένου να αποφασίσει για την κατάργηση 116 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών της Α/θμιας εκπαίδευσης Τρικάλων! Τελικά απόφαση δεν ε Συνεδρίασε σήμερα το ΠΥΣΠΕ προκειμένου να αποφασίσει για την κατάργηση 116 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών της Α/θμιας εκπαίδευσης Τρικάλων! Τελικά απόφαση δεν ε Rating: 0

Καταργούνται 116 οργανικές δασκάλων στον νομό Τρικάλων;

Καταργούνται 116 οργανικές δασκάλων στον νομό Τρικάλων;

Συνεδρίασε σήμερα το ΠΥΣΠΕ προκειμένου να αποφασίσει για την κατάργηση 116 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών της Α/θμιας εκπαίδευσης Τρικάλων! Τελικά απόφαση δεν ελήφθη, αλλά ξεκίνησε η διαδικασία για τη διερεύνηση των νέων δεδομένων που θέτει το Υπουργείο Παιδείας. Οριστική απόφαση θα ληφθεί τις προσεχείς ημέρες και αφού πρώτα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση μαθητών και εκπαιδευτικών, η οποία θα προκύψει από το γεγονός ότι σε κάθε τάξη προβλέπεται η παρουσία από 25 έως 28 μαθητών (25 μέχρι πρότινος). Οπως ανέφερε γνωστός συνδικαλιστής στην trikkipress «αφού συγχώνευσαν τα σχολεία μας, τώρα προχωρούν στις καταργήσεις θέσεων που ισοδυναμούν είτε με διαθεσιμότητα, είτε με μετακίνηση στην καλύτερη περίπτωση». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεδομένη θεωρείται η κατάργηση 55 περίπου θέσεων εκπαιδευτικών στα ολοήμερα σχολεία του Ν. Τρικάλων. Ο αναβρασμός στον διδασκαλικό κλάδο και η αγωνία για το «αύριο» έχουν κυριαρχήσει.

Τα πάντα πλέον είναι πια «νούμερα και αριθμοί», πίσω από τους οποίους όμως κρύβονται ανθρώπινες ζωές. Αν και εφόσον υλοποιηθεί αυτή τους η απόφαση, θα σημάνει νομοτελειακά και την κατάργηση (συγγνώμη…συγχώνευση) σχολείων! Και τότε, μην ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει για το μαύρο μας το χάλι. Όταν οι δάσκαλοί μας, έχοντας θητεύσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ματαγίνονται μετανάστες και διαλύονται οικογένειες, …τότε μην αναζητούμε αλλού τα αίτια της κακής κατάστασης της Παιδείας σε όλα τα επίπεδα. Κλείστε τα σχολεία και να είστε σίγουροι πως θα ανοίξουν φυλακές! Η καθημερινότητα, τρανό τεκμήριο!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή