Κατεβάστε δωρεάν τη Γραμματική και το Συντακτικό του Αχιλλέα Τζάρτζανου Reviewed by Momizat on . Ο Αχιλλέας Τζάρτζανος υπήρξε σπουδαίος φιλόλογος και γλωσσολόγος. Γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1873 και πέθανε το 1946. Μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές του στη Φι Ο Αχιλλέας Τζάρτζανος υπήρξε σπουδαίος φιλόλογος και γλωσσολόγος. Γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1873 και πέθανε το 1946. Μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές του στη Φι Rating: 0

Κατεβάστε δωρεάν τη Γραμματική και το Συντακτικό του Αχιλλέα Τζάρτζανου

Κατεβάστε δωρεάν τη Γραμματική και το Συντακτικό του Αχιλλέα Τζάρτζανου

Ο Αχιλλέας Τζάρτζανος υπήρξε σπουδαίος φιλόλογος και γλωσσολόγος. Γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1873 και πέθανε το 1946. Μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή, αναγορεύθηκε διδάκτωρ της φιλολογίας. Χρημάτισε Ελληνοδιδάσκαλος (1892-1900), Σχολάρχης (1901-1910), καθηγητής Γυμνασίου, Γενικός Επιθεωρητής Σχολείων (1914-1917), Εκπαιδευτικός Σύμβουλος (1917-1926), συγγραφέας διαφόρων επιστημονικών πραγματειών, γλωσσικών, λαογραφικών και διδακτικών βιβλίων. Η έκδοση της γραμματικής και του συντακτικού του παιδαγώγησε γενιές Ελλήνων.

Γ Ρ Α Μ Μ ΑΤ Ι Κ Η ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ :

http://www.schooltime.gr/wp-content/uploads/2013/09/gramatiki-arxaias-ellinikis-tzartzanou-schooltime.gr-2013.pdf

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ :

http://www.schooltime.gr/wp-content/uploads/2013/09/sintaktiko-arx-ellinikis-tzartzanou-schooltime.gr_.pdf

 

Σχόλια (3)

 • ellhn 333

  Είναι η γραμματική που αγάπησα από τότε που έπεσε στα χέρια μου!!!

  Απάντηση
 • ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

  ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΤΖΑΡΤΖΑΝΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΩ Η ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΒΓΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΤΑ ΑΡΙΘΜΗΣΑΝ ΤΑ ΤΟΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΤΑ ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΘΑ ΗΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΙΘΕΤΟ ΔΕΝ ΚΟΙΤΟΥΣΑΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ . Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΥΓΡΑΦΕΙΣ, ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ. ΚΑΠΟΤΕ ΗΛΘΕ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Η ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΟΗΣΕΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ . ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΛΙΟΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΔΟΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ . Η ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΙΣΩ , ΔΙΔΕΙ ΕΡΜΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΠΕΜΕΝΕ ΜΕ ΕΝΑ ΟΧΙ . ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑ ΚΑΛΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΟΣ ΤΖΑΡΤΖΑΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΣΕ ΑΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΝΗΛΑΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΙΣΤΗΣ.ΜΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΚΑΝΕ ΝΥΞΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ,ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΕΔΩ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΡΩΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ.
  ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
  10/03/2021

  Απάντηση
  • Jim Riflevinegar

   Αγαπητέ κ. Απόστολε Πολίτη.
   Χωρίς ίχνος αντιπαραθέσεως και ειλικρινώς καλοπροαίρετα, μάλλον έπρεπε να εντρυφήσετε στην Γραμματική και στο Συντακτικό του αειμνήστου. Ημείς είμεθα ευτυχισμένοι που ”υπέστημεν” την …βάσανο.
   Υ.Γ.Αυτό που με ”πεθαίνει” στην χώρα, είναι το να ξεχάσεις κανένα τελικό s στο τρίτο πρόσωπο των Αγγλικών, πέφτουν επάνω σου να σε χλευάσουν, οι σπουδαγμένοι στο Harvard, με τα λεφτά του μπαμπά. Η …πρώτη προτεραιότητα όμως…goes clud.Σαν το πρώτο …πρωτοπαλίκαρο.

   Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή