"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.9 C
Trikala

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Πρόκειται για την πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου να μην κατέλθει στις εκλογές το κόμμα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, υπό τα ηνία του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Η τροπολογία θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η ουσία παραμένει ίδια, όπως έχει αποτυπωθεί στην πρόσφατη ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση.

Στην τοποθέτησή του το μεσημέρι στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο το να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργανώσεως ο οποίος να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό, τον πολιτικό καθοδηγητή τον πολιτικό εκφραστή, τον αρχηγό κόμματος, τον φαινόμενο ή κρυπτόμενο αρχηγό κόμματος».

Συγκεκριμένα, επισήμανε:

«Ξεκαθαρίζουμε την κυβερνητική πρόθεση. Θεωρούμε αδιανόητο το να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργανώσεως ο οποίος να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό, τον πολιτικό καθοδηγητή τον πολιτικό εκφραστή, τον αρχηγό κόμματος, τον φαινόμενο ή κρυπτόμενο αρχηγό κόμματος. Ό,τι έχουμε πει, τα έχουμε πει στη διάταξή μας αυτά. Επειδή βλέπω μια συζήτηση, σα να περιμένει κάποιος αυτή η νομοθετική μας βούληση όπως εκφράστηκε να μην ευοδωθεί, θα παρακαλούσα όποιος το θέλει αυτό, όποιος εν τέλει θέλει το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας να είναι να κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη να μας το πει ευθαρσώς με όποιο επιχείρημα έχει, εγώ δεν έχω αντίρρηση. Εμείς λέμε ότι αυτό δεν είναι νοητό και έχουμε κάνει μία νομοθεσία συγκεκριμένη. Και έχουμε φτάσει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο φτάσαμε μετά από πολλή σκέψη μετά από πολλή βάσανο μετά από μεγάλη ανάλυση μιας σειράς δεδομένων.

Προφανώς σε συζητήσεις συνταγματικές όλοι έχουν τις απόψεις τους, έχουμε μιλήσει εκτενώς κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Εμείς εκείνο που θέλουμε να κάνουμε τώρα είναι να ενισχύσουμε τη δικαστική κρίση, να τη θωρακίσουμε ώστε αυτή η δικαστική κρίση να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως όπου αυτή καταλήξει. Ούτε προδικάζουμε, ούτε ξέρουμε τι θα πει ο Άρειος Πάγος, ούτε έχουμε μιλήσει με οποιονδήποτε, ούτε οτιδήποτε πει σχετικό. Απλώς τί θέλουμε; Θέλουμε να είναι ισχυρή. Να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως. Γι’ αυτό και σε αυτή την κατεύθυνση, της ενισχύσεως της δικαστικής κρίσης, θα είναι η εκδήλωση της συμπληρωματικής παρέμβασής μας στη διάταξη που έχει καταστρωθεί. Η διάταξη αυτή, φαντάζομαι ότι εντός την σήμερον θα κατατεθεί, άρα θα υπάρχει χρόνος».

Μετά τις εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, είχε προηγηθεί νωρίτερα και η αρχική επιβεβαίωση δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών στην ΕΡΤ. «Το θέμα με τον Κασιδιάρη είναι ότι είναι καταδικασμένος για κακουργηματικές πράξεις. Δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση».

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης