Κατηγορούμενοι τρικαλινοί αγρότες για κινητοποιήσεις του 2010 Reviewed by Momizat on . Κοινή ανακοίνωση  Αγροτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας Στήνουν αγροτοδικεία εν μέσω κινητοποιήσεων με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών               Νέα αγροτοδικε Κοινή ανακοίνωση  Αγροτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας Στήνουν αγροτοδικεία εν μέσω κινητοποιήσεων με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών               Νέα αγροτοδικε Rating: 0

Κατηγορούμενοι τρικαλινοί αγρότες για κινητοποιήσεις του 2010

Κατηγορούμενοι τρικαλινοί αγρότες για κινητοποιήσεις του 2010

Κοινή ανακοίνωση  Αγροτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας

Στήνουν αγροτοδικεία εν μέσω κινητοποιήσεων με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών

 

            Νέα αγροτοδικεία  στήνονται εναντίον μας εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων, με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκράτησης της αγωνιζόμενης αγροτιάς . Συγκεκριμένα, 23 αγρότες από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα –ανάμεσά τους και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των τριών νομών– καλούνται να καθίσουν στο σκαμνί, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην αγροτική κινητοποίηση του 2010. Η δίκη  έχει οριστεί για την Πέμπτη, 27 Μάρτη, στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Ως μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος μας , εκτός από έναν αστυνομικό, θα καταθέσουν ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη διάρκεια της κινητοποίησης του 2010, κατά την οποία τα τρακτέρ των αγροτών ήταν, από τις 18 έως τις 28 Γενάρη, παραταγμένα, κατά μήκος, στις δυο πλευρές της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Κόμβου της Νίκαιας, χωρίς, όμως, να αποκλείουν το οδόστρωμα, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και μεγαλοξενοδόχοι της περιοχής, εξαπέλυαν συνεχείς, συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των αγωνιζομένων αγροτών και ζητούσαν την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους για να σταματήσει ο αγώνας μας , επειδή –όπως ισχυρίζονταν– έπληττε τα συμφέροντα της βιομηχανίας και του τουρισμού.

Τη λειτουργία νέων αγροτοδικείων σε βάρος των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, την περιμέναμε, δεν μας παραξενεύει. Το περιμέναμε -και έγινε- ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα κατέφευγε στο “ρόπαλο του αστυνόμου” και στη “ρομφαία του δικαστή”, για να τρομοκρατήσει τους αγρότες και να σταματήσει τον αγώνα μας. Όμως, ματαιοπονεί. Η επιχείριση τρομοκράτησης δεν θα περάσει. Από αστυνομική βία “έχει αργάσει το τομάρι” των αγροτών και τα αγροτοδικεία δεν θα μας κάνουν να “το βάλουμε στα πόδια”.

Αλλά, ούτε και το γεγονός ότι μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος των αγωνιζομένων αγροτών είναι εκπρόσωποι των βιομηχάνων και των μεγαλοξενοδόχων, μας παραξένεψε. Αυτοί πάντα ήταν απέναντί μας, πολεμούσαν τους αγώνες μας. Συμμάχους έχουμε τους εργαζομένους στις βιομηχανικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής μας, τους άλλους εργαζομένους, τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους. Η συμμαχία μαζί τους, δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας.

Η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της, την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ, που μας ξεκληρίζει και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, προς όφελος του ελληνικού λαού, θα συνεχιστεί. Ας το καταλάβουν και όσοι ελπίζουν ότι μπορούν, με τη βία και την τρομοκρατία, να μας σταματήσουν.

 

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη»

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας