"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Διακόπτεται η παραγωγή μασκών για τους μαθητές μετά το «φιάσκο»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σταματά προσωρινά η παραγωγή των μασκών για τα σχολεία, μετά το σάλο που προκλήθηκε για το μέγεθος τους, όπως ενημερώνει η ΚΕΔΕ.

Όπως αναφέρει: “Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19”.

Νωρίτερα, σήμερα (14.09.2020), το υπουργείο Υγείας έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις μάσκες για την προστασία από τον κορονοϊό που μοιράστηκαν στους μαθητές, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το μέγεθός τους ήταν τεράστιο.

Οι διαστάσεις για τις μάσκες, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ήταν σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές, όμως αυτές αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο “έξυπνος” δήμαρχος Τρικκαίων αποδεικνύεται λίγος ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ ! Ανίκανος να κάνει μια σωστή παραγγελία μασκών για τα παιδιά μας ! Αλλά θέλει και πρέπει να ψωνίσει από δικό του μαγαζί αδιαφορώντας για την υγεία των παιδιών μας! Ως “έξυπνος” θεωρείται και από τους πολίτες των Τρικάλων αφού “χαϊδεύει” την πλειοψηφία των ΜΜΕ ! Στην πράξη όμως , δεν έχει κάνει τίποτα για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών! Καληνύχτα Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης