"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Κικίλιας : Έως τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις προκλήσεις του επόμενου διαστήματος λόγω της εξέλιξης της πανδημίας και των μεταλλάξεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στη χώρα μας, μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε αναφορικά με τη σημερινή σύσκεψη ότι οι συνθήκες, τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και οι αναλύσεις και εισηγήσεις των επιστημόνων συντελούν την καλύτερη οργάνωση του ΕΣΥ για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.

Το εθνικά συστήματα υγείας σε όλη την Ευρώπη δέχονται τεράστια πίεση, δήλωσε, τώρα, περισσότερο λόγω των μεταλλάξεων. «Αυτό σημαίνει ότι εμείς οργανώνουμε τα σχέδια μας για να αντιμετωπίσουμε σε ότι προκλήσεις έρθουν το επόμενο διάστημα.

Όσο ισχυρό και εάν είναι το οποιοδήποτε σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντέξει τις κορυφώσεις αυτής της νόσου, τα πολύ αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα που δημιουργεί αυτή η ασθένεια. Ο τρόπος που ο καθένας μας τηρεί τα μέτρα προστασίας και συμπεριφέρεται μαζί με την τήρηση των μέτρων βοηθούν πολύ σημαντικά να μην διασπαρεί ευρέως ο ιός στην κοινότητα. Αυτό σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό μπορεί να δημιουργήσει καλύτερη προοπτική», είπε.

Η Ελλάδα λαμβάνει εμβόλια από τρεις εταιρείες
Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών ο υπουργός δήλωσε ότι τον Ιανουάριο ο στόχος ήταν να γίνουν 200.000 εμβολιασμοί και έγιναν 270.000:

«Τώρα λέω ότι τον Φεβρουάριο θα τριπλασιαστούν και θα αυξηθούν τον Μάρτιο και με βάση το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων. Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο θα αυξήσουμε τους εμβολιασμούς και θα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Εκτιμώ ότι έως τον Ιούνιο θα έχουμε καταφέρει να εμβολιαστεί ικανός αριθμός».

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι η χώρα μας συνεχίζει να παραλαμβάνει εμβόλια κάθε εβδομάδα, από τρεις εταιρίες, αλλά σύντομα θα είναι περισσότερες. Η Ελλάδα, είπε ο κ. Κικίλιας, έχει εξασφαλίσει περισσότερες από 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών. Η μάχη είναι μάχη με τον χρόνο για να έχουμε το δυνατόν νωρίτερα τα εμβόλια, τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, δηλώνουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν τις έως τώρα μεταλλάξεις του ιού. «Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα εμβόλια είναι η μοναδική λύση τίποτα άλλο», εξήγησε.

«Η ελληνική κυβέρνηση προσέχοντας και σεβόμενη τις εισηγήσεις των ειδικών προχωρά με γνώμονα τη δημόσια υγεία, με ένα πρωτοποριακό τρόπο, τομή στην δημόσια διοίκηση, με επιτροπή κορυφαίων επιστημόνων που εισηγούνται. Βλέποντας το διεθνές περιβάλλον και πως οι άλλες χώρες έχουν χειριστεί το θέμα της πανδημίας, η Ελλάδα έχει πολύ καλά αποτελέσματα, τόνισε ο υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης