Κηρήθρες: Εκδήλωση για παιδιά με τη Λήδα Βαρβαρούση Reviewed by Momizat on . Τα σχολεία κλείνουν, το καλοκαίρι ξεκινάει. Μία από τις πιο γνωστές εικονογράφους παιδικών βιβλίων, η Λήδα Βαρβαρούση, θα βρίσκεται την Τρίτη 17 Ιουνίου στις 7 Τα σχολεία κλείνουν, το καλοκαίρι ξεκινάει. Μία από τις πιο γνωστές εικονογράφους παιδικών βιβλίων, η Λήδα Βαρβαρούση, θα βρίσκεται την Τρίτη 17 Ιουνίου στις 7 Rating: 0

Κηρήθρες: Εκδήλωση για παιδιά με τη Λήδα Βαρβαρούση

Κηρήθρες: Εκδήλωση για παιδιά με τη Λήδα Βαρβαρούση

Τα σχολεία κλείνουν, το καλοκαίρι ξεκινάει.

Μία από τις πιο γνωστές εικονογράφους παιδικών βιβλίων, η Λήδα Βαρβαρούση, θα βρίσκεται την Τρίτη 17 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο Κηρήθρες, να ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους στο ανέμελο Ελληνικό καλοκαίρι.
Θα έχει μαζί της χρώματα, ιδέες και το τελευταίο της βιβλίο.
Τι ρόλο παίζει αυτή η αγελάδα;  Μια ζωγραφική αφήγηση με τη συμμετοχή των παιδιών.

Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγαλώνει σε καλλιτεχνικό περιβάλλον και ο κόσμος της φαντασίας και του σχεδίου την κατακτά από μικρή.

 

Αποφοίτησε από τη σχολή Σχολή Βακαλό και συνέχισε τις σπουδές της στο Leeds της Βρετανία. Εργάζεται από το 1985, ως εικονογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια, για μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες. Από το 1993 έχει δικό της δημιουργικό γραφείο και εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ). Όνειρό της είναι να κάνει το γύρο του κόσμου ζωγραφίζοντας.

 

Μερικά από τα βιβλία της που γράφει και εικονογραφεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και την σειρά Τρελοδαγκωνίτσες για παιδιά από 3 – 9 ετών :

 

Τι ρόλο παίζει η αγελάδα;, Μια μέλισσα με… λύση!,   Το αγαπημένο μου σπιτάκι, Ένα σκουλήκι… με φτερά!,  Ένας ποντικός… κάπως βιαστικός!, Τα Χριστούγεννα της τρελοπαρέας, Ένα ψάρι που δεν ήξερε… να κολυμπάει!,  Παίζω και ζωγραφίζω με τις τρελοδαγκωνίτσες 1 Παίζω και ζωγραφίζω με τις τρελοδαγκωνίτσες 2,  Ένα γουρούνι… με ταλέντο!, Μια αράχνη μόνη… ψάχνει, Προσοχή! Το πρόβατο… δαγκώνει!, Ένα φίδι… τρομερό!, Ένας καλόκαρδος… καρχαρίας!, Ένας πολύ γλυκός… λύκος!

 

Έχει εικονογραφήσει πάρα πολλά παιδικά βιβλία σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων παιδικών βιβλίων καθώς και τον γνωστό ήρωα Τριγωνοψαρούλη του Βαγγέλη Ηλιόπουλου

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή