"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

ΚΕΝΑΚΑΠ: «Χειρουργείο» για να σωθεί η εταιρεία αποφάσισε η Γ.Σ.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το νοσηρό κλίμα που επικράτησε τα τελευταία χρόνια στην ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. και την έφερε στη σημερινή τραγική κατάσταση, περιγράφηκε για μία κόμη φορά σήμερα στη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας του νομού μας.

Μετά από μακρά αναφορά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, στις φορολογικές εκκρεμότητες και στα μη επικαιροποιημένα υπόλοιπα οφειλών τρίτων σε αυτή, οι μέτοχοι αποφάσισαν ομόφωνα να γίνουν όλα τα τυπικά αλλά και ουσιαστικά βήματα, για να καταστεί βιώσιμη η μόνη και απαραίτητη αναπτυξιακή εταιρεία στον νομό Τρικάλων.

Το σύνθημα για αλλαγή πορείας και νοικοκύρεμα της ΚΕΝΑΚΑΠ έδωσε αρχικά κατά την εισήγησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, ωστόσο αυτός που ήταν αιχμηρότατος και κατηγορηματικός ως προς τα κακώς κείμενα και την ανάγκη για τη χάραξη νέας πορείας ήταν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. «Ή αλλάζουμε ή το κλείνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Με τα λεγόμενα των προαναφερθέντων συμφώνησε και ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΝΑΚΑΠ πρέπει να είναι καθοριστική.

Στο ίδιο πνεύμα τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας και Πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Σινάνης, σημειώνοντας ότι κάποια πράγματα βελτιώθηκαν, αλλά μένουν πολλά ακόμη να γίνουν, και ότι η εταιρεία χρειάζεται «χειρουργείο και όχι ασπιρίνες».

 

Τα θέματα που εγκρίθηκαν

Τα θέματα της ημερήσια διάταξης που εγκρίθηκαν ήταν τα εξής:

– Οι οικονοµικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 1-1-2015 έως 31-12-2015 µετά των Εκθέσεων του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και των Ελεγκτών.

– Απαλλαγή των Μελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζηµίωσης για τα πεπραγµένα της εταιρικής χρήσης του 2015.

– Οι άνευ αµοιβών υπηρεσίες των Μελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου για την εταιρική χρήση του έτους 2016.

– Ο ορισµός τακτικών και αναπληρωµατικών Ελεγκτών για την εταιρική χρήση του 2016 καθώς και της αµοιβής αυτών.

– Η εκ νέου Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας, μια που μόνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας (η οποία αυξάνει έτσι το ποσοστό της στην εταιρεία) και δύο νέοι μέτοχοι συμμετείχαν στην τελευταία αύξηση με συνολικό ποσό 33.000 ευρώ.

– Η τροποποίηση του Άρθρου 3. «Σκοποί – Έργο» του Καταστατικού της εταιρείας.

– Η επικύρωση των κάτωθι αποφάσεων του ∆ιοικητικού Συµβουλίου:
α) της υπ΄αριθµ. 268/05-08-2015 απόφασης (Θέµα 3o) του ∆ιοικητικού Συµβουλίου:
«Περί συµµετοχής της εταιρείας σε ∆ίκτυο του άρθρου 101 του Ν. 3852/2010, ως τροποποιήθηκε και ισχύει, µε τη µορφή αστικής εταιρείας µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την επωνυµία «∆ΙΚΤΥΟ ∆ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ» µε διακριτικό τίτλο “∆ΙΚΤΥΟ ΓΕΥΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ”».
β) της υπ΄αριθµ. 272/21-04-2016 (Θέµα 12o) απόφασης του ∆ιοικητικού Συµβουλίου:
«Περί συµµετοχής της Εταιρείας στην Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία µε τον τίτλο “ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ” και διακριτικό τίτλο “Terra Thessalia”».

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

 

kenakap-gs_12716_02kenakap-gs_12716_03kenakap-gs_12716_04

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης