"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

ΚΕΝΑΚΑΠ: Ανακοίνωση για την έγκριση του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER

lafarm

Σχετικά άρθρα

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η απόφαση για την έγκριση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης CLLD/LEADER στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, καθώς και η κατανομή πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης για τα προγράμματα αυτά, ανά Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ).

Συνολικά, με την απόφαση εγκρίνονται 49 τοπικά προγράμματα και κατανέμονται 360,6 εκ. ευρώ. Έτσι ουσιαστικά ολοκληρώνεται η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των Τοπικών Προγραμμάτων που υποβλήθηκαν από τις κατά τόπο αναπτυξιακές εταιρείες – Ομάδες Τοπικής Δράσης.

Για πρώτη φορά στο νέο CLLD/LEADER δόθηκε έμφαση στη συμπληρωματικότητα και τις συνέργειες με αξιοποίηση και επιπλέον καθεστώτων ενίσχυσης, για την ευνοϊκότερη χρηματοδότηση των επενδύσεων. Επίσης, για πρώτη φορά εφαρμόζεται το πρόγραμμα σε διευρυμένες περιοχές παρέμβασης, με ενσωμάτωση των πρώην περιοχών ΟΠΑΑΧ, διασφαλίζοντας την εξ ολοκλήρου κάλυψη των αγροτικών περιοχών της χώρας.

ΣτοΝ Νομό Τρικάλων (εκτός του σχεδίου της πόλης του Δήμου Τρικκαίων) θα διατεθούν 5.050.000 € δημόσια δαπάνη για την υλοποίηση επενδύσεων (ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα), τα οποία θα διαχειριστεί η «Αναπτυξιακή Τρικάλων Α. Α.Ε. ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.»

Οι τομείς προτεραιότητας θα αφορούν τη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, τις επιχειρήσεις του δευτερογενή και τριτογενή τομέα, τις ενέργειες δικτύωσης, συνεργατικών σχημάτων και εφοδιαστικών αλυσίδων, τα μικρά δημόσια έργα βασικών υπηρεσιών, ανάπλασης και διατήρησης της τοπικής κληρονομιάς κ.α.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται η αναμόρφωση του τοπικού προγράμματος με εκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό περίπου 7.500.000 €, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί στην εγκεκριμένη κατανομή πόρων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των ενδιαφερομένων και υποψηφίων δικαιούχων, προκειμένου αυτοί να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων, στο πλαίσιο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης