"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

ΚΕΝΑΚΑΠ: Ιδρύεται «Κοινότητα «Έξυπνης» Συνύπαρξης με την Αρκούδα» στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας (Κόρσαρη & Ρούβαλη), θα πραγματοποιηθεί εναρκτήρια συνεδρίαση για την ίδρυση της «Κοινότητας «Έξυπνης» Συνύπαρξης με την Αρκούδα» (Bear Smart Community) στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης C1 του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Bear-Smart Corridors (LIFE20 NAT/NL/001107). Το πρόγραμμα αποτελεί μία διεθνή συνεργασία εταίρων που προέρχονται από την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση των πληθυσμών της εμβληματικής καφέ αρκούδας στην Ελλάδα και την Κεντρική Ιταλία, μέσω της διατήρησης και διασφάλισης της λειτουργικότητας σημαντικών διαδρόμων κίνησης των αρκούδων, των λεγόμενων «διαδρόμων συνύπαρξης».

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί τοπικοί φορείς και οργανώσεις που σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων.

Στόχος της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση για το πρόγραμμα και η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας των φορέων και οργανώσεων της τοπικής κοινότητας για την δημιουργία και υποστήριξη της Κοινότητας «Έξυπνης» Συνύπαρξης με την Αρκούδα στην περιοχή Τρικάλων-Μετεώρων, ώστε να επιτευχθεί η ελαχιστοποίηση της σύγκρουσης μεταξύ δραστηριοτήτων αρκούδων και ανθρώπων αλλά και να διερευνηθούν οι προϋποθέσεις για την προώθηση ήπιων δυνατοτήτων ανάπτυξης με βάση την παρουσία του είδους στην περιοχή.

Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για την επιτυχία αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας για την περιοχή μας !

Την συνεδρίαση συντονίζουν η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ, η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. και το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο, τις δράσεις & τα νέα του εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης