"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Καφενείο η βουλή;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται πως οι αντιπρόσωποι του λαού έχουν συνηθίσει να ρεμβάζουν στο καφενείο της βουλής ή να (υπο)απασχολούνται οπουδήποτε αλλού, παρά να προσέρχονται έγκαιρα στο κοινοβούλιο, για το νομοθετικό τους έργο.
Έτσι εξηγείται γιατί προχθές(Πέμπτη, 16-4), όταν η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθυστέρησε την έναρξη της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, μέχρι να προσέλθουν οι βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, του «Ποταμιού» Αντιγόνη Λυμπεράκη και του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενοχλήθηκαν σφόδρα και …κατακεραύνωσαν την πρόεδρο για την «απαράδεκτη καθυστέρηση»!!!.
Κι ενώ θάπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν ως αυτονόητη την απαρτία, ακόμα κι αν δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της βουλής, όλοι τους με μια φωνή, δημιούργησαν θλιβερή και άθλια εικόνα που όχι μόνο υποβαθμίζει, αλλά και καταρρακώνει τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας.
Πως είναι δυνατόν στο κοινοβούλιο, να συζητιούνται νομοσχέδια καίριας σημασίας με την παρουσία ελάχιστων βουλευτών, όταν σ’ οποιονδήποτε σύλλογο ή σωματείο απαιτείται απαρτία και συμμετοχή της πλειοψηφίας; Τι ξεπεσμός είναι αυτός, κ.κ. βουλευτές; Με τέτοια νοοτροπία σκουριασμένη, θα ορθοποδήσουμε;
Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός
Υ.Γ. Η πρόεδρος της βουλής πασχίζει να εφαρμοστεί ο κανονισμός και το σύνταγμα, ώστε να αναβαθμιστεί σοβαρά, ο «ναός της Δημοκρατίας». Αντί στήριξης, δέχεται αβάσιμες κατηγορίες και επιθέσεις σεξιστικού περιεχομένου φαιδρών πολιτικών, τύπου Γιακουμάτου της …. «ανδρικής σχολής» του κ. Σαμαρά. Πάντως, μάγκες του πεζοδρομίου συμπεριφέρονται πιο κόσμια στις γυναίκες……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης