Κηδεύτηκε ο καρδιτσιώτης Ηλίας Καμαρέτσος, στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ) Reviewed by Momizat on . Κηδεύτηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 στην Καρδίτσα ο κομμουνιστής Ηλίας Καμαρέτσος, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ). Είχε πεθάνει δύο μέρες νωρίτερα στο ΑΧΕΠΑ Κηδεύτηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 στην Καρδίτσα ο κομμουνιστής Ηλίας Καμαρέτσος, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ). Είχε πεθάνει δύο μέρες νωρίτερα στο ΑΧΕΠΑ Rating: 0

Κηδεύτηκε ο καρδιτσιώτης Ηλίας Καμαρέτσος, στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ)

Κηδεύτηκε ο καρδιτσιώτης Ηλίας Καμαρέτσος, στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ)

Κηδεύτηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 στην Καρδίτσα ο κομμουνιστής Ηλίας Καμαρέτσος, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ). Είχε πεθάνει δύο μέρες νωρίτερα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, χτυπημένος από τον καρκίνο. Στην πολιτική κηδεία στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας μίλησαν εκπρόσωποι, του Καθοδηγητικού Οργάνου του κόμματος, της οργάνωσης Θεσσαλονίκης, όπου είχε μετακομίσει τελευταία, της οργάνωσης Καρδίτσας και της νεολαίας. Μήνυμα απηύθυνε η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚ, ενώ διαβάστηκε και μήνυμα του ΚΚ Τουρκίας (μ-λ). Ακολούθησε πομπή μέσα από τους δρόμους της πόλης προς το νεκροταφείο, από συγγενείς, φίλους, Καρδιτσιώτες και μέλη/φίλους του κόμματος από όλη την Ελλάδα.
Η βουβή θλίψη σκίστηκε από την ιαχή «Αθάνατος».
Ηταν πάντα παρών σε όλους τους αγώνες του λαού μας, ιδιαίτερα γνωστός και δραστήριος στην Καρδίτσα, πάντα πρωτοπόρος και μαχητής, κοντά στους αγρότες, την εργατιά και τη νεολαία.

(οι φωτοί ανοίγουν σε νέα καρτέλα με δεξί κλικ)

Ποιος ήταν

Ο Ηλίας Καμαρέτσος γεννήθηκε το 1945 στο Καροπλέσι Αγράφων. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στο μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα και στην ΟΜΛΕ. Στην περίοδο της δικτατορίας πέρασε στην παρανομία και έδρασε μέσα από τις γραμμές της ΟΜΛΕ. Διέφυγε το 1973 στην Δυτική Ευρώπη. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΑΜΕΕ στην Δυτική Γερμανία και αγωνιστής του αντί-δικτατορικού κινήματος. Επέστρεψε, μετά την πτώση της χούντας, το 1975 και έκτοτε συμμετείχε σε καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ (μ-λ) αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, πρωταγωνίστησε στην ανασυγκρότηση του 1982, ήταν υπεύθυνος των περιφερειακών οργανώσεων του κόμματος στην Βόρεια Ελλάδα και στην Θεσσαλία. Για πολλά χρόνια υπήρξε στέλεχος της Κομματικής Οργάνωσης Καρδίτσας και τον τελευταίο καιρό δούλεψε από καθοδηγητική θέση στα πλαίσια της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Στην Θεσσαλονίκη υπήρξε δραστήριο μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας. Ο Ηλίας Καμαρέτσος αποφοίτησε από την Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, άσκησε την δικηγορία στην Καρδίτσα και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

 

Το ΚΟ του ΚΚΕ (μ-λ)

«Η απώλεια του Ηλία Καμαρέτσου για το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και για το κομμουνιστικό κίνημα στην χώρα μας που πασχίζει να αναγεννηθεί μέσα σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες είναι πολύ σημαντική. Γιατί ο Ηλίας Καμαρέτσος δοσμένος ολόψυχα στην κομμουνιστική υπόθεση και στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας, με δοκιμασμένο πολιτικό κριτήριο και σκέψη, έμπειρος και μάχιμος καθημερινά, ήταν σε θέση να προσφέρει ακόμη παρά πολλά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Να σταθεί, όπως συνήθιζε, ακλόνητος στην σωστή κατεύθυνση της πάλης, να στηρίξει τους νέους αγωνιστές και κομμουνιστές, να εμπνεύσει αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Ο Ηλίας Καμαρέτσος για όσους τον γνώρισαν μέσα στην κομματική ζωή αλλά και στους λαϊκούς αγώνες και είχαν την τύχη να δουλέψουν και να αγωνιστούν δίπλα του υπήρξε παράδειγμα συνεπούς κομμουνιστή. Συνεχιστής δηλαδή εκείνης της παράδοσης στην οποία τα λόγια και οι θεωρίες ταυτίζονται με την πράξη, την καθημερινή συμπεριφορά, την προσωπική ζωή και τις ατομικές επιλογές. Μια συνέπεια που έχουν ανάγκη να διδαχθούν οι νέες γενιές των κομμουνιστών και οι αγωνιστές που θέλουν να υπηρετήσουν την σύγχρονη λαϊκή υπόθεση».

Διαβάστε εδώ μια εξαιρετικά επίκαιρη διατύπωση θέσεων από τον Ηλία Καμαρέτσο, με θέμα «Η αντιδραστική Ευρωπαϊκή Ένωση, η καπιταλιστική επίθεση και ο αντικομουνισμός δεν θα σταματήσουν την πάλη των κομμουνιστών για την ανατροπή του συστήματος της μισθωτής σκλαβιάς και των ιμπεριαλιστικών πολέμων».

*Με πληροφορίες και φωτό, από τη σελίδα Αντίσταση στις γειτονιές

Αφήστε το σχόλιο σας