"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

“Κεραυνοί” Γιώργου Οικονόμου για funds” και μαζικούς πλειστηριασμούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Aνοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς, σε μια περίοδο με τον πληθωρισμό στα ύψη και την ενεργειακή κρίση να μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 ακόμη και απέναντι στις πιο σκληρές αντιρρήσεις της Τρόικα, έφερε νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τον Ν.3869/10 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, όχι μόνο δεν ψήφισε το νόμο Κατσέλη αλλά τον αντικατέστησε το 2019, δημιουργώντας έναν αποτυχημένο μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που απέδωσε μόνο 2.500 διακανονισμούς σε 2,5 χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η “πόρτα” των funds άνοιξε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖA-AΝΕΛ.

Από την άλλη, η κυβέρνηση της ΝΔ, αφήνει εντελώς ξεκρέμαστους τους δανειολήπτες, καταργώντας το πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών, ερχόμενη να συμπληρώσει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ την τετραετία 2015-2019.

Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει τροπολογία και πάλι στη Βουλή, διεκδικώντας την προστασία της αγροτικής γης και με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

– Με βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.

– Με 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ και με κούρεμα οφειλής εφόσον τηρείται η ρύθμιση.

Το ΠΑΣΟΚ είναι με τους δανειολήπτες και όχι με τα FUNDS και τον κ. Πάτση.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλοι τρεις απεχώρησαν σήμερα από το ΠΑΣΟΚ για την ΝΔ. Στελέχη που φάγανε …ψωμί, έστω μέσω των πατεράδων τους. Προηγήθη ο …τατουαζάκιας Καρανικόλας. Αναμένουμε και τον τοπικό …Θόδωρο, για να ολοκληρώσουμε. Οϊμέ.
    Υ.Γ. Όταν στις 12/12/2021 εξελέγη ο αρχηγός, δήλωσα ευθαρσώς και με παρρησία: άχρους, άοσμος, άγευστος, κυανίζων εις παχέα στρώματα. Έπεσα μέσα πάλι, ο …γρουσούζης. Αρκετοί ακόμη, ψάχνουν την προαναφερθείσα μετοχή. Ιδού λοιπόν, άρατε τους οφθαλμούς σας…

  2. Εχει απόλυτο δίκιο.Νομος- Δρόμος ανοιχτός επι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για πλειστηριασμούς και η ΝΔουλα τον ενεργοποίησε .Ακούγεται οτι οι τράπεζες δίνουν δάνεια σε σε “φερεγγυα” ατομα ωστε αυτα να αγοράσουν σε ευτελείς τιμές σπίτια δανειοληπτών και να τα πουλήσουν σε πολλαπλάσιες τιμές.Τωρα με την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου , ανοίξανε εντελώς οι ασκοί της αισχροκέρδειας .αλλαγή τωρα , συγκυβέρνηση πολλων κομμάτων για το καλο μας

    • Συγκυβέρνηση πολλών κομμάτων λέει ο φίλος… Εδώ δύο μείναμε στο σπίτι και μέχρι τις 10 πλακωνόμαστε για το τι θα φάμε. Θα συνεννοηθούν αυτοί;
      Υ.Γ. Ειδοποιός λεπτομέρεια: Ο καθείς, περιμένει να προτείνει ο άλλος φαγητό, για να το απορρίψει. Ας είναι καλά τα …ωά.

  3. Στις 30 Απριλίου του 2020 ο κ. Μητσοτάκης παραδέχονταν στη Βουλή πως όχι μόνο υπήρχε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είχε μεριμνήσει να διατηρηθεί και για τουλάχιστον έξι μήνες μετά τις εκλογές, έως τον Δεκέμβριο του 2019. Αυτό τα λέει όλα για το ποιός ενδιαφέρεται για τους ευάλωτους πολίτες και ποιός για τα funds. Εν τω μεταξύ,πάλι σήμερα παρατηρούμε στελέχη στο ΚιΝΑΛ να προσχωρούν στη ΝΔ, βρε παιδιά αλλάξτε πάλι ΑΦΜ και κάντε το ΝΔ-ΚιΝΑΛ να σχολνάμε μη ζορίζεστε να κρατήσετε τα προσχήματα…….. Μια ανακυβισθιση δρόμος ειναι ακόμη, μαθημένοι είστε !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης