"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε κλίμα αντιπαράθεσης συνεχίζεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία αποχώρησαν οι ομάδες του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία επιτέθηκε σφοδρά στους διαφωνούντες και επανέλαβε την πρόθεσή του για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος, η «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, «6+6» και η πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα ζήτησαν να γίνει πρώτα συζήτηση και ψηφοφορία για αυτό το ζήτημα.

Το προεδρείο δεν δέχθηκε το αίτημά τους και έτσι στελέχη των τριών ομάδων αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για μια πρόταση βαθιά αντιδημοκρατική, αντικαταστατική σε κάθε περίπτωση και οπωσδήποτε προσβλητική και άκρως διχαστική για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αποχωρώντας η Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος.

«Έθεσα στο σώμα την ανάγκη αυτό το θέμα να ξεκαθαρίσει άμεσα, γιατί δεν έχει νόημα να συζητάμε για άλλα θέματα αν αυτό δεν αποσαφηνιστεί. Είτε να το αποσύρει ο πρόεδρος, είτε να καταψηφιστεί το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι άνευ αντικειμένου γιατί χθες ο πρόεδρος είπε ότι θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα ανεξαρτήτως του τι θα πει η Κεντρική Επιτροπή», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Το προεδρείο αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα του ζητήματος στην αρχή, αρνήθηκε να θέσει οποιοδήποτε θέμα σε ψηφοφορία. Κατά τη γνώμη μου κατά πλειοψηφία εντός της αίθουσας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ήθελαν να λυθεί αυτό το θέμα. Δεν τέθηκε σε ψηφοφορία κανένα θέμα, άρα η δημοκρατική λειτουργία του οργάνου καταπατήθηκε βάναυσα», συνέχισε και συμπλήρωσε πως κρίθηκε ότι «δεν είχε νόημα η παραμονή μας στη συνεδρίαση».

Ερωτηθείσα αν αυτό σημαίνει και αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε: «Σήμερα αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αποχωρούμε από αυτή τη διαδικασία η οποία είναι άνευ αντικειμένου».

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως δεν μπορεί να γίνει η συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή υπό τη σκιά της πρότασης για δημοψήφισμα.

«Μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Διονύση Τεμπονέρα προτείναμε να συζητηθεί πρώτα το θέμα που έβαλε ο πρόεδρος για το δημοψήφισμα. Είπαμε ότι δεν είναι εύκολο να γίνει συζήτηση υπό τη σκιά του δημοψηφίσματος, δηλαδή να αναιρεθεί η Κεντρική Επιτροπή και να πάει ο πρόεδρος στη “βάση”. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι είναι πολύ μεγάλο ζήτημα, ότι πρέπει να συζητηθεί», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Το προεδρείο με ψήφους 4-3 δεν δέχθηκε καν να μπει η πρότασή μας σε ψηφοφορία, αποφάσισε ότι όλα αυτά θα γίνουν στο τέλος, άρα θα συνεχίσει να υπάρχει η σκιά πάνω από τους συντρόφους, ότι μπορεί να αναιρεθεί όποια απόφαση πάρει η Κεντρική Επιτροπή», συμπλήρωσε, εξηγώντας την απόφαση για αποχώρηση.

Διονύσης Τεμπονέρας: Όλα ανοιχτά

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, αποχωρώντας, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά στο μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα για τις διαγραφές είναι «αντικαταστατική, βαθιά διχαστική, αντιδημοκρατική», τόνισε. «Υπό την έννοια αυτή ζητήσαμε την άμεση ανάκληση αυτής της πρότασης ή να τεθεί το θέμα στην κρίση του ανώτατου οργάνου, της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν έγινε δεκτό, δεν μπορούμε με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του στο κόμμα, ο Διονύσης Τεμπονέρας απάντησε: «Αυτό σημαίνει ότι θα συνεδριάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Όλα ανοιχτά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης